Εurobasket 2022: MVP ο Ουίλι Ερνανγκόμεθ, στην καλύτερη πεντάδα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (vids)!

Το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη στο EuroBasket 2022 απονεμήθηκε στον Ισπανό σέντερ Ουίλι Ερνανγκόμεθ, που μαζί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τους Μπράουν, Γκομπέρ και Σρούντερ στελέχωσαν την κορυφαία πεντάδα της διοργάνωσης.

Εurobasket 2022: MVP ο Ουίλι Ερνανγκόμεθ, στην καλύτερη πεντάδα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (vids)!

Σε Ισπανικά χέρια πήγε, φυσιολογικά και το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη στο EuroBasket 2022 μετά την κατάκτηση του τροπαίου από τους Ίβηρες

Απονεμήθηκε στον Ουίλι Ερνανγκόμεθ, τον βασικό σέντερ της νέας πρωταθλήτριας Ευρώπης Ισπανίας, όπως ανακοινώθηκε το βράδυ της Κυριακής (18/1) μετά το φινάλε του τελικού στο Βερολίνο.

Ο 28χρονος σέντερ (2/09) των Νιου Ορλίνς Πέλικανς τέλειωσε ένα εκπληκτικό τουρνουά με 19.4 πόντους, 7.8 ριμπάουντ και 1.1 ασίστ. Στον τελικό είχε 14 πόντους με 5/14 δίποντα και 8 ριμπάουντ (5 αμυντικά, 3 επιθετικά) και άρπαξε τον... τίτλο από τον Λορέντζο Μπράουν που ήταν επίσης εκπληκτικός στη διάρκεια αυτής της πορείας της φούρια ρόχα.

Οι δύο του μαζί με τον (απόντα) Γιάννης Αντετοκούνμπο συμπεριλήφθησαν στην κορυφαία πεντάδα της διοργάνωσης, παρέα με τους Ντένις Σρέντερ (Γερμανία), Ρούντι Γκομπέρ (Γαλλία).