Οι 4 λόγοι που ο Ολυμπιακός κοιτάζει τον Ντόρσεϊ

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ είναι επίσημα ελεύθερος από το ΝΒΑ και θέλει να επιστρέψει στην Ευρώπη - Οι 4 λόγοι που ο Ολυμπιακός εξετάζει το ενδεχόμενο επιστροφής του Έλληνα ομογενή διεθνή γκαρντ. 

Οι 4 λόγοι που ο Ολυμπιακός κοιτάζει τον Ντόρσεϊ

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ έστειλε μήνυμα με τον τρόπο του πως είναι ξανά διαθέσιμος. Εξετάζει το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ευρώπη και οι Πειραιώτες κοιτάζουν την περίπτωσή του. Αν και οι «ερυθρόλευκοι» φέτος δείχνουν γεμάτοι, δίχως σοβαρά θέματα τραυματισμών, έχουν τα μάτια τους πάνω στον ομογενή διεθνή γκαρντ. Και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το γεγονός πως ο Αϊζάια Κάνααν δεν έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του. Η αλήθεια είναι πως αν δεν ήταν ο Ντόρσεϊ, οι Αγγελόπουλοι ούτε που θα το συζήταγαν. Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με μία ξεχωριστή περίπτωση.

Ο Ολυμπιακός κοιτάζει την περίπτωση του Τάιλερ Ντόρσεϊ για τέσσερις λόγους. Καταρχάς, βιώνουμε μία εποχή που οι αξιόλογοι Έλληνες μπασκετμπολίστες, οι οποίοι βρίσκονται και σε καλή ηλικία, είναι ελάχιστοι. Και ο γεννημένος στην Καλιφόρνια μπασκετμπολίστας είναι ένας από αυτούς, αφού διαθέτει ελληνικό διαβατήριο. Δεύτερον, πρόκειται για έναν αθλητή ο οποίος αγωνίστηκε με επιτυχία πέρυσι στο μεγάλο λιμάνι, όντας βασικό στέλεχος της ομάδας στην εξαιρετική πορεία που έκανε σε Ελλάδα και Ευρώπη. Εγχώριο νταμπλ, συμμετοχή στο φάιναλ φορ, ήταν «παρών» σε όλα αυτά, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο. Είχε εξαιρετική σχέση τόσο με το προπονητικό τιμ όσο και με τους συμπαίκτες του. Ο χρόνος προσαρμογής του θα είναι άμεσος, καθώς ο κορμός από πέρυσι έχει διατηρηθεί. Τους ξέρει και τον ξέρουν.

Τρίτον, οι «ερυθρόλευκοι» φέτος ναι μεν παίζουν εξαιρετικό μπάσκετ (συνεχίζουν να διαθέτουν την κορυφαία επίθεση, αλλά και την πρωτιά σε ασίστ στην Ευρωλίγκα), ποντάροντας στην καλή κυκλοφορία της μπάλας και στο ομαδικό πνεύμα, αλλά ορισμένες φορές παρουσιάζεται κενό στο «ένας με έναν». Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ έχει ταλέντο και ικανότητα στο να δώσει την προσωπική φάση, το στοιχείο του απρόβλεπτου, την ευχέρεια στο «ένας με έναν». Ο Αϊζάια Κάνααν είναι διαφορετικός παίκτης.

Τέταρτον, και εδώ είναι κάτι σημαντικό. Ο Ολυμπιακός κοιτάζει την περίπτωση του ομογενούς γκαρντ έχοντας το βλέμμα του και στο μέλλον. Θέλει να επενδύσει στον αθλητή και για τους τρεις παραπάνω λόγους που διαβάσατε, προσφέροντάς του μία συνεργασία η οποία θα έχει διάρκεια. Δηλαδή, τουλάχιστον έως και το καλοκαίρι του 2024. Για να μην πούμε έως και το 2025. Δεν τον θέλουν απλά για 6 μήνες, ούτε και θα προχωρήσουν να τον υπογράψουν γνωρίζοντας πως το καλοκαίρι θα θέλει να φύγει για το ΝΒΑ.

Oι Αγγελόπουλοι παραδοσιακά δείχνουν πάντα ευαισθησία σε παίκτες οι οποίοι έχουν γράψει ιστορία και έχουν προσφέρει στον Ολυμπιακό. Ειδικά σε Έλληνες. Το έχουμε δει στην πράξη με τις επιστροφές των Γιώργου Πρίντεζη (2011), Κώστα Παπανικολάου (2016) και Κώστα Σλούκα (2020). Έχει σημασία όμως να τονίσουμε πως και οι προαναφερόμενοι αθλητές έδειξαν πως ήθελαν «ζεστά» την επιστροφή τους στο μεγάλο λιμάνι. Απέρριψαν προτάσεις, έβαλαν σε δεύτερη μοίρα το οικονομικό, είχαν ξεκάθαρη προτεραιότητά τους να φορέσουν ξανά τα ερυθρόλευκα.

Ο «Παπ» μόνο που δεν παρακάλεσε την Μπαρτσελόνα για να δώσει την έγκρισή της για τον Ολυμπιακό, ενώ και η Φενέρ έδειξε σεβασμό στην επιθυμία του Σλούκα να γυρίσει στον Πειραιά. Αν, λοιπόν, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ μπει σε διαδικασία πλειστηριασμού, έχοντας ως μόνο στόχο τα χρήματα, είναι δεδομένο πως οι Πειραιώτες θα κάνουν πίσω. Οι Αγγελόπουλοι γνωρίζουν την κλάση και την ποιότητα του παίκτη, όπως και ο Γιώργος Μπαρτζώκας, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως υπάρχουν και ισορροπίες στην ομάδα. Ας μην ξεχνάμε πως το ερχόμενο καλοκαίρι ολοκληρώνονται τα συμβόλαια των Κώστα Παπανικολάου και Κώστα Σλούκα, ενώ παράλληλα ο Σάσα Βεζένκοφ κάνει συγκλονιστική σεζόν.