Ολυμπιακός: Κορυφαίος ο Μπολομπόι

Ο Ουκρανός σέντερ μέχρι στιγμής είναι ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού από τις φετινές μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας - Έχουν βοηθητικό ρόλο, αλλά έχουν ταιριάξει στο ρόστερ της ομάδας.

Ολυμπιακός: Κορυφαίος ο Μπολομπόι

Σύμφωνα με το σύστημα αξιολόγησης της Ευρωλίγκας, οι μέχρι στιγμής τρεις κορυφαίοι αλλά και πιο χρήσιμοι μπασκετμπολίστες του Ολυμπιακού είναι οι Σάσα Βεζένκοφ, Κώστας Σλούκας και Τόμας Ουόκαπ. Από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα των «ερυθρολεύκων», όμως, εκείνος που έχει ξεχωρίσει περισσότερο είναι ο Τζόελ Μπολομπόι. Ο Ουκρανός σέντερ έχει τον ρόλο του δεύτερου σέντερ πίσω από τον Μουσταφά Φαλ και μέχρι στιγμής τα πηγαίνει εξαιρετικά στο πόστο του. Χωρίς να έχει ιδιαίτερα μεγάλο χρόνο συμμετοχής, στα 13 περίπου λεπτά που παίζει (μέσον όρο) αριθμεί 5,6 πόντους, με 55,6% στα δίποντα, συν 3,6 ριμπάουντ. Οι αριθμοί μπορεί να μην εντυπωσιάζουν, αλλά ας μην ξεχνάμε πως παίζει ρόλο και ο χρόνος που παίζει ένας παίκτης.

Ο Μπολομπόι, πάντως, έχει ταιριάξει στο ροτέισον της ομάδας. Είναι περισσότερο γρήγορος από τον Φαλ, πιο λειτουργικός στα πικ εν ρολ και έχει βρει χημεία στις συνεργασίες με τον Κώστα Σλούκα. Τρέχει καλύτερα στο ανοιχτό γήπεδο και έχει καλά τελειώματα μέσα στη ρακέτα, ενώ όποτε του δοθεί η ευκαιρία απειλεί και μακριά από τη ρακέτα. Παίζει καλά και στην άμυνα όμως.

Είναι αρκετές οι φάσεις στις οποίες με την παρουσία του βάζει δύσκολα στους αντιπάλους, απωθώντας τους από την «ερυθρόλευκη» ρακέτα. Κορυφαία του εμφάνιση παραμένει η έξοχη παρουσία του στη νίκη επί της Μπαρτσελόνα μέσα στη Βαρκελώνη, όταν μέτρησε 12 πόντους με 3/5 δίποντα και 6/6 βολές, συν 7 ριμπάουντ και 1 ασίστ. Αθλητικός ψηλός με έφεση στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη. Ένας σέντερ που μπορεί να λειτουργήσει και στο «4» όταν χρειαστεί, ειδικά σε σχήματα που θα υπάρξει ανάγκη για ύψος, ταχύτητα και καλύτερη άμυνα.

Ο Πίτερς και οι υπόλοιποι

Δεύτερος είναι ο Άλεκ Πίτερς, ο οποίος παίζει ελαφρώς περισσότερο. Έχει μέσο όρο 15 λεπτά συμμετοχής. Ο Αμερικανός ψηλός έχει τον ρόλο του δεύτερου πάουερ φόργουορντ πίσω από τον Σάσα Βεζένκοφ. Και μας έχει αποδείξει την έφεσή του στο περιφερειακό σουτ. Αριθμεί 5,7 πόντους, με ποσοστό ευστοχίας πίσω από τα 6,75 μέτρα στο 45,8%. Έχει γρήγορη εκτέλεση, δίνει επιθετική ώθηση στην ομάδα του ερχόμενος από τον πάγκο, αλλά αν υπάρχει κάτι που χρειάζεται βελτίωση, είναι η άμυνα.

Παράλληλα, λειτουργεί εξαιρετικά και στη θέση «3», όταν χρειάζεται να παίξει στην ίδια πεντάδα μαζί με τον Βεζένκοφ. Με το συγκεκριμένο ταίριασμα ο Γιώργος Μπαρτζώκας ανοίγει το παιχνίδι της ομάδας, με τον Ολυμπιακό να αποκτά μεγαλύτερη απειλή πίσω από τα 6,75 μέτρα, αλλά και ύψος. Μία εύστοχη μέχρι στιγμής μεταγραφική κίνηση, η οποία φέρνει ουσία στην ομάδα. Σημαντικό το γεγονός πως βρίσκει ρυθμό στην επίθεση συνήθως από το πρώτο σουτ και προσαρμόζεται άμεσα στην τακτική της ομάδας.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Αϊζάια Κάνααν, ο οποίος έχει 5 πόντους μέσο όρο. Ο μόνος μπασκετμπολίστας από τους νεοαποκτηθείς, ο οποίος ξεκινά βασικός στη θέση «2», αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του. Είναι άστοχος, έχοντας μόλις 35,7% στα δίποντα (5/14) και 35% στα τρίποντα (7/20).

Δεν παίρνει πάνω του πολλές προσπάθειες, δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, αν και στα τελευταία παιχνίδια της ομάδας έχει αναθαρρήσει. Η ομάδα προσπαθεί να φτιάξει φάσεις για εκείνον, αλλά όσο τα σουτ δεν θα μπαίνουν τόσο και θα επηρεάζεται η απόδοσή του. Δέχεται πίεση, έχει άγχος να αποδείξει και άπαντες αναμένουν το πρώτο του αγωνιστικό ξέσπασμα. Απέναντι στην Παρτιζάν με 10 πόντους έδειξε να συνέρχεται.

Τελευταίος είναι ο Ταρίκ Μπλακ, ο οποίος βέβαια έχει αγωνιστεί ελάχιστα. Έχει περίπου 7 λεπτά συμμετοχής μέσο όρο, αναλαμβάνοντας ειδικούς ρόλους, έχοντας το πόστο του τρίτου ψηλού στο ρόστερ. Καλός σέντερ, με εμπειρία, ικανότητες και παραστάσεις από το κορυφαίο επίπεδο. Μέσα στα επόμενα ματς είναι δεδομένο πως θα πάρει παραπάνω χρόνο συμμετοχής. Βγάζει ενέργεια στην άμυνα, αλλά θα πρέπει να προσέξει τα εύκολα φάουλ που κάνει.