Η FIBA αποθεώνει την Μάλτση

Η Εβίνα Μάλτση αποθεώνεται στην ιστοσελίδα της Παγκόσμια Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. 

Η FIBA αποθεώνει την Μάλτση

Μια εβδομάδα πριν την πρεμιέρα της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπάσκετ γυναικών που θα διεξαχθεί στην Τενερίφη, η FIBA ετοίμασε ένα αφιέρωμα στα πρόσωπα που αξίζει κάποιος να στρέψει την προσοχή τους και ανάμεσά τους βρίσκεται και η πρώην αθλήτρια του Ολυμπιακού, Εβίνα Μάλτση.

"Είναι θρύλος στη χώρα της και σε ολόκληρη της Ευρώπη. Μπορεί να πλησιάζει τα 40 της χρόνια, όμως η Μάλτση αγωνίζεται ακόμα σαν έφηβη. Την είδαμε πέρυσι στο Ευρωμπάσκετ της Πράγας να οδηγεί την εθνική Ελλάδος μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Η πρώην MVP του Ευρωμπάσκετ είναι πάντα έτοιμη και θα βρίσκεται στη κορυφή της λίστας των αντίπαλων σκάουτερ, επειδή ξέρει τον τρόπο να πληγώνει τους αντιπάλους της όταν μείνει ελεύθερη για σουτ. Οι ομάδες θα προσπαθήσουν να την περιορίσουν, όμως ο ρόλος της θα περιλαμβάνει και τα καθήκοντα της καθοδήγησης στις πιο νεαρές αθλήτριες της ομάδας. Μην αμφισβητείτε την ικανότητα της Μάλτση να γράψει νέες σελίδες ιστορίας και η Ελλάδα μπορεί να σας... δαγκώσει με αυτή την σούπερ βετεράνο στις τάξεις της", αναφέρει η FIBA.

Να σημειωθεί ότι στο ίδιο αφιέρωμα η FIBA συγκαταλέγει στις κορυφαίες του Μουντομπάσκετ τις Μπριάνα Στιούαρτ (ΗΠΑ), Λι Γιουερού (Κίνα), Νταιάνα Ταουράσι (ΗΠΑ), Σαντρίν Γκρουντά (Γαλλία), Ανταόρα Ελονού (Νιγηρία), Λιζ Κάμπατζ (Αυστραλία), Άλμπα Τόρενς (Ισπανία), Κία Νερς (Καναδάς), Αν Βόουτερς (Βέλγιο) και Σου Μπερντ (ΗΠΑ).