Διαγόρας Δρυοπιδέων: το καμάρι της Κύθνου!

Ο πρόεδρος Γιαννούλης Καλλίλας στο «ΦΩΣ» για την ξεχωριστή περίπτωση του Διαγόρα Δρυοπιδέων

Διαγόρας Δρυοπιδέων: το καμάρι της Κύθνου!

Μια ξεχωριστή περίπτωση είναι ο Διαγόρας Δρυοπιδέων. Έδρα έχει το Αιγάλεω αλλά οι ρίζες της ομάδας είναι από το όμορφο νησί της Κύθνου! Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 1967, όταν συγχωνεύθηκαν αναγκαστικά από το τότε καθεστώς ο ΠΟ Αγίου Σάββα και ο Κρόνος Αιγάλεω, από Θερμιώτες, κατοίκους δηλαδή της πόλης οι οποίοι κατάγονταν από την Κύθνο (αρχαϊκά Δρυοπίς ή Θερμιά). Διαθέτει και ποδοσφαιρικό τμήμα που παίζει στη Γ΄ ΕΠΣΑ.

Το καμάρι του συλλόγου είναι η ομάδα μπάσκετ που «κατάπιε» τις κατηγορίες τα τελευταία χρόνια και έφτασε φέτος στην Α2 και στο σημείο να παίζει με την ΑΕΚ για το Κύπελλο Ελλάδας αύριο! Πρόεδρος του Διαγόρα ο 47χρονος πολιτικός μηχανικός/ κατασκευαστής, Γιαννούλης Καλλίλας. Αν και αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας, δέχτηκε με χαρά να μιλήσει στο «ΦΩΣ».

«Ανέλαβα την ομάδα το 2009 όταν ήταν στη Δ΄ ΕΣΚΑ. Η καταγωγή μου είναι από την Κύθνο και αποφάσισα να ασχοληθώ. Είμαι και στο ποδόσφαιρο, αλλά η αγάπη μου είναι το μπάσκετ. Η ομάδα είναι οικογενειακή, όλοι είμαστε φίλοι. Ο καθένας βοηθάει αφιλοκερδώς. Το κουπί στο οικονομικό το τραβάω εγώ, αλλά δεν έχω παράπονο. Είναι το μεράκι, το χόμπι μου.

Προπονητής των επιτυχιών είναι ο Σπύρος Σαμόλης, μαζί μας από την Α΄ ΕΣΚΑ. Δίπλα μου έχω τον Ιωσήφ Κωστόπουλο, τιμ μάνατζερ, τον Νίκο Χουρσόγλου, έφορος και από τα ιδρυτικά μέλη του μπάσκετ, και τον Μανώλη Φίλιππα, αντιπρόεδρος και πρώην δήμαρχος Κύθνου.

Η ομάδα εδρεύει στη συνοικία Αναγέννηση του Αιγάλεω. Οι περισσότεροι φίλοι μας είναι από το νησί, αλλά είμαστε και ομάδα του Αιγάλεω. Στα ματς του Κυπέλλου ως τώρα μαζέψαμε αρκετό κόσμο. Εάν ο κόσμος βλέπει ωραίο μπάσκετ, θα έρχεται στο γήπεδο».

Για τους φετινούς στόχους στην Α2, ο Καλλίλας είπε: «Είμαστε νεοφώτιστοι, αλλά βλέπουμε ψηλά. Είμαι εγωιστής, κυνηγάω πάντα την επιτυχία. Εκείνο που θέλω είναι να μην είμαστε μια φωτοβολίδα. Να σταθεροποιηθούμε, να είμαστε σωστοί στις υποχρεώσεις μας και να θέλει ο παίκτης να έρθει εδώ. Δεν κάνουμε πράγματα για το θεαθήναι. Όνειρό μου θα ήταν κάποια στιγμή να υπάρχει μία, δυνατή ομάδα στο Αιγάλεω».

Για το ματς-γιορτή με την ΑΕΚ, σημείωσε: «Είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι για όλους μας. Θα έρθει αρκετός κόσμος και από την Κύθνο! Θα υπάρχουν εκπλήξεις και θα τιμήσουμε τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη που κατάγεται από το νησί».

Τέλος, για το αν θέλει κάποια μέρα να πάει η ομάδα στην Κύθνο, σχολίασε: «Το συζητάμε; Μακάρι να γινόταν! Αλλά δεν υπάρχει καν κλειστό γυμναστήριο. Τώρα φτιάχτηκε γήπεδο ποδοσφαίρου για να παίζει ο ΑΠΣ Κύθνου».