Η καταγγελία της Πριστίνα για απόπειρα δωροδοκίας Ελλήνων διαιτητών και η επιστολή της ΕΟΚ

Η Πρίστινα κατήγγειλε την απόπειρα χρηματισμού των Ζαχαρή και Κάρδαρη από την αντίπαλο της στον ημιτελικό του πρωταθλήματος Κοσόβου. Επίσημη ενημέρωση ζήτησε η ΕΟΚ.

Η καταγγελία της Πριστίνα για απόπειρα δωροδοκίας Ελλήνων διαιτητών και η επιστολή της ΕΟΚ

Σε μία απίστευτη καταγγελία μέσω σόσιαλ μίντια προχώρησε η Πρίστινα, ομάδα του Κοσόβου, καταγγέλλοντας ότι η Τρέπτσα επιχείρησε να δωροδοκήσει τους Ζάχαρη και Καρδάρη, πριν τον μεταξύ τους ημιτελικό για το πρωτάθλημα Κοσόβου.

«Αγαπητοί πολίτες της Δημοκρατίας του Κοσόβου,


Αγαπητοί φανς τους μπάσκετ,

Χάρη στις πληροφορίες των τίμιων ανθρώπων της πόλης μας, όπως και χάρη στην εξυπνάδα των ανθρώπων αφοσιωμένων στο κλαμπ μας, μετά από κάποιες αμφιβολίες ενημερώνουμε ότι στις 20 Απριλίου, την ακριβή μέρα του τρίτου ημιτελικούυ ανάμεσα στην Πρίστινα και την Τρέπτσα ανακαλύψαμε το μεγαλύτερο σκάνδαλο στο μπάσκετ του Κοσόβου από την αρχή της ύπαρξής του και αποτρέψαμε τη μεγαλύτερη ηθική και αθλητική ζημιά στον σύλλογό μας.

Επιβεβαιώθηκε από πληροφορίες και από καταγραφές video, έχουμε ανακαλύψει και έχουμε αναφέρει για εγκληματική πράξη ένα άτομο, το οποίο είδαν να βάζει τους δύο διαιτητές του παιχνιδιού, Ζαχαρή και Κάρδαρη σε ένα αυτοκίνητο Mercedes και προσφέροντάς τους δωροδοκίες για το ματς της Πρίστινα με την Τρέπτσα, για χάρη των φιλοξενούμενων.

Αφού επιβεβαιώσαμε την υπίθεση ενημερώσαμε την ηγεσία της Ομοσπονδίας, η οποία μίλησε με τους διαιτητές και αποδέχθηκαν το γεγονός. Αυτός είναι ο λόγος που οι διαιτητές δεν σφύριξαν το παιχνίδι. Αναφέραμε το συμβάν στην αστυνομία του Κοσόβου πριν από την έναρξη του παιχνιδιού και περιμένουμε διώξεις ενάντια στα άτομα που εμπλέκονται όσο το δυνατόν συντομότερα.

Είμαστε αφοσιωμένοι στο πετυχαίνουμε αποτελέσματα μόνο με αθλητικά μέσα και όχι με οποιονδήποτε άλλον τρόπο. Έχουμε την ευθύνη τόσο επαγγελματική όσο και ηθική απέναντι σε όλους και ιδιαίτερα στους ειλικρινείς θεατές και τα αθώα παιδιά που έρχονται να δουν ένα όμορφο αθλητικό γεγονός και να στηρίξουμε την ομάδα της καρδιάς ώστε να μπορεί να κερδίζει με τίμιο τρόπο.

Για το μέλλον, καλούμε τις αρμόδιες αρχές του νόμου να κινητοποιηθούν για να σώσουν τον αθλητισμό και το μπάσκετ, να τιμωρήσουν όλους τους εμπλεκόμενους και να απαγορεύσουν οριστικά τις αθλητικές εκδηλώσεις όπου θέλουν να διαφθείρουν τη δικαιοσύνη.

Εν τω μεταξύ, θα απευθυνθούμε στον μεγαλύτερο οργανισμό μπάσκετ, τη FIBA, τον Γραμματέα Ζαγκλή και την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, ο καθένας από αυτούς να λάβει μέτρα για να τιμωρήσει και να αποτρέψει τα χειρότερα φαινόμενα του αθλήματος.

Αγαπητοί φανς

Υποσχόμαστε ότι ο σύλλογός μας θα συνεργαστεί με όλους τους φορείς και θα συνεχίσει να αποτελεί παράδειγμα έντιμων αθλητικών επιτευγμάτων. Μόνο με τιμή και ήθος γευόμαστε νίκες και τρόπαια. Απεναντίας, αυτοί δεν έχουν τιμή, γιατί είναι απατεώνες και διεφθαρμένοι γίνονται πρωταγωνιστές της ανέντιμης αθλητικής επιτυχίας».

ΓΙΑ ΝΙΚΗ ΜΕ ΙΔΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΜΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΝΑΣΑΣ, ΠΡΙΣΤΙΝΑ!»

Κατόπιν τούτου, η ΕΟΚ, η οποία είχε στείλει Έλληνες διεθνείς διαιτητές, μετά από σχετικό αίτημα της τοπικής Ομοσπονδίας, αντέδρασε άμεσα, ζητώντας εξηγήσεις με επίσημη επιστολή:


«Σχετικά με την καταγγελία της ομάδας από το Κόσοβο (στα σόσιαλ της) για υπόθεση χρηματισμού δύο Ελλήνων διαιτητών, η ΕΟΚ δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση, όμως όταν αντιλήφθηκε το ανεπίσημο (αφού είναι ένα ποστ σε σόσιαλ) θέμα, άμεσα έστειλε επιστολή στην ομοσπονδία του Κοσόβου, με την οποία ζητάει την επίσημη ενημέρωση για το θέμα, ώστε α) είτε να αποτρέψει σπίλωση Ελλήνων διαιτητών αν υφίσταται τέτοια και δεν αποδεικνύεται κάτι επιλήψιμο ή β) να ανοίξει άμεσα φάκελο και να προχωρήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και έρευνες αν η ομοσπονδία μπάσκετ της χώρας επιβεβαιώσει ότι υπάρχει κάτι επιλήψιμο που ερευνάται».