Ολυμπιακός: Το πλεονέκτημα στη θέση «5»

Ο Ολυμπιακός φέτος διαθέτει μία ακόμη πιο ισχυρή φροντ-λάιν, διαθέτοντας τρεις πρωτοκλασάτους παίκτες στη θέση «5» - Η ασφάλεια που προσφέρουν στη θέση οι Φαλ, Μπολομπόι και η πολυτέλεια με Μπλακ. 

Ολυμπιακός: Το πλεονέκτημα στη θέση «5»

Ο Ολυμπιακός διαθέτει μία από τις πιο ισχυρές φροντλάιν στην Ευρωλίγκα. Πέρα από την πληρότητα και την ποιότητα στη θέση «4» με τους Σάσα Βεζένκοφ και Άλεκ Πίτερς, υπάρχει τεράστια δυναμική στον ρόλο του σέντερ. Υπάρχουν ομάδες στην Ευρωλίγκα που διαθέτουν ένα πρωτοκλασάτο «5άρι» και πίσω τους βρίσκονται υποστηρικτικοί ψηλοί. Οι Πειραιώτες όμως διαθέτουν τρεις πρωτοκλασάτους σέντερ, με πείρα και παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο.

Ο Μουσταφά Φαλ έρχεται από την κορυφαία σεζόν της καριέρας του, παραμένοντας κυριαρχικός μέσα στη ρακέτα με τα 218 εκατοστά του. Υπάρχουν φάσεις που αποτρέπει και μόνο με το μέγεθος και την παρουσία του, κάνοντας πράγματα που δεν καταγράφει η στατιστική. Σε 22.2 λεπτά έχει 6.6 πόντους, με 66.7% στα δίποντα, συν 4.4 ριμπάουντ και 1 ασίστ και 1 μπλοκ ανά παιχνίδι. Οι αριθμοί του ελαφρώς πεσμένοι σε σχέση με πέρσι (8.2 πόντοι, 70.3% δίποντα, 5.1 ριμπάουντ, 1.1 ασίστ), αλλά παίζει λιγότερο, ενώ και η μπάλα πλέον περνάει και σε περισσότερους παίκτες. Παίζει λιγότερο όμως γιατί υπάρχει και η ποιότητα του Τζόελ Μπολομπόι, ο οποίος λειτουργεί εξαιρετικά στο πικ εν ρολ, διαθέτει έφεση στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη, έχει βρει χημεία με τον Σλούκα, συνεισφέροντας ενεργά σε άμυνα και επίθεση: 7 πόντοι, 54.5% δίποντα, 91.7% βολές, 3.4 ριμπάουντ, 0.8 ασίστ, σε σχεδόν 14 λεπτά.

Και παραμένει πολυτέλεια για τους νταμπλούχους Ελλάδας να έχουν για τρίτο ψηλό τον Ταρίκ Μπλακ. Ο 31χρονος Αμερικανός σέντερ έχει ξεπεράσει τα θέματα υγείας που τον ταλαιπώρησαν και έχει επιστρέψει γερός και δυνατός. Παίζει περίπου 5 λεπτά στην Ευρωλίγκα, οπότε δεν μπορεί να δείξει σε διάρκεια το μέγεθος των δυνατοτήτων του, αλλά βγάζει τεράστια σιγουριά και εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του με την παρουσία του στο παρκέ.

Στις προπονήσεις άπαντες μιλούν με τα καλύτερα λόγια για εκείνον και όταν θα του δοθεί η ευκαιρία θα πάρει τα λεπτά που του αναλογούν. Δεν είναι και εύκολο για τον Γιώργο Μπαρτζώκα να μοιράζει τον χρόνο στους τρεις ψηλούς του, όταν όλοι τους διαθέτουν ποιότητα και δυνατότητες. Στα 20 λεπτά πάντως που έπαιξε απέναντι στο Λαύριο, έστω και αν ο αντίπαλος ήταν χαμηλού βεληνεκούς, έδειξε την αξία του. Μέτρησε 21 πόντους, με 7/11 δίποντα, 7/10 βολές, σε 20 λεπτά. Κέρδισε 6 φάουλ, ενώ μάζεψε και 6 ριμπάουντ, κάνοντας θραύση μέσα στη ρακέτα.