Σφαιρόπουλος: «Χρειάζεται ενιαίο καλεντάρι για την EuroLeague και τις Εθνικές»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναφέρθηκε στις παράλληλες υποχρεώσεις των παικτών και των προπονητών με τους συλλόγους και τις Εθνικές ομάδες, εξηγώντας πως η EuroLeague και η FIBA πρέπει να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι με διάθεση ώστε να βρεθεί λύση.

Σφαιρόπουλος: «Χρειάζεται ενιαίο καλεντάρι για την EuroLeague και τις Εθνικές»

Το ζήτημα της συμμετοχής των διεθνών παικτών της EuroLeague στα «παράθυρα» της FIBA ήλθε εκ νέου στο προσκήνιο, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να αναφέρει, μετά από τον αγώνα με την Παρτίζαν στο ΣΕΦ, τον παραλογισμό που επικρατεί με το πρόγραμμα των αγώνων στην Ευρωλίγκα, οι οποίοι συμπέφτουν με τα προκριματικά των εθνικών ομάδων.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος πήρε θέση για το ζήτημα, εξηγώντας μέσω Twitter πως αυτή η κατάσταση είναι εις βάρος του μπάσκετ, τονίζοντας πως χρειάζεται ενιαίο καλεντάρι.

«Η κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στο ευρωπαϊκό μπάσκετ πρέπει να αλλάξει. Αγώνες της EuroLeague που συμπίπτουν ημερολογιακά με αγώνες Εθνικών ομάδων. Παίκτες και προπονητές που παίζουν σε μία από τις δύο ή και στις δύο διοργανώσεις εις βάρος της σωματικής και πνευματικής τους ακεραιότητας. Μία κατάσταση που είναι εις βάρος του σπορ. Euroleagueκαι FIBAπρέπει να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, με διάθεση να βρεθεί λύση. Χρειάζεται εννιαίο καλεντάρι που να περιλαμβάνει αγώνες για τηνEuroLeague, τις Εθνικές ομάδες, τα τοπικά πρωταθλήματα, αλλά και χρόνο ξεκούρασης και αποκατάστασης για όλους τους συμμετέχοντες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Έλληνας κόουτς και αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Προπονητών της EuroLeague.