Ο Γιώργος Πρίντεζης στο «ΦΩΣ»: «Ο φίλος μου ο κόκκινος από τον ήλιο... Αγγλοσκωτσέζος Ουόκαπ»!

Αυτήν την εποχή ο πιο δημοφιλής παίκτης του Ολυμπιακού είναι ο Τόμας Ουόκαπ. O πιο δημοφιλής αθλητής και από το ποδόσφαιρο και από το μπάσκετ του Ολυμπιακού! Ταιριάζει όμως η άποψη του κόσμου με την άποψη παικτών και προπονητών στο μπάσκετ; Διαβάστε το παρακάτω αφιέρωμα. Και χάρηκα ιδιαιτέρως που μου μίλησε ο Γιώργος Πρίντεζης για τον Αμερικανό.

Ο Γιώργος Πρίντεζης στο «ΦΩΣ»: «Ο φίλος μου ο κόκκινος από τον ήλιο... Αγγλοσκωτσέζος Ουόκαπ»!

Συνέντευξη στον ΘΕΜΗ ΣΙΝΑΝΟΓΛΟΥ

Ο Γιώργος Πρίντεζης, ένας θρύλος στην Ιστορία του Ολυμπιακού, ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους όλων των εποχών. Ένας παίκτης από τα σπλάχνα της ομάδας, η προσωποποίηση του Ολυμπιακού. Τον αγαπάνε οι φίλοι, τον παραδέχονται όλοι οι αντίπαλοι. Ένας ηγέτης, ένας μεγάλος αρχηγός.

Ο ίδιος δεν μιλάει συχνά. Μάλιστα, επειδή επικοινωνήσαμε το Σαββατοκύριακο και ήθελα να βάλω το θέμα σήμερα, του είπα «σε παρακαλώ, μη μιλήσεις αλλού μέχρι την Τρίτη» και μου είπε χαριτολογώντας «ναι, λες και μιλάω γενικώς»!

Όμως πρώτα θα γράψω ορισμένα στοιχεία που έμαθα μέσα από την ομάδα. Υπάρχουν άνθρωποι στην ομάδα που είναι πολλά χρόνια στον Ολυμπιακό, όπως ο γυμναστής Ανδρέας Γκατζούλης, άνθρωποι που έχουν δει πάρα πολλούς παίκτες και έχουν δουλέψει μαζί τους, τους έχουν ζήσει και ως χαρακτήρες, μπορούν λοιπόν να συγκρίνουν.

Θυμίζω ότι πολύ πριν κάνει το μεγάλο μπαμ ο Βεζένκοφ είχα κάνει ένα θέμα που έλεγε πόσο πολύ δουλεύει, τι τρέλα έχει με τη δουλειά, τι έξτρα προπονήσεις κάνει και ότι ήταν θέμα χρόνου να κάνει την εκτόξευσή του γιατί ταλέντο είχε εκ φύσεως πλούσιο. Αθλητικότητα τού έλειπε.

Πάμε στα του Ουόκαπ μέσα από την ομάδα. Μέσα από τα αποδυτήρια. Θα γράψω τα λόγια έτσι ακριβώς όπως τα άκουσα:

«Ξέραμε τι πήραμε, ο Μπαρτζώκας ήξερε τι πήρε, έχει καλό μάτι στις επιλογές παικτών. Βελτιώθηκε κιόλας στον Ολυμπιακό ο Ουόκαπ. Η ομάδα έχει αποδείξει ότι διαθέτει ένα εξαιρετικό πρόγραμμα βελτίωσης των παικτών. Είναι παλικάρι! Είναι ό,τι συμβολίζει ο Ολυμπιακός! Είναι αυτό που ζητάει ο οπαδός του Ολυμπιακού. Ένα παιδί που παίζει στο 100% από την προπόνηση μέχρι το πιο εύκολο ματς και δεν συζητάμε για Ευρωλίγκα όπου σκυλιάζει. Δεν έχει κόφτη. Έχει πάθος, έχει φιλότιμο, αγαπάει την ομάδα! Ο Ουόκαπ εκφράζει αυτό που είναι ο δαφνοστεφανωμένος έφηβος».

Ρώτησα τι έξτρα προπόνηση κάνει και άκουσα την εξής ενδιαφέρουσα απάντηση:

«Κάνει έξτρα προπόνηση και πριν από την κανονική προπόνηση και μετά! Είναι... όλη μέρα στο γήπεδο! Είναι όπως ήταν ο Πρίντεζης, όπως ήταν ο Σπανούλης, όπως ήταν ο Βεζένκοφ, παίκτες που τους... διώχνεις από το γήπεδο και τους λες «φτάνει»! Αγαπάει πολύ και την ομάδα αλλά και την Ελλάδα. Όταν τελειώνει το πρωτάθλημα ξεκουράζεται 20 μέρες κάνοντας διακοπές στα ελληνικά νησιά και όταν αρχίζουμε την προετοιμασία τον Αύγουστο εκείνος έρχεται 15 μέρες πριν και γυμνάζεται για να είναι απολύτως έτοιμος. Και κάτι ακόμα: Έχει ψυχή λιονταριού! Δεν φοβάται πουθενά, δεν φοβάται κανέναν»!

