Mπλατ: "Χρειαζόμασταν να γίνει κάτι τέτοιο"

Οι Ντέιβιντ Μπλατ και Κεστούτις Κεμζούρα τόνισαν πως ο Ολυμπιακός χρειαζόταν αυτή την ήττα-μάθημα από την Εφές, ενώ ο Σάσα Βεζένκοφ επεσήμανε πως στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα του δεν έπαιξε άμυνα.

Mπλατ: "Χρειαζόμασταν να γίνει κάτι τέτοιο"

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ, σχολίασε τα εξής μετά την ήττα από την Αναντολού Εφές: "Προφανώς το πρώτο ημίχρονο δεν πήγε όπως θα θέλαμε να πάει. Ίσως χρειαζόμασταν να γίνει κάτι τέτοιο, ώστε να αναγνωρίσουμε τι πρέπει να κάνουμε και πως πρέπει να παίζουμε. Στο δεύτερο μέρος ανταποκριθήκαμε καλά και είχαμε ακόμη και την ευκαιρία να κάνουμε την ολική επαναφορά και να κερδίσουμε το ματς. Όμως και πάλι κάναμε κάποια ανόητα λάθη. Παρόλα αυτά, αυτά τα παιχνίδια έχουν αυτόν ακριβώς τον σκοπό... Να βλέπεις τι πρέπει να βελτιώσεις και πόσο καλύτερα πρέπει να παίξεις για να κερδίσεις σε αυτό το επίπεδο".

Βεζένκοφ: "Δεν παίξαμε άμυνα..."

Από την πλευρά των παικτών μίλησε ο Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος σημείωσε 12 πόντους στην αναμέτρηση και σχολίασε τα εξής: "Ήταν ένα πραγματικά δύσκολο παιχνίδι. Εμείς στο πρώτο μέρος δεν παίξαμε άμυνα και στην επίθεση κάναμε πολλά λάθη. Στο δεύτερο μέρος παλέψαμε, παίξαμε καλή άμυνα , δεχθήκαμε μόλις 27 πόντους, όμως, αυτό δεν ήταν αρκετό για να μας δώσει τη νίκη. Πρέπει μας γίνει μάθημα αυτός ο αγώνας, να κοιτάξουμε μπροστά και να παρουσιαστούμε καλύτεροι στο αυριανό παιχνίδι. Συγχαρητήρια στην Εφές και της εύχομαι καλή τύχη στη φετινή σεζόν".

Κεμζούρα: "Είναι ένα καλό μάθημα για εμάς"

O βοηθός του Ντέιβιντ Μπλατ, Κεστούτις Κεμζούρα, δήλωσε πως: "Ζητάω συγγνώμη εκ μέρους του κόουτς Μπλατ που δεν μπόρεσε να παραστεί στην συνέντευξη Τύπου. Αντιμετωπίζει δυσκολίες στο να περπατήσει λόγω του προβλήματος στη μέση του. Συμφωνώ με τους παίκτες, έγιναν δύο διαφορετικά ημίχρονα. Στο πρώτο η Εφές κυριάρχησε, εμείς ήμασταν αργοί και δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Κάναμε πολλά λάθη.

Το θετικό είναι πως στο δεύτερο μέρος αντιδράσαμε. Προσπαθήσαμε να παλέψουμε και κάναμε κάποια καλά πράγματα στο παρκέ. Όμως, δεν ήταν αρκετά. Στο τέλος χάσαμε κάποια ελεύθερα σουτ, αλλά φυσικά το παιχνίδι το χάσαμε στο πρώτο εικοσάλεπτο. Είναι ένα καλό μάθημα για εμάς. Δεν πρέπει να παίζουμε καλά είκοσι λεπτά, ούτε τριάντα, αλλά σαράντα. Για μία ακόμη φορά συγχαρητήρια στην Εφές. Επαναλαμβάνω είναι ένα καλό μάθημα που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε. Έχουμε πολλή δουλειά ακόμη να κάνουμε..."