Αγγέλου: «Είμαστε έτσι σαν λαός!»

Ο προπονητής του Άρη πήρε πρώτος από όλους την ευθύνη για τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Champions League.

Αγγέλου: «Είμαστε έτσι σαν λαός!»

Ο τεχνικός του Άρη υπογράμμισε αρχικά: “Συγχαρητήρια στη Νίζνι, ήταν καλύτερη από μας. Είχαμε ένα πάρα πολύ άσχημο ημίχρονο. Οι αιτίες είναι πολύ απλές. Πρώτον, είμαστε έτσι σαν λαός. Είμαστε στο πρέπει και θέλουμε να τελειώσει ένα παιχνίδι πριν καν αρχίσει και νομίζουμε ότι έχουμε περάσει. Τα παιχνίδια δεν είναι έτσι, ειδικά για μια ομάδα που είχε δύο πολύ δύσκολα ταξίδια σε Γεωργία και Ρωσία.

Κάποια στιγμή πιστεύουμε ότι μπορούμε να ελέγξουμε παιχνίδια με ομάδες πιο έμπειρες, με αντιπάλους που έχουν χιλιόμετρα στην Ευρώπη. Πολύ απλά ήταν καλύτεροι, δεν μπήκαμε στο παιχνίδι. Δεν ήμασταν έτοιμοι ψυχολογικά γι’ αυτό το παιχνίδι, δεν ήμασταν έτοιμοι οργανωτικά και η πίεση γύριζε εναντίον μας όσο περνούσε η ώρα. Ήταν σα να φορούσαμε κουκούλα και δεν βλέπαμε…”.

Και πρόσθεσε πως: “Η ενέργειά μας αποσυντόνισε τη Νίζνι σε όλο το παιχνίδι και κάποια στιγμή μπήκαν και 2-3 σουτ, μπήκε κι ο κόσμος στο παιχνίδι, αλλά και πάλι από εκεί και πέρα οι αποφάσεις μας ήταν πολύ άσχημες. Αρκεί να δει κανείς τα στατιστικά του πρώτο ημιχρόνου, τις κατηγορίες που είναι πυλώνες ενός παιχνιδιού και θα καταλάβει”.

Συνέχισε λέγοντας: “Ξέρουμε ότι ο δρόμος μας είναι ανηφορικός, αλλά εμείς θα τον ανέβουμε σίγουρα, σίγουρα, σίγουρα. Θα μάθουμε από τις ήττες και θα είμαστε δυνατοί. Το να κατεβάζεις τα κεφάλια και να λες δικαιολογίες τη σημερινή εποχή δε λέει κάτι. Κάναμε ένα κακό παιχνίδι. Εγώ είπα στους παίκτες ότι προσωπικά δεν ετοίμασα καλά το παιχνίδι. Θα πρέπει να το ψάξουμε όλοι μαζί. Όλοι έχουν ευθύνες. Είναι 28 Σεπτεμβρίου, η χρονιά δεν έχει αρχίσει ακόμα και ο σύλλογος έχει έναν μεγάλο δρόμο εκπροσώπησης του ονόματός του να διαβεί. Αλίμονο αν ψάξουμε δικαιολογίες ή αφήσουμε την απογοήτευση να μας κυριεύσει”.

Ρωτήθηκε για το αν έπαιξαν ρόλο τα τελευταία οχτώ λεπτά του πρώτου αγώνα όταν η Νίζνι από το -12 έκλεισε τον αγώνα στο -2 και απάντησε: “Το μπάσκετ περνάει μια μεγάλη ποιοτική κρίση και μπορεί να είναι έτοιμα τα χέρια και τα πόδια, αλλά η ψυχολογία και το μυαλό θέλον αντοχή και υποστήριξη για να βρεθούν εκεί που πρέπει. Στον πρώτο αγώνα εμείς δεν είχαμε να χάσουμε κάτι, η Νίζνι είχε και είχε και την πίεση. Σήμερα εμείς παίζαμε με την πίεση, γιατί έπρεπε να περάσουμε. Είχαμε την πίεση και δεν την αντέξαμε”.

Για τις 19 άστοχες βολές (17/36) των παικτών του είπε: “Ξέρετε πολύ καλά τι μάχη έγινε το καλοκαίρι για να φτιάξουμε την ομάδα και να μαζέψουμε αυτά τα παιδιά. Ξέρετε πολύ καλά τι μπάτζετ είχαμε στην διάθεσή μας. Αν έβαζαν και τις βολές, δεν θα έκαναν αυτό το μπάτζετ. Ένας άνθρωπος γεννιέται με κάτι που πρέπει να διορθώσει.

Αυτό που ζητάμε είναι στοργή στους παίκτες και συνθήκες δουλειάς. Αν έβαζαν τις βολές δεν θα έκαναν 50.000 δολάρια. Ο ΜακΓκι με αυτό το κορμί, αν τις έβαζε θα έκανε 500.000 όχι 70.000 που κάνει σήμερα. Παρόλ’ αυτά έχουμε προπονητή για τις βολές, δουλεύουμε με βίντεο κάθε μέρα και προσπαθούμε. Προσπαθούμε και αγωνιζόμαστε, αλλά θα πρέπει να ζεις με κάτι”.

Ο ιστότοπος αυτός χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα
ΑΠΟΔΟΧΗ