Nίκη για τον ΠΑΟΚ επί της Μπαχτσεσεχίρ χωρίς τον Γκος

Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε βελτιωμένος και νίκησε σε φιλικό ματς την Μπαχτσεσεχίρ με 71-62. Δεν έπαιξε ο τραυματίας Γκος, ξεχώρισε ο Χάτσερ με 13 πόντους.

Nίκη για τον ΠΑΟΚ επί της Μπαχτσεσεχίρ χωρίς τον Γκος

Ο ΠΑΟΚ νίκησε (71-62) την Bahcesehir, στο δεύτερο συνεχόμενο φιλικό παιχνίδι στην Κωνσταντινούπολη, έχοντας πολύ καλύτερη εικόνα από τον αγώνα του Σαββάτου και διατηρώντας τον απόλυτο έλεγχο στο παιχνίδι από την αρχή ως το τέλος…

Και πάλι όμως αυτό που προβληματίζει είναι οι απουσίες και τα προβλήματα, με κορυφαίο όλων, τον τραυματισμό του Phil Goss. Η κατάσταση με τον Αμερικανό γκαρντ θα ξεκαθαρίσει αύριο στη Θεσσαλονίκη όταν και θα υποβληθεί σε εξετάσεις. Όπως ήταν φυσικό ο Goss δεν αγωνίστηκε στο σημερινό φιλικό, εκτός μάχης ήταν και ο Θοδωρής Ζάρας που αισθάνθηκε ενοχλήσεις, ενώ μικρή ήταν η συμμετοχή του Σταύρου Σχίζα, που δοκίμασε αλλά οι ενοχλήσεις στην ποδοκνημική δεν του επέτρεψαν να παίξει περισσότερο.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και με τρίποντο του Κόνιαρη προηγήθηκε 2-10 λίγο μετά την συμπλήρωση δύο λεπτών, γεγονός που οδήγησε τον αντίπαλο προπονητή σε time out. Παρά την πίεση που δέχθηκε από τους γηπεδούχους, ο ΠΑΟΚ διατήρησε το προβάδισμα και στη λήξη του δεκαλέπτου διεύρυνε τη διαφορά στους 11 (12-23).

Έχοντας τον απόλυτο έλεγχο στο παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε ακόμη καλύτερα το δεύτερο δεκάλεπτο και με τον Moreira να φτάνει τους 9 πόντους, προηγήθηκε με διαφορά 16 πόντων (14-30) στο 14’. Με δύο συνεχόμενα τρίποντα από Colom και Babb η Bahcesehir μείωσε στους 10 (20-30) και κατάφερε να ρίξει ακόμη περισσότερο τη διαφορά (32-39) με τη λήξη του ημιχρόνου. Σε αντίθεση με το παιχνίδι του Σαββάτου, ο ΠΑΟΚ αυτή την φορά κατάφερε να κρατήσει τον Colom και να μην αφήσει να σκοράρει ούτε πόντο!

Παρά το γεγονός ότι είχε περιορισμένες λύσεις στην περιφέρεια κι από την στιγμή που δεν μπορούσε να αγωνιστεί ο Σχίζας, ο Jamal Jones αγωνίστηκε ως σούτινγκ γκαρντ, o ΠΑΟΚ βρήκε λύσεις στην επίθεση, ήταν αρκετά σκληρός στην άμυνα και πήρε ξανά τον έλεγχο του αγώνα. Με πρώτο σκόρερ τον Hatcher (15) και τρεις ακόμη παίκτες (Moreira, Pope, Jones), να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με διαφορά 17 πόντων (44-61) στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Η Bachesehir πίεσε για να επανέλθει στο παιχνίδι, μείωσε τη διαφορά, αλλά ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει τον έλεγχο και κράτησε το προβάδισμα στο σκορ και στη νίκη…

Τα δεκάλεπτα: 12-23, 32-39, 44-61, 61-71

BAHCESEHIR: Rautins 3 (1), D.J. White 19 (1), Altintig 6 (1), Ozdemir, Turna 1, Ozcan 6 (1), Yapar 4, Babb 15 (3), Colom, Slauchter 6, Preldzic 2.

ΠΑΟΚ: Jones 10 (2), Moreira 11, Χρυσικόπουλος 5 (1), Σχίζας 2, Κόνιαρης 6 (1), Μαργαρίτης 4, Pope 16, Hatcher 13 (3), Garrett 4.