Ολυμπιακός: Η πολυτέλεια του Μπλακ

Στον Ολυμπιακό αισθάνονται γεμάτοι στην φροντ-λάιν τους, με τον τρομερό Ταρίκ Μπλακ να αποτελεί πολυτέλεια στον ρόλο του τρίτου σέντερ στο ρόστερ.

Ολυμπιακός: Η πολυτέλεια του Μπλακ

Ο Ολυμπιακός έχει ολοκληρώσει τις μεταγραφικές του κινήσεις ενόψει της νέας σεζόν και ένα από τα πράγματα που έχουν να λένε στο μεγάλο λιμάνι είναι η επιτυχία της μεταγραφής του Ταρίκ Μπλακ. Διότι το να έχεις έναν σέντερ του επιπέδου και της ιστορίας του για τον θεωρητικά τρίτο ψηλό είναι ευτυχία και πολυτέλεια! Αν οι Πειραιώτες τον είχαν ανακοινώσει πριν από μία διετία, θα επρόκειτο για μία σπουδαία μεταγραφή σέντερ από το πρώτο ράφι για τον ρόλο του βασικού ψηλού στο ρόστερ. Είναι γεγονός πως ο τραυματισμός του τον πήγε πίσω, έχασε έδαφος, αλλά τους τελευταίους μήνες έχει επιστρέψει στις επάλξεις. Έχει αναρρώσει, έχει βρει τα πατήματά του και με τη συμμετοχή του στην προετοιμασία της ομάδας θεωρείται δεδομένο πως θα δούμε έναν Μπλακ βγαλμένο από τις μέρες του στη Μακάμπι. Δείχνει τεράστιο ζήλο στην προετοιμασία και έχει τεράστιο κίνητρο να διακριθεί με τον Ολυμπιακό και να βγάλει στο παρκέ τον καλύτερό του εαυτό. Δεν είναι... Κουίνσι Έισι ο Μπλακ. Στα καλά του υπήρξε ψηλός επιπέδου Κάιλ Χάινς, Οθέλο Χάντερ και Κεμ Μπιρτς.

Το έχουμε τονίσει και θα το ξαναπούμε. Μην ξαφνιαστείτε αν σε βάθος χρόνου ο Μπλακ κερδίσει και τη θέση του δεύτερου ψηλού στο ρόστερ. Είναι εξαιρετική επιλογή και ο Τζόελ Μπολομπόι, αλλά ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν θα... καθηλώσει τον Μπλακ στον ρόλο του τρίτου ψηλού εφόσον ο παίκτης αποδώσει. Το καλό με τον Μπολομπόι είναι πως μπορεί να λειτουργήσει και ως «4» (ειδικά στην άμυνα) και θεωρείται δεδομένο πως θα δούμε σχήματα με τον Μπλακ στο «5» και τον Μπολομπόι στο «4» για ειδικές αποστολές, με τη φροντλάιν να ξεχειλίζει από αθλητικότητα. Γενικότερα, με την έλευση του Μπλακ στην ομάδα, η «ερυθρόλευκη» φροντλάιν γέμισε, δυνάμωσε, έχει αρκετές εναλλακτικές λύσεις και βγάζει μία σιγουριά και ασφάλεια στο προπονητικό τιμ για το μέλλον της ομάδας μέσα στη σεζόν.

Στην πρώτη του σεζόν (2018-19) στην Ευρώπη με τη Μακάμπι έκανε πάταγο ερχόμενος από το ΝΒΑ. Δεν είναι τυχαίος παίκτης. Μέτρησε 11 πόντους, με 69,9% (116/166) στα δίποντα, συν 5,4 ριμπάουντ, έχοντας έφεση και στο επιθετικό (2,2), συν σχεδόν 1 μπλοκ ανά παιχνίδι. Προσαρμόστηκε αμέσως στα ευρωπαϊκά δεδομένα και έδειξε την γκάμα των δυνατοτήτων του. Μάλιστα είχε κάνει και ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του κόντρα στον Ολυμπιακό, όταν και μέτρησε 19 πόντους, με 7/9 δίποντα και 7 ριμπάουντ. Να έχετε υπ’ όψιν πως είναι εξπέρ στις συνεργασίες πικ εν ρολ, όντας αποτελεσματικός κοντά στο 75% σε αυτές τις καταστάσεις. Ο Κώστας Σλούκας θα τον λατρέψει. Εξαιρετικός σκρίνερ, με καλά πλάγια βήματα, βγάζει σκληράδα στο παρκέ και δύσκολα θα τον… κουνήσεις στο «ζωγραφιστό». Από τους έξυπνους ψηλούς, ο οποίος λειτουργεί με συνέπεια στο τακτικό κομμάτι. Έχει μακριά χέρια και σε συνδυασμό με τα αθλητικά του προσόντα τον κάνουν φόβητρο στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη. Φέτος έβγαλε τη σεζόν στο τουρκικό πρωτάθλημα, παίζοντας με την ομάδα της Μπαχτσεσεχίρ, κατακτώντας μάλιστα το Γιούροκαπ της ΦΙΜΠΑ. Τι έκανε εκεί; Μέτρησε 8,9 πόντους, 5,7 ριμπάουντ και 1,4 ασίστ σε 29 ματς, δείχνοντας αναγεννημένος. Με ποσοστό στο 58% στις φάσεις κάτω από τη ρακέτα, έχοντας καλά τελειώματα. Καμία αντίρρηση βέβαια πως άλλο το επίπεδο εκεί και άλλο αυτό της Ευρωλίγκας, αλλά ο παίκτης έχει δείξει πως είναι έτοιμος να επιστρέψει γερός και δυνατός στο κορυφαίο επίπεδο, εκεί όπου πρέπει και του αρμόζει να βρίσκεται.