Ολυμπιακός: Όταν θα βρει ρυθμό ο Κάνααν θα κάνει θραύση

Ο Αιζάια Κάνααν κινήθηκε σε... ρηχά νερά στα φιλικά, αλλά είναι σπουδαίος σουτέρ και όταν βρει ρυθμό θα κάνει θραύση με το εκτελεστικό του ένστικτο. 

Ολυμπιακός: Όταν θα βρει ρυθμό ο Κάνααν θα κάνει θραύση

Αν υπάρχει ένας παίκτης από τους νέους αθλητές που προσέθεσε φέτος ο Ολυμπιακός στο ρόστερ του, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει βρει τα πατήματά του, αυτός είναι ο Αϊζάια Κάνααν. Ο 31χρονος Αμερικανός γκαρντ, ο οποίος πήρε μεταγραφή φέτος στους νταμπλούχους Ελλάδας ερχόμενος από την Ούνιξ Καζάν, δεν έχει βρει ρυθμό στην επίθεση. Είναι κατά κύριο λόγο άστοχος, αν και δείχνει βελτίωση στο κομμάτι της δημιουργίας. Φάνηκε και στα δύο φιλικά στην Κύπρο, στα οποία κινήθηκε σε ρηχά νερά. Σε 19,4 λεπτά συμμετοχής στο δεύτερο φιλικό με τον Ερυθρό Αστέρα είχε 5 πόντους, αν και συνεισέφερε αρκετά στο κομμάτι της δημιουργίας, μοιράζοντας 4 ασίστ. Υποτονικός στην επίθεση και στο προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στη Χολόν, όταν και μέτρησε 6 πόντους συν 1 ασίστ σε 15,3 λεπτά συμμετοχής. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναμφίβολα περιμένει περισσότερα από εκείνον. Ο ρόλος του φέτος στην ομάδα είναι να αναπληρώσει το κενό που άφησε ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, να προσφέρει, δηλαδή, επιθετική ώθηση.

Δεν είναι τυχαίος παίκτης όμως. Χρειάζεται υπομονή και χρόνος και είμαστε σίγουροι πως θα δείξει την ευχέρειά του στο σκοράρισμα. Πέρσι με την Ούνιξ είχε 41% στα τρίποντα στην Ευρώπη, ποσοστό καλύτερο από εκείνο που είχε ο Ντόρσεϊ (33,3%) από την περιφέρεια τη σεζόν που μας πέρασε. Υπήρχαν, μάλιστα, αρκετά ματς στα οποία έκανε... θραύση πίσω από τα 6,75 μέτρα. Κόντρα στο Μιλάνο είχε 6/8 τρίποντα, απέναντι στον Ολυμπιακό 6/9, κόντρα στην ΤΣΣΚΑ 4/6, εναντίον της Μπάγερν 5/9. Αν βρει ρυθμό, δείχνει ασταμάτητος. Μπορεί να σουτάρει από οποιοδήποτε σημείο στο παρκέ. Από μέση απόσταση, κοντά στο καλάθι, ακόμη και από τα 9 μέτρα.

Είναι σκόρερ με γρήγορη εκτέλεση και, παρά το γεγονός πως υστερεί σε ύψος (1,83 μ.), φημίζεται για το αγωνιστικό του θράσος. Είναι αρκετά γυμνασμένος και δεν θα φοβηθεί να πάει στην επαφή για να τελειώσει τις φάσεις. Ξέρει να φεύγει από τα σκριν με άριστο τρόπο. Κινείται υποδειγματικά μακριά από την μπάλα για να βρει χώρο και να σουτάρει. Δεν έχει ενδοιασμούς ούτε δεύτερες σκέψεις όταν είναι να πάρει το μεγάλο σουτ. Και αυτό είναι προσόν του. Βέβαια, είναι και παίκτης που μπορεί να δημιουργήσει για τον εαυτό του, έχει κάθετο παιχνίδι και θα πάει στο ένας με έναν.

Ήταν εξαιρετικός και στο διάστημα που έβγαλε τη σεζόν με τη Γαλατασαράι, ύστερα από την αποχώρησή του από την Ούνιξ λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Πρόλαβε με τους Τούρκους να παίξει σε 12 ματς, έχοντας 11.3 πόντους και 43% στο τρίποντο, δείχνοντας, μάλιστα, βελτίωση και στο κομμάτι των πικ εν ρολ συνεργασιών. Προς το παρόν δεν έχουμε δει στην πράξη το ρεπερτόριό του. Στο μεγάλο λιμάνι, όμως, δεν ανησυχούν. Ξέρουν καλά τι παίκτη πήραν και γνωρίζουν πως θέλει τον χρόνο του. Η ομάδα ακόμη δεν έχει καταφέρει να παίξει πλήρης, αφού και στην Κύπρο απουσίασε ο Κώστας Σλούκας.

Θα είναι, πάντως, μία πρώτης τάξεως ευκαιρία τα ερχόμενα παιχνίδια στο Σούπερ Καπ, τόσο για τον Ολυμπιακό όσο και για τον Αμερικανό σούτινγκ γκαρντ, ώστε να μας δείξει έμπρακτα το εκτελεστικό του ένστικτο. Η ομάδα δουλεύει για να αναδείξει το παιχνίδι του και να του βγάλει φάσεις έτσι ώστε να κάνει τη διαφορά. Και θα την κάνει!