Τιμωρήθηκαν οι διαιτητές του Εφές-Φενέρμπαχτσε

Η τουρκική ομοσπονδία τιμώρησε τους διαιτητές του τρίτου ημιτελικού του πρωταθλήματος ανάμεσα σε Εφές και Φενέρμπαχτσε.

Τιμωρήθηκαν οι διαιτητές του Εφές-Φενέρμπαχτσε

Η Εφές κατάφερε να κάνει το 2-1 στην ημιτελική σειρά του τουρκικού πρωταθλήματος, αφού επικράτησε της Φενέρμπαχτσε στο τρίτο παιχνίδι με 97-91. Μετά το τέλος της αναμέτρησης, πάντως υπήρχαν έντονες διαμαρτυρίες από την πλευρά των ηττημένων με τη Φενέρ να βγάζει και ανακοίνωση κατά της διαιτησίας.

Η τουρκική ομοσπονδία δικαίωσε της Φενέρ, αφού παραδέχθηκε πως έγιναν σοβαρά λάθη με αποτέλεσμα να τιμωρήσει τους διαιτητές της αναμέτρησης.

Αναλυτικά όλα όσα αναφέρει η ανακοίνωση:

«Αν και ήμασταν εξαιρετικά ικανοποιημένοι με τη συνολική απόδοση των διαιτητών μας από την αρχή της σεζόν, τα σφυρίγματα που υπήρξαν στο τέταρτο δεκάλεπτο του αγώνα ανάμεσα στην Αναντολού Εφές και τη Φενερμπαχτσέ στο Σινάν Ερντέμ στο τρίτο ματς για τα ημιτελικά των play off της Τουρκικής Super League, επηρέασαν το τέλος του αγώνα. Αν και είμαι βέβαιος ότι δεν υπήρχε κακόβουλη πρόθεση ως Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης που είναι υπεύθυνος για το Κεντρικό Συμβούλιο Διαιτητών, αναστάτωσε εμένα προσωπικά.

Το Κεντρικό Συμβούλιο Διαιτητών που ασχολήθηκε με το θέμα με όλες τις τεχνικές του λεπτομέρειες αποφάσισε να αφήσει εκτός ορισμών τους τρεις διαιτητές του αγώνα που διεξήχθη χθες με ανάλογη εκτίμηση μέχρι το τέλος της σεζόν.

Είμαι πολύ ικανοποιημένος με την ποιότητα του μπάσκετ, τόσο τεχνικής όσο και θεαματικής, στους ημιτελικούς των play-off της Super League μεταξύ της Αναντολού Εφές και της Φενέρμπαχτσε, των δύο διακεκριμένων συλλόγων μας που εκπροσωπούν τη χώρα μας στο εξωτερικό με τα επιτεύγματά τους. είμαστε περήφανοι και προσθέτουμε μεγάλη δύναμη και χρώμα στο μπάσκετ μας με τον ανταγωνισμό τους στο πρωτάθλημα μας.

Πιστεύω απόλυτα ότι θα συνεχιστεί μια σειρά πλέι οφ όπου θα συζητείται ο αγώνας στο γήπεδο και όχι οι διαιτητές.

Κεμάλ Ντιντσέρ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ».