O ΛεΝτέι θέλει να γίνει νέος Χάινς

O Zακ ΛεΝτέι έκανε θραύση κόντρα στο Ρέθυμνο (30 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα, 2 μπλοκ), ήρθε "διψασμένος" για διάκριση στον Ολυμπιακό και στον Πειραιά ελπίζουν πως βρήκαν στο πρόσωπο του τον νέο Κάιλ Χάινς. 

O ΛεΝτέι θέλει να γίνει νέος Χάινς

Παρακολουθούμε το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από πολύ κοντά τα τελευταία χρόνια, ειδικά αυτής της ομάδας των «ερυθρολεύκων», η οποία επανέφερε τους Πειραιώτες στην κορυφή σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αν θα μας ρωτούσε κάποιος να ξεχωρίσουμε τον ξένο με την μεγαλύτερη προσφορά, αλλά και με τον καλύτερο χαρακτήρα, αδιαμφισβήτητα θα ξεχωρίζαμε τον Κάιλ Χάινς, ο οποίος ήταν «παρών» στην «χρυσή» διετία 2011-2013, με τους Πειραιώτες να κατακτούν την Ευρωλίγκα επί δύο συναπτά έτη. Συνείσφερε τα μέγιστα ώστε ο Ολυμπιακός να βγει θριαμβευτής τόσο στην Κωνσταντινούπολη, όσο και στο Λονδίνο και είναι κρίμα που λάθος χειρισμοί δεν μπόρεσαν να τον «δέσουν» στο λιμάνι για τα επόμενα χρόνια. Στα επόμενα χρόνια, πήραν την θέση του αρκετοί αξιόλογοι αθλητικοί σέντερ, όπως οι Μπράιαντ Ντάνστον, Οθέλο Χάντερ και Κεμ Μπιρτς, αλλά κανείς δεν κατάφερε να φτάσει σε προσφορά τον Κάιλ Χάινς.

Φέτος, τον ρόλο του αθλητικού σέντερ στον Ολυμπιακό τον ανέλαβε ο Ζακ ΛεΝτέι. Έχουν περίπου το ίδιο ύψος (είναι και εκείνος κάτω από 3 μέτρα), φημίζεται για την αστείρευτη ενέργεια που βγάζει στο παρκέ, δείχνει πως έχει μεγαλύτερο ταλέντο και καλύτερες κινήσεις στην επίθεση, τρέχει εξίσου καλά στο ανοιχτό γήπεδο, προσφέρει ασφάλεια στα ριμπάουντ και βγάζει την επιθυμητή σκληράδα στα αμυντικά του καθήκοντά. Θα αγωνιστεί φέτος για πρώτη φορά στην καριέρα του σε επίπεδο Ευρωλίγκας, αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό ως την μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του και έχει τεράστια «δίψα» ώστε να διαπρέψει με τα «ερυθρόλευκα». Το αν θα καταφέρει να φτάσει στο επίπεδο του Κάιλ Χάινς θα φανεί στην πράξη, αλλά στο μεγάλο λιμάνι αισθάνονται πως έχουν χτυπήσει… φλέβα χρυσού.

Μπορεί να ήταν ένα φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας, αλλά ο Ζακ ΛεΝτέι τα πήγε περίφημα κόντρα στο Ρέθυμνο. Ο Αμερικανός σέντερ ήταν απολαυστικός και στις δύο πλευρές του παρκέ και έδειξε έμπρακτα την μεγάλη γκάμα των δυνατοτήτων του. Τέλειωσε το ματς έχοντας 30 πόντους (με 2 τρίποντα), μάζεψε 7 ριμπάουντ, μοίρασε 3 ασίστ, μέτρησε 3 κλεψίματα και μοίρασε 2 μπλοκ στους αντιπάλους του, σε μία γεμάτη εμφάνιση, συνεισφέροντας σε όλους τους τομείς.