Ετοιμάζεται ο Ολυμπιακός για τα "αποκαλυπτήρια" στη Κρήτη

Ο ανανεωμένος Ολυμπιακός του Ντέιβιντ Μπλατ ετοιμάζεται για τα τηλεοπτικά του "αποκαλυπτήρια" στο τουρνουά της Κρήτης, έχοντας για πρώτη φορά όλους τους παίκτες του ετοιμοπόλεμους. 

Ετοιμάζεται ο Ολυμπιακός για τα "αποκαλυπτήρια" στη Κρήτη

Ολοκληρώθηκαν οι υποχρεώσεις των εθνικών ομάδων στα παράθυρα της FIBA και πλέον όλοι οι παίκτες επέστρεψαν στους συλλόγους τους. Ο Ολυμπιακός ήταν από τις ομάδες που «πληγώθηκαν» περισσότερο από αυτή την διαδικασία, καθώς προχώρησε την προετοιμασία του δίχως επτά παίκτες, με αποτέλεσμα να αγωνιστείς στα φιλικά στην Ισπανία με μόλις πέντε (Βασίλη Σπανούλη, Βασίλη Τολιόπουλο, Γιώργο Μπόγρη, Ζακ ΛεΝτέι, Αξέλ Τουπάν) βασικούς παίκτες του, οι οποίοι θα έχουν ενεργό ρόλο στη νέα σεζόν. Οι υπόλοιποι, ήταν βοηθητικοί, ενώ μέσα σε όλα τέθηκε νοκ-άουτ και ο Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος λόγω στομαχικών διαταραχών.

Κόντρα σε Μάλαγα και Ρεάλ, οι Πειραιώτες δεν αγωνίστηκαν με το επιθυμητό ρόστερ, αλλά ήταν μία ευκαιρία για τον Ντέιβιντ Μπλατ να δει ορισμένες παίκτες του το πώς μπορούν να ανταπεξέλθουν κόντρα σε ισχυρούς αντιπάλους. Ενθουσίασε με την απόδοση του ο Γάλλος φόργουορντ ο οποίος συνείσφερε σε όλους τους τομείς, ο αρχηγός του Ολυμπιακού έδειξε πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση για την εποχή, ο Ζακ ΛεΝτέι φανέρωσε το ταλέντο του στην επίθεση (αλλά και την αδυναμία του στην άμυνα κοντά στο καλάθι), με τον Αμερικανό τεχνικό να παρακολουθεί παράλληλα και την δραστηριότητα των Μπόγρη και Τολιόπουλου.

Πλέον, όμως, οι διεθνείς επέστρεψαν και ο Αμερικανός τεχνικός (όπως και ο φίλαθλος κόσμος) ανυπομονεί να δει την ομάδα του να αγωνίζεται σε τουρνουά έχοντας όλους τους παίκτες στην διάθεση του. Την Παρασκευή, λοιπόν, ο πλήρης Ολυμπιακός, θα λάβει μέρος στην φιλική διοργάνωση που θα διεξαχθείς το Ηράκλειο της Κρήτης, αντιμετωπίζοντας επίσης ανταγωνιστικός αντιπάλους. Στο πρώτο ματς θα παίξει κόντρα στη Χάποελ Ιερουσαλήμ του πρώην «πράσινου» Τζέιμς Φελντέιν, ο οποίος έχει και για συμπαίκτη τον Ταμίρ Μπλατ, τον γιο του προπονητή των «ερυθρολεύκων».

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε το πώς θα λειτουργήσει ο Ολυμπιακός έχοντας όλους τους αθλητές του ετοιμοπόλεμους. Στα φιλικά επί ισπανικού εδάφους ήταν ολοφάνερη η αγωνιστική κατεύθυνση που έχουν φέτος οι Πειραιώτες, η οποία διαφέρει σε σχέση με εκείνη των τελευταίων ετών. Είδαμε τους «ερυθρόλευκους» να ποντάρουν στο γρήγορο τρανζίσιον παιχνίδι, να επιδιώκουν να σκοράρουν είτε σε πρωτεύοντα, είτε σε δευτερεύοντα αιφνιδιασμό, αλλά και να λειτουργούν με ταχύτητα και στο παιχνίδι του μισού γηπέδου, με καλή και γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας. Γρήγορες επιθέσεις, εναλλακτικοί τρόποι ανάπτυξης, περισσότερη ελευθερία στους αθλητές και συνεχόμενη κίνηση από τους παίκτες που δεν έχουν την μπάλα στα χέρια τους. Ένα μπάσκετ περισσότερο σύγχρονο, που πηγαίνει σε υψηλό τέμπο, σε περισσότερο κατοχές, αλλά και σε μεγαλύτερος σκορ. Θα έχει ενδιαφέρον, λοιπόν, να δούμε πως θα τα αξιοποιηθούν όλα αυτά τα στοιχεία, με τους Γιώργο Πρίντεζη, Κώστα Παπανικολάου, Βαγγέλη Μάντζαρη, Σάσα Βεζένκοφ, Νίκολα Μιλουτίνοβ, Γιάνις Τίμα, Γιάνις Στρέλνιεκς, συν τον Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος (που ταλαιπωρήθηκε με γαστρεντερίτιδα) να επιστρέφουν στο ροτέισον.

Τι περιμένουμε να δούμε από εκείνους; Τον τρόπο που ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος θα αναλάβει τα ηνία του βασικού πλέι-μέικερ του Ολυμπιακού, λειτουργώντας δίπλα στον Βασίλη Σπανούλη. Τον Γιώργο Πρίντεζη να παραμένει σημείο αναφοράς μέσα στην ρακέτα, έχοντας όμως πλέον περισσότερες ουσιαστικές βοήθειες, με τον Σάσα Βεζένκοφ στο «4» να παρουσιάζεται… αναγεννημένος το τελευταίο διάστημα. Τον Κώστα Παπανικολάου να αρχίζει να παίρνει έναν περισσότερο ηγετικό ρόλο μέσα στην ομάδα, κάτι που θέλει ο Ντέιβιντ Μπλατ από εκείνον, όπως και τον διαφορετικό τρόπο που ο Αμερικανός τεχνικός θα αξιοποιήσει φέτος τις αρετές του Γιάνις Στρέλνιεκς. Τον Νίκολα Μιλουτίνοβ να δείχνει σημάδια κυρίαρχου κάτω από το καλάθι, σε άμυνα και επίθεση, το επιθετικό ένστικτο του Γιάνις Τίμα από την περιφέρεια, αλλά και την αγωνιστική ανάταση του Βαγγέλη Μάντζαρη. Είναι η ώρα τους.