Ιπτάμενος ο Ολυμπιακός του Μπλατ 99-66 το Ρέθυμνο

Αν και έπαιξε δίχως τους έξι διεθνείς του, ο Ολυμπιακός διέλυσε το Ρέθυμνο στο ΣΕΦ, επικρατώντας με το επιβλητικό 99-66. Eντυπωσιακός ο ΛεΝτέι, ο οποίος σταμάτησε στους 30 πόντους κάνοντας τα πάντα στο παρκέ, 18 πέτυχε ο Βεζένκοφ, άγγιξε το τριπλ-νταμπλ ο Γουίλιαμς Γκος. 

Ιπτάμενος ο Ολυμπιακός του Μπλατ 99-66 το Ρέθυμνο

Σε φιλική αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ο Ολυμπιακός νίκησε το Ρέθυμνο με το επιβλητικό 99-66. Οι Πειραιώτες αγωνίστηκαν στο ματς χωρίς τους διεθνείς Γιώργο Πρίντεζη, Βαγγέλη Μάντζαρη, Κώστα Παπανικολάου, Νίκολα Μιλουτίνοβ, Γιάνις Στρέλνιεκς και Γιάνις Τίμα, καθώς έχουν υποχρεώσεις με τις εθνικές τους ομάδες, αλλά το γεγονός δεν δυσκόλεψε τους Πειραιώτες στο να φτάσουν στην επικράτηση, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού του παιχνιδιού, από την αρχή έως και το τέλος του αγώνα.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ ξεκίνησε την πεντάδα του Ολυμπιακού έχοντας στο παρκέ τους Νάιτζελ-Γουίλιαμς Γκος, Βασίλη Σπανούλη, στο "3" τον Αξέλ Τουπάν, σε ρόλο πάουερ-φόργουορντ τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ, ενώ στο "5" πήρε θέση ο Ζακ ΛεΝτέι. Παράλληλα, οι Πειραιώτες είχαν στον πάγκο τους, τους Γιώργο Μπόγρη, Βασίλη Τολιόπουλο, Νίκο Αρσενόπουλο, συν τους νεαρούς Αλεξέι Ποκουσέφσκι (γκαρντ/φόργουορντ), Ανδρέα Τσουμάνη (πάουερ-φόργουορντ) και Θωμά Ζευγαρά (φόργουορντ/σέντερ).

Εκτός αποστολής έμεινε ο Δημήτρης Αγραβάνης, ο οποίος συνεχίζει το ατομικό του πρόγραμμα προπόνησης, ενώ την αναμέτρηση παρακολούθησαν δίπλα στον πάγκο της ομάδας και οι βοηθητικοί Φώτης Λαμπρόπουλος, Χριστόφορος Στεφανιδης και ο Κύπριος Νίκος Στυλιανού. Οι συγκεκριμένοι θα λάβουν μέρος στην προετοιμασία του Ολυμπιακού για λίγες μέρες, καλύπτοντας τις απουσίες των διεθνών.

Πέτυχε 14 τρίποντα ο Ολυμπιακός και η "λάμψη" του τρομερού ΛεΝτέι

Οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ πήραν... φωτιά από την περιφέρεια, καθώς τέλειωσαν το ματς σημειώνοντας 14 τρίποντα, έχοντας εξαιρετικό ποσοστό, αν και η πειραϊκή ΚΑΕ δεν θέλησε να δώσει περισσότερα στοιχεία. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν το... πολυεργαλείο Ζακ ΛεΝτέι. Ο Αμερικανός σέντερ έκανε θραύση και στις δύο πλευρές, συνεισφέροντας σε όλους τους τομείς. Ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού με 30 πόντους, ευστοχώντας μάλιστα δύο φορές από την περιφέρεια (δείγμα της ικανότητας του στα τρίποντα), καθώς και στο Ισραήλ συνήθιζε να "πυροβολεί" πίσω από τα 6.74 μέτρα), μάζεψε 7 ριμπάουντ, μοίρασε 3 ασίστ, έκανε 3 κλεψίματα, ενώ μοίρασε και 2 μπλοκ στους αντιπάλους του, αξιοποιώντας την ενέργεια, αλλά και τα αθλητικά του προσόντα, τρέχοντας... σφαίρα σε κάθε αιφνιδιασμό.

Άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, καθώς ο Αμερικανός πλέι-μέικερ... άγγιξε το τριπλ-νταμπλ, τελειώνοντας το παιχνίδι έχοντας 14 πόντους (με δύο τρίποντα), 9 ασίστ και 7 ριμπάουντ, επιχειρώντας να διεισδύσει στο αντίπαλο καλάθι σε κάθε ευκαιρία. Εξαιρετική εμφάνιση και από τον "διψασμένο" Αλέξανδρο Βεζένκοφ. Ο 23χρονος πάουερ-φόργουορντ τα πήγε περίφημα, καθώς ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 18 πόντους, ευστοχώντας τρεις φορές από την περιφέρεια, μαζεύοντας παράλληλα και 6 ριμπάουντ. Σταθερή αξία η συνεισφορά του Βασίλη Σπανούλη. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού μέτρησε 12 πόντους (με τρία εύστοχα σουτ από την περιφέρεια), 8 ασίστ και 4 ριμπάουντ, ενώ ο Γάλλος φόργουορντ, Αξέλ Τουπάν, είχε 12 πόντους και 6 ριμπάουντ, ευστοχώντας και εκείνος δύο φορές από την περιφέρεια. Πήρε χρόνο συμμετοχής και ο Βασίλης Τολιόπουλος, ο οποίος φέτος θα έχει αρκετές ευκαιρίες, με τον 22χρονο γκαρντ να σημειώνει 8 πόντους, 5 ασίστ και 2 κλεψίματα, βρίσκοντας και εκείνος εις διπλούν στόχο από την περιφέρεια.

Το ματς

Οι "ερυθρόλευκοι" είχαν κέφια και πάτησαν... γκάζι από νωρίς. Έτρεξαν στο ανοιχτό γήπεδο, πήγαν το παιχνίδι στην ταχύτητα και στις πολλές κατοχές, παίζοντας επιθετικό μπάσκετ, κάτι που αποτυπώθηκε και στο σκορ, καθώς οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με το εντυπωσιακό 39-18.

Συγκεκριμένα, με καλή άμυνα και περιφερειακή ευστοχία, ο Ολυμπιακός "έχτισε" μια διαφορά 16 πόντων (24-8) μόλις στο πρώτο πεντάλεπτο. Και δεν σταμάτησε εκεί... Με επιθετικό οδηγό τον Ζακ ΛεΝτέι έκλεισε την πρώτη περίοδο με +21 (39-18), ενώ ο δείκτης της διαφοράς έφτασε και στο +28 (50-22) στο 15', με τους Πειραιώτες να έχουν κυριαρχήσει και στις δύο πλευρές του παρκέ. Παρόλα αυτά οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ δεν χαλάρωσαν και φρόντισαν να διατηρήσουν σταθερά τις αποστάσεις, φτάνοντας και στο +27 (58-31) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, οι "ερυθρόλευκοι" ανέβασαν κι άλλο ταχύτητα... Με κινητήριο μοχλό τον Βασίλη Σπανούλη και όπλο του την επιθετική πολυφωνία, ο Ολυμπιακός έκλεισε την τρίτη περίοδο προηγούμενος με 77-46, ενώ στο 31' με τρίποντο του Ζακ ΛεΝτέι βρέθηκε στο +34 (80-46). Τα πολλά και διαφορετικά σχήματα που δοκίμασε ο Ντέιβιντ Μπλατ (στα τελευταία λεπτά την 5άδα αποτελούσαν οι Τολιόπουλος, Αρσενόπουλος, Ποκουσέφσκι, Τσουμάνης και Μπόγρης) δεν επηρέασαν τον ρυθμό της ομάδας, που έφτασε με χαρακτηριστική άνεση στην τελική επικράτηση με το επιβλητικό 99-66.

Τα δεκάλεπτα: 39-18, 58-31, 77-46, 99-66

Aνά δεκάλεπτο: 39-18, 19-13, 19-15, 22-20

Ολυμπιακός: Γκος 14 (2τρ., 7 ριμπ., 9 ασ., 1 κλ.), Τολιόπουλος 8 (2τρ., 5 ασ., 2 κλ.), Τουπάν 12 (2τρ., 6 ριμπ., 1 ασ., 1 κλ.), Σπανούλης 12 (3τρ., 4 ριμπ., 8 ασ.), Βεζένκοφ 18 (3τρ., 6 ριμπ., 1 κλ.), Τσουμάνης, Αρσενόπουλος, Ποκουσέφκσι, Μπόγρης 5 (5ριμπ, 4 ασ., 1 κλ.), ΛεΝτέι 30 (2 τρ., 7 ριμπ, 3 ασ., 3 κλ., 2 κοψ.).

Ρέθυμνο: Χριστοδούλου 4, Τ. Ντάνιελς 12(1), Μπρέισι 9(1), Ε. Ντάνιελς 9(1), Γκάιτον 12(2), Ραζής 2, Σιγκούνας 3, Γλυνιαδάκης 2, Κουρέπης 6.