Ντανίλοβιτς: «Δεν νομίζω ότι ο Γιόκιτς είναι ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ

Ο Νίκολα Γιόκιτς στέφθηκε πρωταθλητής ΝΒΑ με τους Ντένβερ Νάγκετς και δεν είναι λίγοι αυτοί που έσπευσαν να τον χαρακτηρίσουν ως τον κορυφαίο παίκτη στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Ντανίλοβιτς: «Δεν νομίζω ότι ο Γιόκιτς είναι ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ

Θέση πάνω στο θέμα πήρε ο Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς, με τον θρύλο του ευρωπαϊκού μπάσκετ και προέδρου της ομοσπονδίας της Σερβίας, να αποθεώνει τον συμπατριώτη του, τονίζοντας, όμως, πως δεν είναι ο κορυφαίος Ευρωπαίος στην ιστορία.

«Δεν νομίζω ότι ο Γιόκιτς είναι ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Γενικά, είμαι εντελώς αντίθετος με οποιαδήποτε σύγκριση ανάμεσα στην παλιά και τη νέα εποχή. Κάθε εποχή έχει τους ήρωές της.

Κάποτε ο καλύτερος ήταν ο Κίτσα (σ.σ. Ντράγκαν Κιτσάνοβιτς), μετά ο Ντράζεν (σ.σ. Πέτροβιτς), στη συνέχεια ο Κούκοτς, ο Ντίβατς, μετά εγώ… Το μπάσκετ παίζεται διαφορετικά με άλλους κανονισμούς ανά εποχή, οπότε είναι αδύνατο και επιπόλαιο να κάνουμε τέτοιες συγκρίσεις.

Πραγματικά δεν με ενδιαφέρουν αυτές οι συγκρίσεις, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Γιόκιτς συγκαταλέγεται στους καλύτερους», ήταν τα λόγια του Ντανίλοβιτς στο «index.hr».