Ολυμπιακός: Κυρίαρχος ο Φαλ απέναντι στον Παπαγιάννη

Ο Μουσταφά Φαλ θα γίνει σημείο αναφοράς μέσα στη ρακέτα του Ολυμπιακού - Έχει κυριαρχήσει στις μονομαχίες κόντρα στον Γιώργο Παπαγιάννη. 

Ολυμπιακός: Κυρίαρχος ο Φαλ απέναντι στον Παπαγιάννη

Ο Ολυμπιακός αριθμεί ένα επιβλητικό νικηφόρο σερί κόντρα στον Παναθηναϊκό, το οποίο έχει φτάσει στο 11-0. Και το μεσημέρι της Κυριακής (15:45), οι Πειραιώτες θα έχουν τη δυνατότητα να το επεκτείνουν στο 12-0. Στο ΟΑΚΑ θα αγωνιστούν πάνοπλοι, καθώς στην αποστολή θα βρίσκεται και ο Κώστας Σλούκας.

Ένα από τα «κλειδιά» αυτής της εντυπωσιακής κυριαρχίας των Πειραιωτών στα «αιώνια» ντέρμπι τους τελευταίους μήνες, έχει να κάνει και με τον Μουσταφά Φαλ. Ο Γάλλος σέντερ έχει κερδίσει κατά κράτος τον Γιώργο Παπαγιάννη στη θέση «5», πραγματοποιώντας σχεδόν πάντα σπουδαίες εμφανίσεις απέναντί του.

Για παράδειγμα φέτος, στο ευρωπαϊκό «διπλό» του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ (71-95), ο Μουσταφά Φαλ ήταν σαρωτικός. Μέτρησε 19 πόντους, έχοντας 9/10 δίποντα, 9 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Σε 23 λεπτά παρακαλώ. Πήρε σχεδόν όλες τις μάχες απέναντι στον Γιώργο Παπαγιάννη. Ήταν τρομερός και στο ματς πρωταθλήματος στο ΣΕΦ, όταν και μέτρησε 17 πόντους (8/13 δίποντα) και 9 ριμπάουντ. Στα «αιώνια» ντέρμπι είναι πάντα πρωταγωνιστής, κερδίζοντας στις μάχες και τον πιο βαρύ Αρτούρας Γκουντάιτις.

Είναι δεδομένο πως ο Γάλλος σέντερ θα γίνει σημείο αναφοράς και πάλι στο ΟΑΚΑ. Ο Ολυμπιακός θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει την ανωτερότητά του απέναντι στον Γιώργο Παπαγιάννη. Θα του δώσει τη μπάλα. Και εκείνος ξέρει καλά όχι μόνο να τελειώνει τις φάσεις, αλλά και να δημιουργεί καταστάσεις για τους συμπαίκτες του. Άλλωστε, οι 7 ασίστ που έδωσε στο Κάουνας, ήταν ένα δείγμα του πολύπλευρου ταλέντου του.