Ολυμπιακός: Η χρυσή τομή για να έρθει ο Μιλουτίνοβ

Η Βίρτους δίνει 2 εκ. ευρώ ετησίως στον Νίκολα Μιλουτίνοβ, αλλά ο Σέρβος θέλει να έρθει στον Ολυμπιακό - Επιστρέφει και με λιγότερα στον Πειραιά, αρκεί να βρεθεί η χρυσή τομή . 

Ολυμπιακός: Η χρυσή τομή για να έρθει ο Μιλουτίνοβ

Η ομάδα του Ολυμπιακού ετοιμάζεται για τους τελικούς των πλέι οφ, αλλά παράλληλα έχει και το μυαλό της στη μεταγραφική ενίσχυση ενόψει της νέας σεζόν. Πρώτος στόχος αυτήν τη στιγμή είναι ο Νίκολα Μιλουτίνοβ, ο οποίος κυκλοφορεί ελεύθερος στην αγορά. Ο Σέρβος σέντερ είχε ενημερώσει την ΤΣΣΚΑ για την απόφασή του να αποχωρήσει από τον σύλλογο και το ρωσικό κλαμπ τον αποχαιρέτησε, ευχαριστώντας τον για την προσφορά του. Το ίδιο έκανε και ο αθλητής λέγοντας: «Είναι δύσκολο να πω αντίο σε όλους τους καταπληκτικούς συμπαίκτες, φίλους και οπαδούς που γνώρισα στην ΤΣΣΚΑ και στη Μόσχα. Απόλαυσα κάθε λεπτό που βρέθηκα και αγωνίστηκα εδώ. Ήταν μεγάλη τιμή να παίξω για ένα σπουδαίο και ιστορικό κλαμπ, αλλά είναι η ώρα να προχωρήσω. Εύχομαι τα καλύτερα και καλή τύχη σε όλους. Είμαι βέβαιος πως η ΤΣΣΚΑ θα βρεθεί ξανά στην κορυφή της Ευρώπης και θα ξανασυναντηθούμε».

Ο Μιλουτίνοβ ήθελε να φύγει από τη Μόσχα καθώς πλέον ο σύλλογος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρωλίγκα. Κάπου όμως τον κούρασε και η ζωή στην «παγωμένη» Ρωσία, η ζωή σε μία χώρα με περιορισμούς αλλά και που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση. Θέλει να γυρίσει σε μέρη γνωστά και πιο ζεστά. Δηλαδή στον Ολυμπιακό και στην Ελλάδα, αλλά και σε έναν σύλλογο που έχει επιστρέψει στην ελίτ της Ευρώπης. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, λοιπόν, έχει δώσει την έγκρισή του για την περίπτωση του ψηλόσωμου σέντερ, έχει το μυαλό του αποκλειστικά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και η διοίκηση έχει αναλάβει την υπόθεση.

Η πρόταση του Ολυμπιακού, η Βίρτους και οι λόγοι που θέλει να γυρίσει

Όπως σας αναφέραμε σε περασμένο φύλλο στο «ΦΩΣ», οι Αγγελόπουλοι έκαναν επίσημη πρόταση στον Νίκολα Μιλουτίνοβ. Του προσέφεραν διετές συμβόλαιο συνεργασίες με συνολικές απολαβές που φτάνουν τα 2.700.000 ευρώ. Ο παίκτης έχει εδώ και εβδομάδες πρόταση στα χέρια του από τη Βίρτους, η οποία φτάνει τα 2.000.000 ευρώ τον χρόνο, δηλαδή 4.000.000 ευρώ στη διετία. Υπάρχει διαφορά, αλλά έρχεται και με λιγότερα, αρκεί να βρεθεί η χρυσή τομή. Ο γεννημένος στις 30 Δεκεμβρίου του 1994 σέντερ δεν έχει απαντήσει στην ιταλική ομάδα. Προτεραιότητά του ήταν και είναι ο Ολυμπιακός. Για αρκετούς λόγους. Θέλει να γυρίσει σε ένα γνώριμο περιβάλλον, στην ομάδα που τον ανέδειξε στο υψηλότερο επίπεδο (το 2015 η ΚΑΕ τον πήρε από την Παρτιζάν σε ηλικία μόλις 20 ετών), σε έναν σύλλογο που έχει φίλους συμπαίκτες, που γνωρίζει τον προπονητή, σε ένα κλαμπ που πρωταγωνιστεί και πάλι στην Ευρωλίγκα, αλλά και σε μία χώρα που μιλάει τη γλώσσα της και που τη θεωρεί δεύτερη πατρίδα του.

Να τονίσουμε πως ο αθλητής έχει αγοράσει σπίτι στην... Αθηναϊκή Ριβιέρα, συχνά πυκνά αναφέρει πως θα μπορούσε να ζήσει και το υπόλοιπο της ζωής του στα νότια προάστια της πόλης και έχει κάνει γενικότερα επενδύσεις στη χώρα μας όσον αφορά τις κατοικίες. Μην ξεχνάτε επίσης πως το 2020 (λίγο πριν αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό) είχε αγοράσει και δύο παραθεριστικές κατοικίες στο «Κόστα Ναβαρίνο» στη Μεσσηνία αξίας 1.500.000 ευρώ. Υπάρχουν πολλοί παράγοντας που τον «δένουν» με την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό.

