Μπλατ: "Το είχα ονειρευτεί και θα γίνει πραγματικότητα"

Ο Ντέιβιντ Μπλατ ως προπονητής του Ολυμπιακού, θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά την καριέρα του τον γιο του, Ταμίρ, στο φιλικό κόντρα στην Χάποελ, καθώς είναι ο βασικός πλέι-μέικερ της ομάδας του. 

Μπλατ: "Το είχα ονειρευτεί και θα γίνει πραγματικότητα"

Οι συγκεκριμένοι αγώνες στο Ηράκλειο της Κρήτης, θα έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον, όχι μόνο γιατί επέστρεψαν στην ομάδα οι πολυάριθμοι διεθνείς, αλλά και γιατί ο προπονητής των "ερυθρολεύκων", Ντέιβιντ Μπλατ, θα τεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του αντίπαλος με τον γιο του, Ταμίρ (αγωνίζεται στην Χαποέλ Ιερουσαλήμ ως ο βασικός πλέι-μέικερ της ομάδας).

Ο Αμερικανός κόουτς του Ολυμπιακού σχολίασε τα εξής: "Σίγουρα το πιο σημαντικό είναι να είναι ανταγωνιστικά και δυνατά παιχνίδια. Αλλά σε προσωπικό επίπεδο, σας λέω ειλικρινά πως θα είναι πολύ ιδιαίτερη στιγμή για εμένα και λίγο συναισθηματική. Προφανώς επειδή παρακολουθούσα τον Ταμίρ να μεγαλώνει, έχω δει την πρόοδό του και εδώ στην Κρήτη τον ξέρετε, τον είδατε τι έκανε πέρυσι με την Εθνική ομάδα U20 του Ισραήλ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διοργανώσατε.

Έχει γίνει ένας πολύ καλός παίκτης και είμαι ένας περήφανος πατέρας που θα πρέπει να κοουτσάρει εναντίον του! Αυτό είναι και καλό και κακό... Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που μου συμβαίνει αυτό. Το είχα ονειρευτεί και τώρα θα γίνει πραγματικότητα!".

Αναφερόμενος στο τουρνουά, τόνισε: "Είναι υπέροχο για την οικογένεια του Ολυμπιακού που βρίσκεται εδώ στην Κρήτη. Ξέρουμε πως είναι ένα πολύ καλά οργανωμένο τουρνουά και θα είναι καλό για την προετοιμασία όλων των ομάδων που συμμετέχουν σε αυτό. Είμαστε χαρούμενοι και ανυπομονούμε για τον συναγωνισμό με τους αντιπάλους μας, αλλά και για να ζήσουμε την ατμόσφαιρα.

Τώρα πλησιάζουμε στο ξεκίνημα της σεζόν και είναι σημαντικό το ότι επέστρεψαν τα μέλη των Εθνικών ομάδων που έλειπαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Είναι η πρώτη μας ευκαιρία για ανταγωνιστικά παιχνίδια από τότε που επέστρεψαν. Είμαστε πολύ κοντά στην έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών μας και είναι σημαντικό να παίξουμε μπάσκετ σε υψηλό βαθμό, γιατί όπως είπα οι αγώνες αρχίζουν και πρέπει να φανούμε έτοιμοι".