H δικαιοσύνη του Μπλατ- Το ροτέισον και ο διαχωρισμός παλιών-νέων

O Nτέιβιντ Μπλατ σέβεται το ένδοξο παρελθόν αυτής της ομάδας, όπως και τους παίκτες που συμμετείχαν σε αυτές, αλλά πλέον θα παίζει όποιος το αξίζει και ο καθένας θα παίρνει αυτό που του αναλογεί.

H δικαιοσύνη του Μπλατ- Το ροτέισον και ο διαχωρισμός παλιών-νέων

Είναι λογικό όταν βρίσκονται κάποιοι παίκτες αρκετά χρόνια σε μία ομάδα, δουλεύοντας παράλληλα με τους ίδιους προπονητές, έχοντας ζήσει και επιτυχίες, να έχουν και ορισμένα προνόμια. Ενδεχομένως και μία καλύτερη αντιμετώπιση, η οποία βέβαια αν δεν αντιμετωπιστεί όπως πρέπει, στο βάθος ελοχεύει ο κίνδυνος του εφησυχασμού και της στασιμότητας.

Όλα αυτά όμως αλλάζουν με τον ερχομό του Ντέιβιντ Μπλατ. Όχι, ο Αμερικανός τεχνικός δεν ήρθε στον Πειραιά για να έχει τον ρόλο του… μπαμπούλα, ούτε είναι στο στυλ του να παρουσιάζεται πέρα του δέοντος αυστηρός, μιλώντας με σκληρά λόγια τους παίκτες του. Όπως έχουμε τονίσει άλλωστε, πρόκειται για έναν κόουτς με υψηλό μορφωτικό επίπεδο, με επικοινωνιακό χάρισμα, ο οποίος ξέρει με τον τρόπο του να εμπνέει και να δίνει κίνητρα στους παίκτες του. Ήδη, έχει προσεγγίσει τον κάθε αθλητή με «ζεστό» τρόπο, έχοντας από τις πρώτες μέρες κερδίσει την συμπάθεια, την εκτίμηση, αλλά και τον σεβασμό, από όλα τα μέλη της ομάδας.

Όμως, ο Ντέιβιντ Μπλατ είναι και ένας δίκαιος προπονητής. Το τόνισε πως σέβεται το ένδοξο παρελθόν της ομάδας, αναγνωρίζει τις αξίες, επεσήμανε πως οι Σπανούλης-Πρίντεζης-Παπανικολάου-Μάντζαρης έχουν το dna του πρωταθλητή, έχει μιλήσει με τον κάθε παίκτη ξεχωριστά για τον ρόλο του μέσα στο σύνολο, αλλά πλέον όλοι κρίνονται από την αρχή. Πλέον, θα παίζει όποιος αξίζει να βρίσκεται στο παρκέ, όποιος βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση, όποιος αποδεικνύεται έμπρακτα πως μπορεί να δώσει το κάτι παραπάνω. Ούτε θα υπάρχει… χρονόμετρο για το πώς θα γίνεται το ροτέισον, ούτε και θα υπάρχει διαχωρισμός «παλιοί και νέοι».

Έχοντας αυτό το σκεπτικό ο Ντέιβιντ Μπλατ, θα καταφέρει όχι μόνο να «αφυπνήσει» τον κάθε παίκτη στην ομάδα του (είτε είναι πολλά χρόνια στην ομάδα, είτε ήρθε φέτος), αλλά παράλληλα θα μπορέσει να κάνει τους νεοφερμένους να νιώσουν περισσότερο άνετα, ξέροντας πως θα πάρουν τις ευκαιρίες που αξίζουν να πάρουν, εφόσον το αποδείξουν στην πράξη.

Το τόνισε και ο Κώστας Παπανικολάου σε πρόσφατη συνέντευξη του, αναφερόμενος για το αν φέτος οι ξένοι θα καταφέρουν να βοηθήσουν περισσότερο ενεργά τους Έλληνες, με τον 28χρονο φόργουορντ να απαντά: «Ας σταματήσουμε αυτό το πράγμα με τους Έλληνες και τους ξένους. Δεν είμαστε… χωρισμένοι σε αυτό. Είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι, είμαστε «ένα», είμαστε ομάδα και το θέμα είναι να δημιουργήσουμε ένα αξιόλογο σύνολο το οποίο να μπορέσει να γράψει φέτος μία ακόμη «χρυσή» σελίδα για τον Ολυμπιακό».