Αταμάν: «Θέλουμε και τρίτη Ευρωλίγκα - Ίσως πάρουμε παίκτη για το κενό του Λάρκιν»

Ξεκάθαρος αναφορικά με τους στόχους της Εφές ο Εργκίν Αταμάν. 

Αταμάν: «Θέλουμε και τρίτη Ευρωλίγκα - Ίσως πάρουμε παίκτη για το κενό του Λάρκιν»

Αρκετά αισιόδοξος ο Εργκίν Αταμάν, που φιλοδοξεί να κατακτήσει για 3η διαδοχική φορά την Ευρωλίγκα με την Αναντολού Εφές.

Ο Τούρκος προπονητής κέρασε… ατάκες για μια ακόμη φορά ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η ομάδα του να πάρει παίκτη που θα καλύψει το κενό που άφησε ο τραυματισμός του Σέιν Λάρκιν, για τους επόμενους τρεις μήνες.

Για τον Λάρκιν ανέφερε: «Υπολογίζουμε πως ο Σέιν Λάρκιν θα είναι διαθέσιμος περίπου τον Νοέμβριο. Αν βρούμε έναν παίκτη που μπορεί να τον αντικαταστήσει για ένα διάστημα περίπου 2-3 μηνών, ίσως σκεφτούμε να πάρουμε κάποιον».

Για την περσινή σεζόν και τους φετινούς στόχους: «Συγκριτικά με την περσινή σεζόν δεν έχουμε ικανοποιητικές επιλογές στον πάγκο μας στο τουρκικό πρωτάθλημα. Έχει γίνει μία αλλαγή. Χρησιμοποιήσαμε τους Τούρκους παίκτες στις εγχώριες διοργανώσεις αρκετά την περσινή σεζόν. Φέτος όποιος είναι καλός και έχει στόχο την EuroLeague θα παίξει. Θέλουμε να γίνουμε η πρώτη ομάδα που θα πάρει τρεις EuroLeague στη σειρά».

Για τον τελικό του Σούπερ Καπ: «Η Φενέρμπαχτσε έχει μία πιο νέα ομάδα από εμάς. Η εμφάνισή μας στον τελικό του Σούπερ Καπ δεν είναι αρκετή για την EuroLeague. Πρέπει να είμαστε καλύτεροι».

Για την Εθνική Τουρκίας: «Παρά τον τραυματισμό του Λάρκιν το πιο σημαντικό είναι ότι δείξαμε χαρακτήρα απέναντι σε μία ομάδα όπως η Γαλλία που πήγε στον τελικό της διοργάνωσης. Οι χαμένες βολές του Τσεντί Οσμάν στο τελευταίο κομμάτι του ματς ήταν κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα. Το ίδιο έγινε και στον κορυφαίο παίκτη της Ιταλίας. Δυστυχώς υπάρχουν ατομικά και ομαδικά λάθη στον αθλητισμό και όλοι κάνουμε μαζί λάθη και ίσως αυτά τα λάθη μας στοίχησαν ένα μετάλλιο. Όλοι οι παίκτες και ειδικά ο Οσμάν δούλεψαν σκληρά για την επιτυχία της Τουρκίας. Γι αυτό δεν έχουμε το δικαίωμα να "ρίχνουμε" ή να κατηγορούμε κάποιον παίκτη μας».