FIBA: Απέκλεισε Ρωσία και Λευκορωσία από το Eurobasket 2025

Η FIBA άναψε απαγορευτικό σε Ρωσία και Λευκορωσία για το Eurobasket 2025.

FIBA: Απέκλεισε Ρωσία και Λευκορωσία από το Eurobasket 2025

Παρατείνεται ο αποκλεισμός της Ρωσίας και της Λευκορωσίας από τα μπασκετικά μεγάλα γεγονότα. Μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, η FIBA προχώρησε στον αποκλεισμό των δύο Εθνικών ομάδων και από το Eurobasket 2025.

Δεν θα μπορέσουν δηλαδή να αγωνιστούν στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και κατά συνέπεια δεν μπορούν να βρεθούν στην τελική φάση που θα διεξαχθεί από κοινού σε Λετονία, Κύπρο, Φινλανδία και Πολωνία.

Η ανακοίνωση της FIBA:
«Με αυτήν την επιστολή, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της FIBA Europe αποφάσισε ομόφωνα να μην επιτρέψει την εγγραφή της εθνικής ομάδας ανδρών της Λευκορωσίας και της Ρωσίας στα Προκριματικά του FIBA EuroBasket 2025, με τον Τρίτο Γύρο να έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί τον Ιούλιο-Αύγουστο 2023.
Μετά τη σύσταση που εξέδωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή ("Ομάδες αθλητών με ρωσικό και Λευκορωσικό διαβατήριο δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη"), η Εκτελεστική Επιτροπή της FIBA αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να μην επιτρέψει την εγγραφή της εθνικής ομάδας ανδρών της Ρωσίας στο Ολυμπιακό Προκριματικό της FIBA. -Προκριματικά Τουρνουά 2023 (FIBA Pre-OQTS)».