Ολυμπιακός: Ρεσιτάλ από τον Ουόκαπ στα φιλικά με Φενέρμπαχτσε (vid)

Το «ΦΩΣ» αναλύει την αγωνιστική συμπεριφορά του Τόμας Ουόκαπ στα δύο φιλικά του Ολυμπιακού κόντρα στη Φενέρμπαχτσε στα οποία έκανε θραύση

Ολυμπιακός: Ρεσιτάλ από τον Ουόκαπ στα φιλικά με Φενέρμπαχτσε (vid)

Ο Τόμας Ουόκαπ πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής στα φιλικά, όχι μόνο επειδή είναι ενεργό και βασικό μέλος της ομάδας του Ολυμπιακού αλλά και λόγω των ελλείψεων. Ας μην ξεχνάμε πως απουσιάζουν τρεις περιφερειακοί παίκτες της ομάδας, οι Κώστας Σλούκας, Γιαννούλης Λαρεντζάκης και Μιχάλης Λούντζης. Ο 30χρονος Αμερικανός γκαρντ πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στα δύο φιλικά κόντρα στη Φενέρμπαχτσε, δείχνοντας σημάδια βελτίωσης και εξέλιξης. Τόσο στο επιθετικό κομμάτι, συνεχίζοντας να παρουσιάζεται περισσότερο αποτελεσματικός πίσω από τα 6.75 μέτρα, όσο και στον δημιουργικό τομέα. Δείγμα της δουλειάς και της εργατικότητας, καθώς προσπαθεί να γίνει καλύτερος. Και ο κόπος του φαίνεται στην πράξη. Παίζει μπάσκετ με άλλον αέρα στη δεύτερή του σεζόν στο μεγάλο λιμάνι.

Ο Τόμας Ουόκαπ είχε μέσον όρο 33 λεπτά συμμετοχής στα δύο φιλικά προετοιμασίας κόντρα στη Φενέρμπαχτσε. Συνολικά μέτρησε 11,5 πόντους, με 4/8 δίποντα (50%), 5/12 τρίποντα (41.6%), 9,5 ασίστ και 8 ριμπάουντ, δείγμα του πληθωρικού ταλέντου του. Ήταν παντού! Ο Αμερικανός πλέι μέικερ ανέλαβε πέρσι χρέη… εξολοθρευτή στην άμυνα και τις περισσότερες φορές τα πήγε περίφημα. Κατέβαζε με ασφάλεια την μπάλα από το ένα μισό του γηπέδου στο άλλο, απέφευγε τα λάθη και στην πορεία έδειξε εξέλιξη στο παιχνίδι του, τόσο εκτελεστικά όσο και δημιουργικά. Έγινε πιο δραστήριος στο ανοιχτό γήπεδο, ενώ απέκτησε και αυτοπεποίθηση πίσω από τα 6.75 μέτρα.

Γενικότερα φαίνεται πως παίζει με καλύτερη ψυχολογία πλέον στον Ολυμπιακό, αποτελεί μία σημαντική μονάδα στο ροτέισον του Γιώργου Μπαρτζώκα και στο μεγάλο λιμάνι εκτιμούν πως φέτος θα παρουσιαστεί ακόμη καλύτερος σε σχέση με πέρσι.
Φάνηκε η διαφορά και στα πλέι οφ κόντρα στη Μονακό, σειρά στην οποία πραγματοποίησε καταπληκτικές εμφανίσεις. Έβγαζε τρομερές άμυνες, κάρφωνε στον αιφνιδιασμό, έβαζε μεγάλα σουτ, μοίραζε έξοχες ασίστ στους συμπαίκτες του. Μέτρησε 11.2 πόντους, με 75% στο δίποντο (9/12) και 43.5% στο τρίποντο (10/23), μετρώντας παράλληλα 3.4 ασίστ, 2.2 ριμπάουντ και 1.2 κλεψίματα, σε 26 λεπτά παρουσίας του στο παρκέ, σε πέντε ματς. Υπενθυμίζεται πως στην κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας είχε 5.4 πόντους, μόλις 23.3% στο τρίποντο και 2.6 ασίστ.

«Ενθουσιασμένος για τη νέα σεζόν»

Ο Τόμας Ουόκαπ αναφέρθηκε σε δηλώσεις του τόσο για την αγωνιστική του εξέλιξη όσο και για τις εντυπώσεις του από τη νέα ομάδα του Ολυμπιακού. Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για τη νέα σεζόν. Είμαι ενθουσιασμένος με το πώς κυλά η προετοιμασία. Οι καινούργιοι παίκτες είναι σπουδαίοι, είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικοί και θεωρώ πως αυτό είναι το πρώτο “κουτάκι” που πρέπει να τσεκάρουμε. Εκτός αυτών, όλοι έχουν καλό χαρακτήρα». τόνισε ο Αμερικανός γκαρντ και συνέχισε: «Τώρα περιμένουμε την υπόλοιπη ομάδα να επιστρέψει.

Είμαι ενθουσιασμένος που θα ενταχθούν και θα συνεργαστούμε σε αυτό που ήδη χτίζουμε. Όλοι είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτό. Είμαι χαρούμενος εδώ που βρίσκομαι. Θέλω να συνεχίσω να χτίζω και να προοδεύω. Είναι πάντα πιο εύκολο να επιστρέφεις σε ένα μέρος για δεύτερη χρονιά. Νιώθω πολύ πιο άνετα και έχω μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Γενικά είμαι πολύ ενθουσιασμένος για τη νέα σεζόν και ανυπομονώ να δω πώς θα πάει!».