Πονίτκα: «Δεν το περίμενα, χαρούμενος που πήγα σε μια μεγάλη ομάδα!»

Ο Ματέους Πονίτκα και σε δηλώσεις του στο, πολωνικό TVP Sport, δήλωσε ενθουσιασμένος για την μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, ενώ παραδέχθηκε ότι δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη, μετά το EuroBasket με την Εθνική Πολωνίας

Πονίτκα: «Δεν το περίμενα, χαρούμενος που πήγα σε μια μεγάλη ομάδα!»

Το πέραν πάσης προσδοκίας Ευρωμπάσκετ που έκανε φέρνοντας την εθνική Πολωνίας στην τετράδα του, μ' αποτέλεσμα να είναι η έκπληξη της διοργάνωσης αποτέλεσαν το «διαβατήριο» του Ματέους Πονίτκα για να μετακομίσει στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό.

Πολλές ομάδες της EuroLeague, κινήθηκαν για τον γκαρντ/ φόργουορν με το «τριφύλλι» ν' αποσπά την υπογραφή του αφού ήρθε σε συμφωνία με την Ρέτζιο Εμίλια.

Ο νεαποκτηθείς άσος των «πρασίνων» σε δηλώσεις του στο πολωνικό TVP Sport δήλωσε ενθουσιασμένος για την μεταγραφή, ενώ παράλληλα δεν έκρυψε πως δεν περίμενε να πάρουν τα πράγματα τέτοια τροπή πριν από την έναρξη της σεζόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του, λίγες ώρες πριν κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο ΟΑΚΑ παρακολουθώντας την νέα του ομάδα με αντίπαλο την Αρμάνι Μιλάνο (21:00, ΕΡΤ3)

«Σίγουρα δεν περίμενα να πάρουν αυτή την τροπή τα πράγματα πριν από την έναρξη των πρωταθλημάτων. Είχαμε περισσότερες προτάσεις με τον ατζέντη μου από ότι θα είχαμε τον Νοέμβρη ή τον Δεκέμβρη όταν θα κοιτάγαμε μία πιθανή επιστροφή στην EuroLeague. Πέρα από αυτό το EuroBasket ήταν μεγάλη επιτυχία για την ομάδα μας και αυτό οδήγησε στις ομάδες να δείξουν το ενδιαφέρον τους για εμένα.

Τις τελευταίες τρεις ημέρες είμαι συνέχεια στο τηλέφωνο. Μιλάω συνέχεια με κάμερα προκειμένου να τα φτιάξω όλα και να είναι όλοι ικανοποιημένοι. Καταφέραμε να ολοκληρώσουμε τις συζητήσεις και να έρθουμε σε συμφωνία.

Είμαι πολύ χαρούμενος που πήγα σε ένα τόσο μεγάλο κλαμπ. Το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός είχε μερικές δυσκολίες την τελευταία διετία δεν αφαιρεί από το μέγεθός του. Είναι από τα πιο μεγάλα και επιτυχημένα κλαμπ στην Ευρώπη. Πέρασαν μεγάλοι παίκτες και προπονητές από εκεί στο παρελθόν.

Είναι ωραίο να είσαι μέλος του οργανισμού. Ελπίζω πως η φετινή ομάδα θα δείξει πως θέλουμε να πάμε μπροστά. Το brand δεν χρειάζεται να χτιστεί από την αρχή αλλά θεωρώ πως η επιστροφή στις επιτυχίες θα χτίσουν ένα μομέντουμ και θα είμαστε σε θέση να παλέψουμε και να δώσουμε χαρά στους φιλάθλους μας».