Μπρίτνεϊ Γκράινερ: Δεν περιμένει θαύματα στην αυριανή έφεση

Η Αμερικανίδα πρωταθλήτρια του μπάσκετ Μπρίτνεϊ Γκράινερ, όπως ανέφεραν οι δικηγόροι της, «δεν περιμένει θαύματα» στην αυριανή (25/10) ακρόαση της έφεσης, κατά της ποινής φυλάκισης εννέα ετών στη Ρωσία.

Μπρίτνεϊ Γκράινερ: Δεν περιμένει θαύματα στην αυριανή έφεση

Η δύο φορές «χρυσή» Ολυμπιονίκης η οποία έχει αγωνιστεί στη Ρωσία κατά τη διάρκεια της εκτός σεζόν του πρωταθλήματος στις ΗΠΑ, συνελήφθη στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας στις 17 Φεβρουαρίου, επειδή στις αποσκευές της βρέθηκαν φυσίγγια ατμού που περιείχαν χασισέλαιο, και καταδικάστηκε στις 4 Αυγούστου σε εννέα χρόνια φυλάκισης.

Οι δικηγόροι της Γκράινερ, Μαρία Μπλαγκοβολίνα και Αλεξάντερ Μπόικοφ, δήλωσαν ότι θα συμμετάσχει στην αυριανή ακρόαση μέσω βίντεο από το κέντρο κράτησης όπου κρατείται, σημειώνοντας ότι περιμένουν την ετυμηγορία την ίδια μέρα.

«Είναι πολύ νευρική περιμένοντας την ακρόαση της έφεσης. Δεν περιμένει να γίνουν θαύματα, αλλά ελπίζει ότι το εφετείο θα ακούσει τα επιχειρήματα της υπεράσπισης και θα μειώσει τη θητεία», είπαν χαρακτηριστικά.

Η 31χρονη Γκράινερ ομολόγησε την ενοχή της στη δίκη της, αλλά είπε ότι είχε κάνει ένα «ειλικρινές λάθος» και δεν είχε σκοπό να παραβεί το νόμο.

Η Ουάσινγκτον λέει ότι η Γκράινερ κρατήθηκε άδικα και προσφέρθηκε να την ανταλλάξει με τον Βίκτορ Μπουτ, έναν Ρώσο έμπορο όπλων που εκτίει ποινή φυλάκισης 25 ετών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Μόσχα έχει επίσης προτείνει ότι είναι ανοιχτή σε ανταλλαγή κρατουμένων.

Ο Μπιλ Ρίτσαρντσον, πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, ο οποίος ταξίδεψε στη Μόσχα τον Σεπτέμβριο, είπε ότι πιστεύει ότι ο Γκράινερ και ο πρώην πεζοναύτης των ΗΠΑ, Πολ Γουίλαν, θα μπορούσαν να αφεθούν ελεύθεροι μέχρι το τέλος του έτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