Ολυμπιακός: Ο Φαλ σημείο αναφοράς (ξανά) μέσα στη ρακέτα

Ο Μουσταφά Φαλ έγινε και πάλι σημείο αναφοράς μέσα στη ρακέτα για τον Ολυμπιακό - Ο Γάλλος σέντερ κυριάρχησε απέναντι στον Γ. Παπαγιάννη και έδειξε την κλάση του. 

Ολυμπιακός: Ο Φαλ σημείο αναφοράς (ξανά) μέσα στη ρακέτα

Υπήρχε μία αίσθηση πως ο Μουσταφά Φαλ φέτος έχει ελαφρώς πέσει σε σύγκριση με πέρυσι, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Ισχύει πως φέτος η ομάδα δεν τον ψάχνει όπως πέρυσι μέσα στη ρακέτα, παίρνει λιγότερες κατοχές, οπότε εκεί οφείλεται και το γεγονός πως σκοράρει λιγότερο. Όταν όμως ο Ολυμπιακός αποφασίζει να τον κάνει σημείο αναφοράς μέσα στη ρακέτα, ο Γάλλος σέντερ ξέρει να κάνει τη διαφορά.

Έχει καλά και γρήγορα πόδια για το ύψος του, ξέρει να παίρνει σωστές θέσεις στο «ζωγραφιστό», αξιοποιεί την ικανότητά του να παίζει με πλάτη και προσφέρει στην ομάδα τα έξοχα τελειώματά του μέσα στη ρακέτα. Έκανε καταπληκτικό παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό, κυριάρχησε απέναντι στον Γιώργο Παπαγιάννη και εξαφάνισε τον Αρτούρας Γκουντάιτις.

Ο Γάλλος ψηλός μέτρησε 17 πόντους, με 8/13 δίποντα, ενώ μάζεψε και 9 ριμπάουντ. Σε στιγμές που η μπάλα... έκαιγε, ο «Μους» απέδειξε πως και οι ψηλοί ξέρουν να κάνουν τη διαφορά στα δύσκολα.

Κολόνα κάτω από τα καλάθια, αποδεικνύοντας το γιατί είναι ένας από τους κορυφαίους σέντερ στην Ευρώπη. Η ομάδα χρειάζεται να τον αξιοποιεί περισσότερο μέσα στη ρακέτα για το υπόλοιπο της σεζόν.