Εκτός από τον Γιώργο Πρίντεζη, μίλησα και με τον παλιό βοηθό του Ίβκοβιτς και του Ιωαννίδη, τον Κώστα Μπογατσιώτη, και με τον προπονητή του Λαυρίου, Χρήστο Σερέλη. Διαβάστε στο αυριανό φύλλο αυτά που είπαν για τον Τεξανό γκαρντ.

Πάμε λοιπόν στον Γιώργο Πρίντεζη, τον μεγάλο αρχηγό.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 24/1/2023

Γιώργο, μου είπαν ότι ο Ουόκαπ κάνει τόσο πολύ έξτρα προπόνηση όσο έκανες εσύ. Γι' αυτό και βελτιώθηκε.

Έχει βελτιωθεί διότι δουλεύει πολύ, πράγματι δουλεύει πολύ. Αλλά κανείς δεν δουλεύει πιο πολύ από όσο δούλευα εγώ! (γελάει).

Πώς θα τον σκιαγραφούσες ως παίκτη και ως άνθρωπο;

Μπορούμε να πούμε σίγουρα ότι είναι ένα από τα παιδιά που ήρθε και προσαρμόστηκε κατευθείαν στη νοοτροπία αυτής της ομάδας. Την πόναγε από την αρχή, τη νοιαζόταν κατευθείαν και έγινε κομμάτι του κορμού μόνο και μόνο από τον καλό του χαρακτήρα και από τη διάθεσή του! Ένας ακόμα λόγος για τον οποίο ταυτίστηκε με τον Ολυμπιακό είναι γιατί ο τρόπος παιχνιδιού του τον βοηθάει πολύ στο να προσαρμοστεί οπουδήποτε. Όπως επίσης ο χαρακτήρας του, που δείχνει σαν να έχει κάποια ελληνικά στοιχεία...

Δηλαδή; Πες μου περιστατικά.

Είμαστε φίλοι, μιλάμε ακόμα, του είχα δώσει το σκάφος μου να πάει με τους γονείς του μια ωραία μονοήμερη στην Αίγινα πριν από κάνα δίμηνο! Είναι από τους ανθρώπους που άνετα κάνεις παρέα μαζί του και εκτός μπάσκετ.

Πες μου κι άλλα σκηνικά, δεν θα ξεμπερδέψεις τόσο εύκολα.

Με τον Τόμας περάσαμε πολλές στιγμές καθημερινές, μικρές. Αγαπάει πολύ την Ελλάδα. Καθόταν και ρουφούσε τον ήλιο και τον κορόιδευα!

Γιατί;

Γιατί κοκκίνιζε σαν... Αγγλοσκωτσέζος! Καμιά φορά που μέσα στον χειμώνα είχε άσχημο καιρό μού έλεγε «καλά, δεν έχετε όλο ζέστη εδώ πέρα»; Και του έλεγα «αδερφέ, στην Ελλάδα είμαστε, όχι στη... Σαχάρα».

Ποιον παίκτη σού θυμίζει; Σιγάλα πρόλαβες;

Όχι ως συμπαίκτη, αλλά τον είχα στο δωμάτιο αφίσα τον Σιγάλα!

Ποιον παίκτη σού θυμίζει λοιπόν;

Είναι άλλη θέση από τον Σιγάλα, θα έλεγα ότι είναι ένα μείγμα Χάκετ και Μάντζαρη, αλλά σε μία έκδοση πιο σύγχρονη. Και επειδή έχει βρει ρόλο αφού γυρίζει πολύ η μπάλα στον Ολυμπιακό, παίρνει πολλές επιθέσεις. Τα κάνει όλα. Έχει πράγματι βελτιωθεί, αυτό που λέγαμε στην αρχή.

Άλλος ξένος που θυμάσαι να αγαπήθηκε έτσι;

Θυμίζει σε αυτό τον Χάινς, αλλά είναι ακόμα πιο δραστήριος, ακόμα πιο αγαπητός σε όλους τους συμπαίκτες του.

Και μια πρόβλεψη θέλω από εσένα για το πού θα φτάσει αυτή η ομάδα φέτος.

Δεν θέλω να πω μεγάλα λόγια και να δηλώσω ότι είναι η καλύτερη ομάδα που είχε ποτέ ο Ολυμπιακός! Θα πω ότι είναι μία από τις καλύτερες ομάδες που είχε ποτέ ο Ολυμπιακός!

Την Ευρωλίγκα θα την πάρει;

Αν παραμείνουν ταπεινοί και αγαπημένοι στα αποδυτήρια και αν είναι στοιχειωδώς εύστοχοι σε κάποια κρίσιμα ματς, πιστεύω ότι θα πάρουν την Ευρωλίγκα!