Στο μυαλό του Ντόρσεϊ και ο Ολυμπιακός

Το σενάριο επιστροφής του Τάιλερ Ντόρσεϊ, η ευκαιρία που αισθάνεται ο Ολυμπιακός πως υπάρχει, αλλά δεν είναι περίπτωση Παπανικολάου όπως το 2016. 

Στο μυαλό του Ντόρσεϊ και ο Ολυμπιακός

Όταν πρόκειται για παίκτες που έχουν γράψει ιστορία στον Ολυμπιακό, για αθλητές που έχουν προσφέρει στην ομάδα, είναι γεγονός πως οι Αγγελόπουλοι ασχολούνται με τις περιπτώσεις τους με μεγαλύτερη ευαισθησία. Ας μη ξεχνάμε πως μεσούσης της σεζόν, τον Γενάρη του 2016, οι Πειραιώτες έφεραν πίσω τον Κώστα Παπανικολάου. Αν και η ομάδα στο «3» ήταν γεμάτη, έχοντας τους Ιωάννη Παπαπέτρου και Ματ Λοτζέσκι, συν τον Ντι Τζέι Στρόμπερι. Δεν υπήρχε ανάγκη για σμολ-φόργουορντ. Ήθέλαν όμως να φέρουν πίσω ένα «δικό τους παιδί», για το τώρα, το πριν, το μετά και το πάντα.

Καμία αντίρρηση πως ο Τάιλερ Ντόρσεϊ δεν είναι περίπτωση Παπανικολάου, αλλά οι Πειραιώτες εξετάζουν το ενδεχόμενο επιστροφής του παίκτη εξετάζοντας και άλλες παραμέτρους. Πέρα από το γεγονός πως ο Αιζάια Κάνααν δεν έχει καταφέρει να ξεχωρίσει, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ζούμε σε μία εποχή που οι καλοί Έλληνες μπασκετμπολίστες, οι οποίοι μάλιστα βρίσκονται σε καλή ηλικία, είναι ελάχιστοι. Και ο Ντόρσεϊ είναι ένας από αυτούς. Οι ερυθρόλευκοι, λοιπόν, δεν θέλουν να χάσουν την ευκαιρία. Παράλληλα, είναι ένας παίκτης με παρελθόν στην ομάδα, ο οποίος ταίριαξε στο ρόστερ, είχε μία καλή σχέση-συνεργασία με παίκτες-προπονητές και ο βαθμός προσαρμογής του στην ομάδα θα είναι εύκολος. Από θέμα ποιότητας και προοπτικής, ο Τάιλερ Ντόρσεί φαντάζει μία ιδανική περίπτωση. Ειδικά σε μία εποχή που η ομάδα του Πειραιά ναι μεν έχει παίξει εξαιρετικό μπάσκετ, λειτουργώντας με ομαδικότητα, αλλά ορισμένες φορές παρουσιάζει αδυναμία στο παιχνίδι «ένας με έναν». Ο Ντόρσεϊ έχει την προσωπική φάση.

Πόσο εύκολο όμως είναι να έρθει ο Τάιλερ Ντόρσεϊ στον Ολυμπιακό; Είναι σίγουρα αρκετά πιο δύσκολο σε σύγκριση με την υπόθεση του Κώστα Παπανικολάου το 2016, και ας είχε δέσμευση από τη Μπαρτσελόνα τότε ο παίκτης. Ο Έλληνας φόργουορντ ήθελε μόνο Ολυμπιακό, είχε απορρίψει τον Παναθηναϊκό και δεν έκανε κουβέντα για οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Ήταν κάτι μάλιστα που είχε συγκινήσει τους Αγγελόπουλους, οι οποίοι δεν δίστασαν να κάνουν την όποια υπέρβαση τότε, με τους Καταλανούς παράλληλα να σέβονται την επιθυμία του Έλληνα φόργουορντ και να δίνουν την έγκριση ώστε να επιστρέψει στο μεγάλο λιμάνι.