Οι Αγγελόπουλοι τον θέλουν και του το έδειξαν

Η πρώτη συνάντηση που έλαβε χώρα μεταξύ των δύο πλευρών έγινε σε καλό κλίμα. Τόσο η ομάδα όσο και ο παίκτης εξέφρασαν την επιθυμία τους για συνεργασία. Ο Ολυμπιακός τον θέλει, τον υπολογίζει, θέλει να ποντάρει σε εκείνον και φάνηκε και από τον «ζεστό» τρόπο που μίλησε για εκείνον. Συμφωνία όμως δεν υπήρξε, καθώς παρουσιάστηκε διαφορά στο οικονομικό, αλλά δεν είναι χαώδης. Οι Αγγελόπουλοι θα επιστρέψουν με νέα πρόταση. Θα ανέβουν, αλλά άγνωστο το πόσο. Αίσθησή μας πάντως πως αν του γίνει μία πρόταση λίγο πιο πάνω από τα 3.000.000 ευρώ για δύο χρόνια, οι δύο πλευρές θα φτάσουν κοντά στο να δώσουν τα χέρια.

Ο Μιλουτίνοβ είναι διατεθειμένος να επιστρέψει και με λιγότερα στον Πειραιά, αρκεί να μην είναι μεγάλη η διαφορά σε σχέση με την πρόταση της Βίρτους. Θα τα ξαναπούν όμως. Oι Αγγελόπουλοι πάντως συνηθίζουν να δείχνουν μία ευαισθησία σε παίκτες που τους θεωρούν «δικά τους παιδιά», σε αθλητές που έχουν περάσει και έχουν προσφέρει στον σύλλογο. Ας μην ξεχνάμε πως κάποτε αποχώρησαν οι Γιώργος Πρίντεζης (2009), Κώστας Παπανικολάου (2013) και Κώστας Σλούκας (2015), αλλά λίγα χρόνια μετά επέστρεψαν «σπίτι» τους. Ο Μιλουτίνοβ, άλλωστε, αποχώρησε σαν φίλος από τον Ολυμπιακό το 2020 και η πόρτα της επιστροφής ήταν πάντα ανοιχτή για εκείνον.

Ο Μιλουτίνοβ, ο Φαλ και ο Μπαρτζώκας

Μας ρωτάτε ορισμένοι αν είναι ορθό το να πάρει ο Ολυμπιακός έναν παίκτη σαν τον Νίκολα Μιλουτίνοβ, τη στιγμή που στο ρόστερ υπάρχει ο Μουσταφά Φαλ. Η απάντησή μας είναι «απόλυτα». Οι «ερυθρόλευκοι» είναι αδύνατον να πουν «όχι» στην περίπτωση του Σέρβου σέντερ. Και δεν είπαν άλλωστε, καθώς επισημοποίησαν το ενδιαφέρον τους. Πρόκειται για ειδική περίπτωση. Αν δεν είχε το παρελθόν του στο μεγάλο λιμάνι και το «δέσιμο» με τον σύλλογο, θα μπορούσε ως ελεύθερος να βρει ένα μεγάλο συμβόλαιο στις μισές τουλάχιστον ομάδες της Ευρωλίγκας. Άλλωστε, πρόκειται για ένα από τα τρία τέσσερα κορυφαία «5άρια» της Ευρώπης και ενδεχομένως ο δεύτερος καλύτερος πίσω από τον Έντι Ταβάρες. Επειδή όμως αγαπάει την ομάδα και τη χώρα μας, ουσιαστικά μόνος του κίνησε τις διαδικασίες για να εξεταστεί το σενάριο επιστροφής του στο μεγάλο λιμάνι.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θέλει για αρκετούς λόγους τον Νίκολα Μιλουτίνοβ. Όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Κάουνας «στο σύγχρονο μπάσκετ είναι σημαντικό να έχεις βασικό κορμό, καλούς γηγενείς ή τουλάχιστον αξιόλογους ξένους που να έχουν παίξει χρόνια στην ομάδα, να γνωρίζουν τον σύλλογο και να δένονται με αυτόν». Όπως αντιλαμβάνεστε, ο Σέρβος σέντερ συγκεντρώνει αυτά τα στοιχεία. Είναι ένα «5άρι» κορυφαίου επιπέδου και με πενταετή παρουσία στον σύλλογο. Ο «Μίλου» έχει κοινά στοιχεία με τον Γάλλο, αλλά και διαφορές. Ο Σέρβος είναι ικανότερος στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη, περισσότερο αποτελεσματικός στα ριμπάουντ, πιο ταχύς και αναμφίβολα πιο λειτουργικός στο πικ εν ρολ. Δεν υπολείπεται καθόλου στην πάσα από τον εξαιρετικό σε αυτό το κομμάτι Μουσταφά Φαλ, έχει έφεση στο μπλοκ και ευχέρεια να παίζει και με πλάτη. Η ενδεχόμενη έλευσή του θα αναβαθμίσει το παιχνίδι του Ολυμπιακού.