Ολυμπιακός: Το σφιχτό ροτέισον δείχνει και έλλειψη αξιόπιστων λύσεων

O Γιώργος Μπαρτζώκας εμπιστεύεται αυτούς που παίζουν καλύτερα, αλλά το σφιχτό ροτέισον δείχνει και έλλειψη αξιόπιστων λύσεων. 

Ολυμπιακός: Το σφιχτό ροτέισον δείχνει και έλλειψη αξιόπιστων λύσεων

Δεν αλλάζει η άποψή μας πως ο Ολυμπιακός φέτος έχει κάνει εξαιρετικές μεταγραφικές κινήσεις. Απέκτησε παίκτες με ικανότητες, με τη δυνατότητα να αγωνιστούν σε δύο και τρεις θέσεις, αθλητές με εμπειρία σε επίπεδο Ευρωλίγκας. Οι Άλεκ Πίτερς και Τζόελ Μπολομπόι αποκτήθηκαν για να αποτελέσουν δύο καλές λύσεις ερχόμενοι από τον πάγκο, καλύπτοντας τους Σάσα Βεζένκοφ και Μουσταφά Φαλ όταν θα παίρνουν ανάσες.

Έχουν δείξει καλά δείγματα γραφής, αλλά το τελευταία διάστημα και αδυναμίες. Δεν μπορείς να στηριχθείς αμυντικά στον Αμερικανό πάουερ φόργουορντ (αν και διαθέτει χέρι «αλφάδι» από την περιφέρεια), ενώ ο Ουκρανός σέντερ έχει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του. Δεν προσφέρει την ασφάλεια που δίνει ο Γάλλος ψηλός.

Ο Αϊζάια Κάνααν ναι μεν έδειξε ορισμένα καλά δείγματα κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά η γενικότερη εικόνα του είναι απογοητευτική. Και η συγκεκριμένη κίνηση έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί είναι ο μόνος παίκτης που αποκτήθηκε φέτος για να έχει θεωρητικά ρόλο βασικού στην πεντάδα.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως ήρθε στο μεγάλο λιμάνι ως ο αντικαταστάτης του Τάιλερ Ντόρσεϊ στη θέση «2». Μέχρι στιγμής, όμως, παρουσιάζεται κατώτερος των περιστάσεων. Στην πράξη και οι τρεις δεν παίζουν αρκετά καλά, με αποτέλεσμα ο Γιώργος Μπαρτζώκας να σφίγγει το ροτέισον, ποντάροντας σε συγκεκριμένους παίκτες.

Για να είμαστε ειλικρινείς, όμως, δεν έχουν ευθύνη μόνο οι νεοφερμένοι παίκτες. Ο Κώστας Παπανικολάου ήταν αγνώριστος. Έχανε μπάλες, έκανε λάθη, το μυαλό του κόλλαγε σε καταστάσεις αιφνιδιασμού, έδινε κακές πάσες, έχανε βολές, ήταν άστοχος με 0/4 σουτ στο ματς.

Ο Σακίλ Μακ Κίσικ κινήθηκε σε... ρηχά νερά, ενώ δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά ούτε και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης. Ακόμη και ο Κώστας Σλούκας βγήκε εκτός ρυθμού, αν και έβαλε ένα «καυτό» τρίποντο στο 38ο λεπτό. Το γεγονός ανάγκασε τον Γιώργο Μπαρτζώκα να δώσει 33 λεπτά συμμετοχής στον Τόμας Ουόκαπ, 37 στον Σάσα Βεζένκοφ και 30 λεπτά στον Μουσταφά Φαλ. Ήταν οι μόνοι που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.