Ζούρος: «Ο Παναθηναϊκός βιάζεται πολύ, από τα καλύτερα μπάσκετ ο Ολυμπιακός»

Ο προπονητής Ηλίας Ζούρος αναφέρθηκε στην κατάσταση που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός και εκθείασε το μπάσκετ που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός.

Ζούρος: «Ο Παναθηναϊκός βιάζεται πολύ, από τα καλύτερα μπάσκετ ο Ολυμπιακός»

Ο Ηλίας Ζούρος ήταν καλεσμένος του Βαγγέλη Ιωάννου στο «Κατά Ιωάννου Ευαγγέλιο» της ΕΡΑΣΠΟΡ. Ο Έλληνας προπονητής μίλησε για τους δυο «αιώνιους», ενώ δεν γινόταν να μην κάνει αναφορά στα πεπραγμένα της Εθνικής Ελλάδος. Αναλυτικά οι δηλώσεις του ομοσπονδιακού προπονητή της Γεωργίας

Κεφάλαιο Ολυμπιακός

”Ο Ολυμπιακός έχει σταθερότητα λόγω της ομοιογένειας, ξεκίνησε σε καλύτερη κατάσταση την σεζόν εξαιτίας αυτής. Υπάρχει καλή εικόνα πέρα από τα αποτελέσματα που δεν είναι πάντα τα επιθυμητά. Δεν μπορώ να πω ότι παίζει το καλύτερο μπάσκετ αλλά ένα από τα καλύτερα ναι, μέχρι και πριν από μερικά παιχνίδια είχε πάνω από 20 ασίστ.

Παίρνει πολλά από την ομαδικότητα και το πώς γυρίζει την μπάλα. Αρκετοί παίκτες έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια, όπως ο Βεζένκοφ ή ακόμα και ο Λαρεντζάκης που πλέον έχει σημαντικό ρόλο και στην Εθνική Ομάδα”

Κεφάλαιο Παναθηναϊκός

”Ο Παναθηναϊκός έχει ένα προπονητή που είχε καλή παρουσία στον Ερυθρό Αστέρα. Ο Παναθηναϊκός είναι άλλο μαγαζί με διαφορετικές απαιτήσεις, είτε με μεγάλο είτε με μικρό μπάτζετ κυνηγάει τα μεγάλα αποτελέσματα. Αυτό όμως χρειάζεται χρόνο για να συμβεί και ο χρόνος πολλές φορές δεν είναι σύμμαχος. Υπήρχαν τραυματισμοί, ο Μπέικον έδωσε ποιότητα στο παιχνίδι ένας ένας, όμως για να βελτιωθεί η ομάδα χρειάζεται καλύτερες ομαδικές συνεργασίες στην επίθεση”

Πού εντοπίζει το πρόβλημα στον ΠΑΟ

”Δεν μπορεί να εντοπιστεί ένα σημείο μόνο, πρέπει να βρεθούν συνεργασίες και αυτοματισμοί και στις δυο άκρες του παρκέ. Ο Μπέικον πρέπει να παίξει και άμυνα, ο Γκριγκόνις είναι καλός παίκτης αλλά δεν είναι ηγέτης, πρέπει να αναδειχθεί μέσα από το σύνολο.

Ο Παπαγιάννης είναι ένας παίκτης που έχει προσφέρει πολλά στον σύλλογο, μετά από ένα μεγάλο τουρνουά όπως το Ευρωμπάσκετ είναι λογικό να υπάρχει κούραση και να βγαίνουν τραυματισμοί που μπορούν να κρατήσουν πίσω έναν αθλητή. Οι νέοι παίκτες χρειάζονται χρόνο για να καταφέρουν να ενσωματωθούν. Ο Παναθηναϊκός βιάζεται πολύ, πρέπει να δείξει υπομονή για να μπορέσουν να έχουν την επιθυμητή εξέλιξη”

Για την εθνική Ελλάδας

”Είναι δύσκολο να εκφέρω άποψη για πράγματα που δεν έχω ζήσει από μέσα. Όταν φτάνεις στα νοκ-άουτ δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους. Με την απόδοση που είχε πιάσει ο Σρέντερ ήταν πολύ δύσκολο να κερδίσει η εθνική. Πρέπει να υπάρχει μια συνέχεια, να υπάρχει σταθερότητα στους παίκτες και στο προπονητικό επιτελείο, αλλιώς δεν νομίζω ότι θα καταφέρουμε κάτι. Η ποιότητα υπάρχει και έχουμε μεγάλα όπλα με παίκτες Ευρωλίγκας που αγωνίζονται στο κορυφαίο επίπεδο”