Ολυμπιακός: Πανηγυρικά στους ομίλους της EuroLeague! (highlights)

Ο Ολυμπιακός νίκησε και τον Ερυθρό Αστέρα (84-60) και επιστρέφει στην Ευρωλίγκα γυναικών 

Ολυμπιακός: Πανηγυρικά στους ομίλους της EuroLeague! (highlights)

Πανηγυρικά ο Ολυμπιακός πέρασε στους ομίλους της Ευρωλίγκας γυναικών, καθώς υπέταξε και τον Ερυθρό Αστέρα μέσα στο Βελιγράδι με 84-60! Τα κορίτσια του Θρύλου επιστρέφουν έτσι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μετά από τέσσερα χρόνια. Γκούσταφσον (25π.), Σταμολάμπρου (19π.) και Νικολοπούλου (13ασ.) πρωταγωνίστριες.

Τα κορίτσια του Ολυμπιακού (μολονότι περνούσαν και με ήττα μέχρι 18 πόντους) μπήκαν από την αρχή σοβαρά στο παιχνίδι και πήραν διαφορά στο σκορ (18-10). Οι γηπεδούχες ωστόσο αντέδρασαν και ισοφάρισαν με τη λήξη της α’ περιόδου (21-21). Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι Πειραιώτισσες συνέχισαν να κρατούν τον έλεγχο της αναμέτρησης και πήγαν στα αποδυτήρια με αέρα εφτά πόντων (39-32).

Ο Ολυμπιακός ήταν μια κλάση ανώτερος από τον ομόχρωμό του, του Βελιγραδίου, και έκλεισε την γ’ περίοδο στο +10 (60-50). Ο Ερυθρός Αστέρας πέταξε λευκή πετσέτα και οι παίκτριες του Ζίμπαρτς έδωσαν πανηγυρικό τόνο στην επικράτησή τους!

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 32-39, 50-60, 60-84.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Βούκοβιτς): Μπογκίτσεβιτς 15, Μπόγιοβιτς 5, Τσόλιτς 5 (5ασ.), Χολ 11, Μίσελιτς 3, Εφούβα 6, Γιακοβίνα 9, Κάτανιτς 4 (8ρ.), Μιλάνοβιτς, Ναούμτσεβ, Νεντέλκοφ, Ζέτσεβιτς 2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζίμπαρτς): Δίελα, Σταμάτη, Σταμολάμπρου 19, Σύρρα 4, Βαμβακά 2, Αγιούσο 8 (7ασ.), Γκούσταφσον 25, Νικολοπούλου 6 (7ρ., 13ασ.), Σουκ 12, Σπυριδοπούλου, Στραουτμάνε 8 (6ρ.).

* Οι «ερυθρόλευκες» θα παίξουν στον Α’ Όμιλο της Ευρωλίγκας, με αντιπάλους τις Σζέκζαρντ (Ουγγαρία), Πολκοβίτσε (Πολωνία), Βίρτους (Ιταλία), Μπουρζ (Γαλλία), Βαλένθια (Ισπανία), Φενέρμπαχτσε (Τουρκία) και Πράγα (Τσεχία).

Δηλώσεις:

Μάρτινς Ζίμπαρτς: «Συγχαρητήρια στην οικογένεια του Ολυμπιακού για την είσοδο στην EuroLeague. Οι παίκτριες έκαναν εξαιρετική δουλειά, πάλεψαν με μεγάλη αφοσίωση και πέτυχαν την πρώτη μεγάλη πρόκληση της φετινής σεζόν. Για να ανεβαίνεις σκαλιά στον αθλητισμό, πρέπει να ανταγωνιστείς τους καλύτερους! Τώρα, κερδίσαμε την ευκαιρία να ανταγωνιστούμε κόντρα στις καλύτερες παίκτριες του κόσμου. Θεωρώ, ότι αυτό είναι ένα τεράστιο βήμα για την ανάπτυξη του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ. Αυτό μου δίνει ικανοποίηση, ότι βοήθησα τον σύλλογο να επιστρέψει στην EuroLeague και τις παίκτριες να το πετύχουν. Είμαι ευγνώμων στη διοίκηση, τους βοηθούς προπονητές, που έλαβα 100% υποστήριξη και μαζί καταφέραμε να μπούμε στην κορυφαία διοργάνωση. Έχουμε τεράστια δουλειά μπροστά μας, για να γινόμαστε καλύτεροι κάθε μέρα και να αγωνιζόμαστε σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη».

Ντίγκνα Στραουτμάνε: «Ήρθαμε στη Σερβία και κάναμε αυτό για το οποίο ήρθαμε εδώ. Δύο νίκες, που μας οδηγούν να παίξουμε με τις καλύτερες ομάδες του κόσμου! Είμαστε ευγνώμονες για αυτήν την ευκαιρία και ανυπομονούμε να αγωνιστούμε στο υψηλότερο επίπεδο. Συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά, θα είναι μια συναρπαστική σεζόν, σε Ελλάδα και Ευρώπη».