Πριτζιόνι: «Προτιμώ να χάσω με τους δικούς μας παίκτες παρά να προσπαθήσω να κερδίσω με νατουραλιζέ»

Θέση πάνω στο πολυσυζητημένο θέμα των “νατουραλιζέ” στο Ευρωμπάσκετ πήρε ο Πάμπλο Πριτζιόνι, ομοσπονδιακός προπονητής της Αργεντινής πια.

Πριτζιόνι: «Προτιμώ να χάσω με τους δικούς μας παίκτες παρά να προσπαθήσω να κερδίσω με νατουραλιζέ»

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Αργεντινής, Πάμπλο Πριτζιόνι, αναφέρθηκε στην εξέλιξη των εθνικών ομάδων, οι οποίες χρησιμοποιούν νατουραλιζέ παίκτες. Αναφέρθηκε φυσικά και στον Λορέντζο Μπράουν της Ισπανίας.

Συγκεκριμένα, είπε: «Ανέκαθεν ήμουν κατά της χρησιμοποίησης των ‘νατουραλιζέ’. Όσο είμαι εγώ στην εθνική δεν πρόκειται για γίνει κάτι τέτοιο, ούτε καν μέλος του επιτελείου δε θα είναι από άλλη χώρα. Όταν φύγω ας κάνουν ό,τι θέλουν.

Για εμένα η εθνική ομάδα είναι ό,τι πιο αγνό υπάρχει, έχουμε τις εθνικές λίγκες για να παίζουν παίκτες από όλο τον κόσμο. Είναι φανταστικά έτσι. Δεν είμαι κατά των ομάδων που το κάνουν, είμαι κατά του ίδιου του κανονισμού που υπάρχει.

Προτιμώ να χάσω με τους δικούς μας παίκτες παρά να προσπαθήσω να κερδίσω με παίκτες που δεν είναι Αργεντινοί”, είπε ο 45χρονος σε συνέντευξη στην αργεντίνικη ιστοσελίδα basketplus.com.

“Δε νομίζω πως ο Λορένζο Μπράουν αισθάνεται τη φανέλα της Ισπανίας όπως ο Σέρχιο Γιουλ ή ο Ρούντι Φερνάντεθ. Τελειώνει εκεί για εμένα η συζήτηση”.