Basketball Champions League: Για την πρόκριση η ΑΕΚ, για την ισοφάριση το Περιστέρι

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Τόφας, ενώ το Περιστέρι υποδέχεται τη Ντιζόν για τα play in του Basketball Champions League.

Basketball Champions League: Για την πρόκριση η ΑΕΚ, για την ισοφάριση το Περιστέρι

Με προορισμό την Προύσα αναχώρησε χθες η αποστολή της ΑΕΚ για το δεύτερο ματς των play in του Champions League κόντρα στην Τόφας (20:00). Η «Ένωση» επικράτησε στο πρώτο ματς στα Άνω Λιόσια και σε περίπτωση νίκης στην Τουρκία θα πάρει το εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης. Ωστόσο, οι «κιτρινόμαυροι» έχουν σημαντικά προβλήματα στο αγωνιστικό κομμάτι.

Εκτός αποστολής έμειναν οι Αντώνης Κόνιαρης και Ανδρέας Πετρόπουλος. Από εκεί και πέρα, κανονικά ταξίδεψαν οι Κάμερον Μακ Γκριφ και Αϊζάια Μάιλς. Ο πρώτος τραυματίστηκε στον αντίχειρα στο ματς πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό, ενώ ο δεύτερος ταλαιπωρήθηκε από ίωση τις τελευταίες ημέρες.

Για τον λόγο αυτόν η συμμετοχή τους κόντρα στην ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη δεν είναι δεδομένη και θα αποφασιστεί λίγο πριν από το τζάμπολ. Πάντως, διαθέσιμος κανονικά είναι και ο Γιάνις Στρέλνιεκς, ο οποίος δεν αγωνίστηκε απέναντι στους «ερυθρόλευκους» για να προφυλαχθεί.

Να φέρει τη σειρά στα ίσα (1-1) θέλει το Περιστέρι, που υποδέχεται απόψε (19:30) την Ντιζόν στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου». Οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη είναι αποφασισμένοι με τη βοήθεια του κόσμου να επιστρέψουν στη Γαλλία για να έχουν μια ακόμη ευκαιρία για την πρόκριση. «Έχουμε μπροστά μας έναν τελικό, για τη συνέχεια στην ευρωπαϊκή μας πορεία, έχουμε μελετήσει πολύ καλά τον πρώτο αγώνα με την Ντιζόν. Θεωρώ πως πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μια μάχη για 40 λεπτά» υποστήριξε ο Λεωνίδας Κασελάκης, όσον αφορά την αναμέτρηση με τους Γάλλους και συμπλήρωσε: «Επιβάλλεται να ξεκινήσουμε από την άμυνά μας και να είμαστε πιο ήρεμοι στην επίθεση σε σχέση με τον πρώτο αγώνα στη Γαλλία. Να χτυπήσουμε τις αδυναμίες του αντιπάλου και να παίξουμε το παιχνίδι μας όπως ξέρουμε ειδικά στην έδρα μας». Παράλληλα, ο αρχηγός της ομάδας των δυτικών προαστίων δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον κόσμο της ομάδας. «Από αυτό το σημαντικό παιχνίδι δεν θα μπορούσε να λείπει ο έκτος παίκτης μας! Θέλουμε τον κόσμο στο πλάι μας, να γίνει ένα με την ομάδα όπως ξέρει αυτός. Μέχρι στιγμής έχουμε εκπληκτική ατμόσφαιρα στο γήπεδό μας, θέλουμε η στήριξη να είναι πιο δυνατή από ποτέ για να πανηγυρίσουμε μαζί μια πολύ σημαντική νίκη».