Τώρα, όμως, η υπόθεση του Τάιλερ Ντόρσεϊ είναι διαφορετική. Ο παίκτης έχει στο μυαλό του να επιστρέψει στην Ευρώπη και όχι απαραίτητα στον Ολυμπιακό. Είναι ανοιχτός για όλα τα σενάρια. Να ξεκαθαρίσουμε πως μέσα στις επόμενες περίπου 48 ώρες θα ξεκαθαρίσει το θέμα του Έλληνα ομογενή γκαρντ. Ο παίκτης είναι παρελθόν για τους Μάβερικς, αλλά μέσα σε αυτό το διάστημα έχει τη δυνατότητα να βρει άλλη ομάδα στο ΝΒΑ. Προτεραιότητά του παραμένει το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Επειδή όμως ξέρει πως οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ του, έχει αρχίσει και ρίχνει δίχτυα και στην Ευρωλίγκα. Ο παίκτης με τον τρόπο του δείχνει ξανά διαθέσιμος. Ομάδες όπως η Μονακό, η Παρτιζάν και η Αρμάνι Μιλάνο εξετάζουν την περίπτωσή του. Οι Μονεγάσκοι δείχνουν πλήρεις στα γκαρντ (Οκόμπο, Τζέιμς, Λόιντ), οι Σέρβοι ψάχνουν ώθηση στην επίθεση, ενώ οι Ιταλοί αναζητούν ποιότητα και νιάτα για να φύγουν από τις τελευταίες θέσεις της κατάταξης. Υπάρχει όμως και η Φενέρμπαχτσε, η οποία ενδιαφέρεται «ζεστά» για τον παίκτη. Τον ήθελε από το καλοκαίρι και δεν το έκρυψε και ο ίδιος ο Ντόρσεϊ. «Αν δεν πήγαινα στο ΝΒΑ, θα ήμουν σε δίλημμα μεταξύ Ολυμπιακού και Φενέρμπαχτσε». Ο Δημήτρης Ιτούδης έχτισε μία καλή σχέση με τον παίκτη στο διάστημα που συνεργάστηκαν στην εθνική μας ομάδα, με τους Τούρκους παράλληλα να δείχνουν τη διάθεση να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Ο παίκτης θέλει πάνω από 1.000.000 δολάρια τον χρόνο. Δεν είναι εύκολο να δοθούν αυτά τα χρήματα μεσούσης της σεζόν. Ο Ολυμπιακός όμως θέλει να μιλήσει μαζί του. Θέλει να επενδύσει πάνω του, τόσο γιατί διαθέτει ποιότητα, όσο και επειδή είναι κάτοχος ελληνικού διαβατηρίου. Δεν κοιτάζουν μόνο το σήμερα, αλλά και το αύριο της ομάδας. Το θέμα όμως είναι πως η περίπτωση είναι δύσκολη. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ δείχνει να υπολογίζει το οικονομικό αρκετά. Δεν έχει την ευαισθησία των Πρίντεζη, Παπανικολάου, Σλούκα, οι οποίοι έβαλαν αρκετό νερό στο κρασί τους για να φορέσουν ξανά τα ερυθρόλευκα. Το βλέπει περισσότερο επαγγελματικά και δικαίωμά του.

Επίσης, υπάρχει και μία ακόμη σημαντική λεπτομέρεια. Αν δεν βρει ομάδα στο ΝΒΑ ο Τάιλερ Ντόρσεϊ και επιχειρήσει να επιστρέψει στην Ευρώπη. Για πόσο διάστημα θα το κάνει; Θα επιχειρήσει να αξιοποιήσει το υπόλοιπο της σεζόν σαν ένα μεταβατικό στάδιο μέχρι το καλοκαίρι προσπαθώντας να επιστρέψει ξανά στο ΝΒΑ ή θα επιχειρήσει να κάνει συμβόλαιο για τουλάχιστον 1,5 σεζόν, δηλαδή έως και το καλοκαίρι του 2024. Δύσκολα ο Ολυμπιακός θα επιχειρήσει να κάνει την υπέρβαση για τον Τάιλερ Ντόρσεϊ γνωρίζοντας πως ο παίκτης θα θέλει να αποχωρήσει σε 6 μήνες. Δεν αρκεί να δείξει μόνο ο Ολυμπιακός πως θέλει την επιστροφή του. Πρέπει και ο παίκτης να δείξει ανάλογο ενδιαφέρον, μη βάζοντας αποκλειστική προτεραιότητα τα χρήματα και τη μανία επιστροφής στο ΝΒΑ.

Ενδεχομένως κάποιος να σχολιάσει πως μία πιθανή επιστροφή του Τάιλερ Ντόρσεϊ στον Ολυμπιακό θα τάραζε τις ισορροπίες στο ροτέισον. Δεν συμφωνούμε. Καμία αντίρρηση πως η αποχώρηση του Ντόρσεϊ, έδωσε περισσότερες κατοχές σε Λαρεντζάκη και Ουόκαπ, από τη στιγμή που και ο Κάνααν κινείται κυρίως σε ρηχά νερά. Όμως, μία πιθανή επιστροφή του Έλληνα ομογενή γκαρντ, θα αναβάθμιζε το ρόστερ και θα επανέφερε στο ρόστερ το στοιχείο του απρόβλεπτου, την προσωπική φάση, το ταλέντο στο «ένας με έναν». Είναι κάτι που λείπει από την ομάδα αυτή την περίοδο.