Ολυμπιακός: Η αλήθεια για Ντόρσεϊ

Το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού τον περασμένο Δεκέμβρη, η συμπεριφορά του παίκτη στο «ερυθρόλευκο» ενδιαφέρον, με τον Έλληνα ομογενή γκαρντ να λειτουργεί καθαρά επαγγελματικά για το μέλλον του. 

Ολυμπιακός: Η αλήθεια για Ντόρσεϊ

Είναι γεγονός πως το περασμένο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να ανανεώσει το συμβόλαιο του Τάιλερ Ντόρσεϊ. Τόσο γιατί ο 26χρονος γκαρντ προσέφερε στην ομάδα, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο, όσο και επειδή έχει ελληνικό διαβατήριο. Ας μην ξεχνάμε πως βιώνουμε μία περίοδο στην οποία η δεξαμενή νέων και ταλαντούχων καλαθοσφαιριστών από τη χώρα μας όλο και στερεύει. Ο παίκτης, όμως, ήθελε να επιστρέψει στο ΝΒΑ. Ήταν η προτεραιότητά του.

Το πάλεψε στο Ντάλας, αλλά δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από τους Μάβερικς και να ψάξει την επιστροφή στην Ευρωλίγκα. Είναι γεγονός πως οι νταμπλούχοι Ελλάδας εξέτασαν το ενδεχόμενο επιστροφής του Έλληνα διεθνούς γκαρντ τον περασμένο Δεκέμβρη (κυρίως σαν μία κίνηση όχι τόσο για το τώρα όσο κυρίως για το αύριο της ομάδας), αλλά η υπόθεση δεν προχώρησε. Οι Πειραιώτες ήταν ενήμεροι για το γεγονός πως ο αθλητής έμεινε ελεύθερος πριν λίγες μέρες, αλλά πλέον το... φαγητό είχε κρυώσει.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού είχαν εμπεδώσει πως ο αθλητής (στην περίπτωση που γυρνούσε στην Ευρώπη) είχε ξεκάθαρο στόχο να συνεχίσει την καριέρα του εκεί όπου θα του έδιναν τα περισσότερα χρήματα και οι απαιτήσεις του ήταν αρκετά υψηλές. Δεν εισέπραξαν και κάποια ζεστή διάθεση από τον Τάιλερ Ντόρσεϊ να επιστρέψει. Αυτή είναι η αλήθεια. Παίκτες όπως ο Κώστας Παπανικολάου (το 2016), αλλά και ο Κώστας Σλούκας (το 2020), οι οποίοι έφυγαν και επέστρεψαν, το έδειξαν έμπρακτα με τον τρόπο τους πως ήθελαν να φορέσουν ξανά τα ερυθρόλευκα.

Ο Έλληνας ομογενής γκαρντ όμως λειτούργησε καθαρά επαγγελματικά και δικαίωμά του. Στον Ολυμπιακό ήταν αδύνατον να πλησιάσουν τα 700.000 δολάρια που έδινε η Φενέρμπαχτσε στον παίκτη για το υπόλοιπο της σεζόν, ούτε και να ανέβουν στο 1.500.000 δολάρια ετησίως για την επόμενη σεζόν που του προσέφερε η τουρκική ομάδα.

Στον Ολυμπιακό έχουν ήδη κάνει την υπέρβασή τους με το συμβόλαιο του Κώστα Σλούκα (1,8 εκατ. ετησίως), το οποίο και φέτος ολοκληρώνεται και θα χρειαστεί να το ανανεώσουν. Φέτος τελειώνει και το συμβόλαιο του Κώστα Παπανικολάου, όπως και του Γιαννούλη Λαρεντζάκη, ενώ πρόσφατα ανανέωσαν (με αύξηση αποδοχών) και το συμβόλαιο του Σάσα Βεζένκοφ. Υπάρχουν ισορροπίες εντός της ομάδας, όπως και ένα μπάτζετ που έχει συγκεκριμένο ταβάνι. Και μέχρι στιγμής η ομάδα όπως λειτουργεί τα πηγαίνει περίφημα.