Καστρίτης για Άρη: «Δεν ήμασταν έτοιμοι για τη Γουλβς»

Για την ήττα-αποκλεισμό από τη Γουλβς για τα προκριματικά του FIBA Europe Cup μίλησε ο προπονητής του Άρη, Γιάννης Καστρίτης.

Καστρίτης για Άρη: «Δεν ήμασταν έτοιμοι για τη Γουλβς»

Στο ότι η ομάδα του Άρη δεν είναι ακόμα έτοιμη στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης μετά την ήττα με 72-83 από τη Γουλβς για τα προκριματικά του FIBA Europe Cup.

Ο κόουτς των «κιτρινόμαυρων» τόνισε πως η ομάδα του δουλεύει κάθε μέρα για να πετύχει τον απαραίτητο βαθμό ετοιμότητας, ενώ θέλει ακόμα μία μεταγραφή για να κλείσει το ρόστερ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Πέρα από την ποιοτική διαφορά ή οτιδήποτε άλλο, το προηγούμενο Σάββατο έπαιξαν το πρώτο τους ματς για το πρωτάθλημα. Άρα είναι δύο εβδομάδες μπροστά. Παίζει μεγάλο ρόλο και φάνηκε στη διάρκεια του παιχνιδιού. Για όσο διάστημα είχαμε δυνάμεις και ήμασταν πνευματικά συγκεντρωμένοι, ελέγχαμε το παιχνίδι. Όταν τα πόδια κουράζονται και οι ανάσες πέφτουν, μιλάει η εμπειρία. Προσπαθούμε να εντάξουμε στον ευρωπαϊκό τρόπο παιχνιδιού τουλάχιστον τρεις παίκτες. Καταλαβαίνετε ότι το ισοζύγιο συνήθως είναι αρνητικό σε τέτοιες καταστάσεις. Φάνηκε η εμπειρία και η ετοιμότητα της Γουλβς. Κέρδισαν δίκαια. Ήταν όμως ένα καλό ματς και για εμάς, ώστε να δούμε που βρισκόμαστε. Έχουμε να διορθώσουμε πολλά στο παιχνίδι μας. Αυτό που παρουσιάσαμε για 20 λεπτά, να το κάνουμε για μεγαλύτερο διάστημα στο παιχνίδι».

Για την κριτική: «Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βιαστούμε να κρίνουμε τα παιδιά. Τα αγαπάμε και ειδικά μετά από ήττες. Ο Καββαδάς έρχεται από τραυματισμό. Βρίσκεται στο 60%. Κατέθεσε ψυχή. Ο Γκούντγουιν είναι rookie που τώρα αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στην Ευρώπη, όπως και άλλοι. Δεν θα σχολιάσω τη διαιτησία. Δουλειά μας είναι να προσαρμοζόμαστε στις εκάστοτε συνθήκες. Παρότι δεν ολοκληρώσαμε ακόμα την προετοιμασία μας, παίξαμε ένα επίσημο παιχνίδι που ήταν σαν… τελικός. Όταν μία νέα ομάδα παίζει τόσο νωρίς τέτοια παιχνίδια, είναι καλό και μας βοηθάει να αντιληφθούμε τη βαρύτητα κάθε λεπτομέρειας».

Για το τάιμ άουτ του Κουρτινάιτις 30 δευτερόλεπτα πριν το τέλος: «Είναι στιγμές που όλοι περιμένουν να αντιδράσουμε. Ο καθένας είναι υπεύθυνος και υπόλογος για τις αποφάσεις που παίρνει».

Για την ανάγκη βελτίωσης της ομάδας: «Για αυτό είμαστε εδώ. Θα δουλέψουμε και θα βελτιωθούμε. Και να κερδίζαμε, πάλι είμαστε μακριά από το μπάσκετ που θέλουμε να παίξουμε. Περιμένουμε ακόμα μία προσθήκη. Τα παιδιά δουλεύουν σκληρά και από εβδομάδα σε εβδομάδα θα είμαστε καλύτεροι».

Για τα μεταγραφικά του Άρη: «Δεν σταματάμε, μιλάμε, τσεκάρουμε την αγορά και περιμένουμε τον κατάλληλο παίκτη για να κλείσει το ρόστερ μας».