Ολυμπιακός: Η ενέργεια του «Λάρι» και οι Τούρκοι

To εξαντλητικό πρόγραμμα του Ολυμπιακού, η ενέργεια του Γιαννούλη Λαρεντζάκη, αλλά και η εβδομάδα με τους Τούρκους. 

Ολυμπιακός: Η ενέργεια του «Λάρι» και οι Τούρκοι

Ο Ολυμπιακός δεν εντυπωσίασε απέναντι στον Άρη, αλλά έκανε το χρέος του (89-75) και πήρε τη νίκη. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε αρκετά παράπονα από τους παίκτες του και τους έβαζε τις φωνές στα τάιμ-άουτ. Καλά κάνει, είναι δουλειά του να κρατά σε εγρήγορση το κίνητρο των παικτών του και να χτυπάει... συναγερμό όταν η ομάδα του εμφανίζει σημάδια χαλάρωσης και έλλειψη συγκέντρωσης. Τα 21 λάθη ήταν πολλά απέναντι στους «κιτρινόμαυρους», αλλά και οι παίκτες δεν είναι μηχανές.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα για τις κορυφαίες ομάδες που παίζουν στην Ευρωλίγκα είναι εξαντλητικό. Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε σχεδόν για 2,5 ώρες τη Μακάμπι το βράδυ της Παρασκευής, σε λιγότερο από 24 ώρες αντιμετώπισε τον Άρη, ενώ τη Δευτέρα η ομάδα αναχωρεί για την Τουρκία ώστε να αντιμετωπίσει τη Φενέρμπαχτσε. Και μετά επιστροφή στον Πειραιά και προετοιμασία για την αναμέτρηση της Παρασκευής στο ΣΕΦ κόντρα στην Εφές. Μέσα σε 8 μέρες, οι Πειραιώτες θα δώσουν 4 ματς. Δεν είναι εύκολο για κανέναν αθλητή να έχει υψηλά επίπεδα ενέργειας μέρα παρά μέρα. Είναι αδιανόητο. Και κάπως έτσι έρχονται ανέλπιστες ήττες, τραυματισμοί, αλλά και κόπωση. Το καλεντάρι χρειάζεται δουλειά, αλλά και σεβασμό προς τους παίκτες, οι οποίοι παίζουν στα... κόκκινα. Δεν είναι μηχανές.

Ο Ολυμπιακός απέναντι στον Άρη χρειάστηκε την ενέργεια, την ένταση, το τσαγανό, αλλά και το βήμα μπροστά που έκανε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Νταμπλ-νταμπλ με 20 πόντους και 10 ασίστ, κρατώντας όρθια την ομάδα του σε στιγμές που το είχε ανάγκη. Το θετικό είναι πως για ακόμη μία φορά οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο βοήθησαν. Ο Άλεκ Πίτερς (14π), ο Σακίλ ΜακΚίσικ (13π), ο Μιχάλης Λούντζης (9π), ο Ταρίκ Μπλακ (10π, 8ρ) καθένας έβαλε το λιθαράκι του. Χρειάζεται να ανέβει όμως ο Τζόελ Μπολομπόι, ο οποίος δείχνει επηρεασμένος και έχει χάσει τον ρυθμό του.

Έρχεται δύσκολη και απαιτητική εβδομάδα για τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα. Είναι σημαντικό να νικήσει τη Φενέρμπαχτσε την Τρίτη, γιατί έτσι όχι μόνο θα ξεφύγει από τους Τούρκους με +2 νίκες, αλλά θα την έχει και στην ισοβαθμία. Θα είναι αποτέλεσμα με διπλό κέρδος, αλλά και γερό μπάσιμο για τη διατήρηση της θέσης του στην πρώτη τετράδα. Και μετά έρχεται η Αναντολού Εφές, η κάτοχος του τίτλου, η οποία ναι μεν βρίσκεται χαμηλά στην κατάταξη, αλλά είναι δεδομένο πως θα αντιδράσει. Είναι και θέμα πρεστίζ, με τους ερυθρόλευκους να αναζητούν και μία μίνι «εκδίκηση» για την περσινή ήττα στον ημιτελικό του Φάιναλ-Φορ.