Ολυμπιακός: Τον Κάνααν θα τον λατρέψουν στο ΣΕΦ

Ο Αιζάια Κάνααν όχι μόνο είναι ένας δεινός σκόρερ, αλλά και ένας παίκτης που παθιάζεται και παίρνει ενέργεια από το κοινό - Οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα τον λατρέψουν στο ΣΕΦ. 

Ολυμπιακός: Τον Κάνααν θα τον λατρέψουν στο ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός θα αποτελέσει το μεγαλύτερο βήμα στην καριέρα του Αιζάια Κάνααν, ο οποίος τα τελευταία χρόνια τα πήγε περίφημα στην Ούνικς Καζάν. Έδειξε έμπρακτα το αγωνιστικό του προφίλ. Εξαιρετικός σουτέρ, δεινός σκόρερ, καυτός σουτέρ από την περιφέρεια, γνωρίζοντας τον τρόπο να δίνει επιθετική ώθηση στην ομάδα του. Θα πρέπει να τονίσουμε όμως πως έχουμε να κάνουμε και με έναν παθιασμένο αθλητή, ο οποίος είναι αρκετά εκδηλωτικός και παίρνει ενέργεια από το κοινό.

Δεν ήταν τυχαίο το γεγονός πως πρόσφατα σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στους οπαδούς των ερυθρολεύκων: «Ανυπομονώ να φέρω την φλόγα και το πάθος που με διακρίνει. Ανυπομονώ να συναντήσω τους φιλάθλους να ζήσω τις ‘μάχες’ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Έχω ακούσει πολλές σπουδαίες ιστορίες γι' αυτά τα ματς. Δεν βλέπω την ώρα να βρεθώ με τους φιλάθλους στο εκπληκτικό μας γήπεδο. Το πρώτο μου ματς ελπίζω να είναι πραγματικά ενδιαφέρον και ένας αγώνας καλωσορίσματος. Ανυπομονώ για αυτό, ανυπομονώ να έρθω στην Ελλάδα, να μάθω την κουλτούρα, να ‘χτίσω’ τη σχέση μου με τον οργανισμό, με τους συμπαίκτες μου και τους φιλάθλους. Παιδιά φέρτε την ενέργειά σας, ανυπομονώ να ‘τραφώ’ από αυτή και μαζί να βγούμε ν' ανταγωνιστούμε στο υψηλό επίπεδο. Ό,τι ‘φέρετε’ θα προσπαθήσω να σας το επιστρέψω!».

Είναι δεδομένο πως θα τον δούμε αρκετά συχνά να επικοινωνεί με την εξέδρα, αλλά και να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή του σε ματς που οι κερκίδες θα παίρνουν... φωτιά. Ζει για αυτά τα ματς, του δίνουν κίνητρο να παίζει ακόμη καλύτερα. Αίσθησή μα πως ο φίλαθλος κόσμος του Ολυμπιακού θα λατρέψει τον συγκεκριμένο παίκτη. Τόσο για τις αγωνιστικές του ικανότητες, όσο και για τον παθιασμένο και εκδηλωτικό χαρακτήρα του. Από τα λίγα που ξέρουμε, είναι πως ο Κάνααν είναι ίσως ο πιο ενθουσιασμένος παίκτης του Ολυμπιακού από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας. Βλέπει τους Πειραιώτες ως το μεγαλύτερο σκαλί της καριέρας του, σαν μία τεράστια επιβράβευση για τους κόπους των τελευταίων ετών. Τον έχει ενθουσιάσει το γεγονός πως πλέον ανήκει σε μία ομάδα επιπέδου Φάιναλ-Φορ και θέλει να πετύχει, να διακριθεί και να φτάσει ψηλά μαζί της.

Άνθρωποι που τον έχουν γνωρίσει, σε προσωπικό επίπεδο, αναφέρουν πως ο Αιζάια Κάνααν είναι ένας αρκετά ευδιάθετος παίκτης. Έχει θετική παρουσία στα αποδυτήρια, χαμογελαστός, πειθαρχημένος, ήσυχος εκτός γηπέδου. Έχει κάνει οικογένεια, είναι πατέρας και έχει αρχές στον τρόπο της ζωής του. Στο αγωνιστικό κομμάτι, άνθρωποι που έχουν παίξει μπάσκετ μαζί του, επισημαίνουν πως το μεγαλύτερό του πλεονέκτημα είναι το δολοφονικό του σουτ. Είναι σουτέρ τόσο μετά από ντρίμπλα και μετά από αλλαγή σε κατάσταση ένας εναντίον με ψηλό προσωπικό αντίπαλο αλλά και μετά από σκριν. Ειδικά όταν βγαίνει από δεξιά στις 45 μοίρες, είναι τρομερός. Στα συν προσθέστε πως έχει αξιοζήλευτη επαφή με το αντίπαλο καλάθι και από σουτ με απόσταση. Τους δίνεις χώρο στα 9-10 μέτρα, και τα περισσότερα θα τα βάλει. Αν βρει ρυθμό γίνεται ασταμάτητος, ενώ υπήρξε ένα δίμηνο στη Ρωσία που στο τρίποντο είχε κοντά στο 60%. Είναι εξαιρετικός και στο ανοιχτό γήπεδο, δεν έχει αγαπημένο σημείο να σουτάρει και μπορεί να ευστοχήσει όπου τους δώσεις χώρο.

Αν υπάρχει κάτι που χρειάζεται να βελτιώσει, αυτό είναι η διάρκεια και η σταθερότητα σε απόδοση. Είναι σημαντικό να βρίσκει κίνητρο και να είναι ήρεμος πνευματικά για να αποδώσει. Σωματικά, είναι εντυπωσιακός. Μπορεί να χάνει σε ύψος, αλλά είναι αρκετά δυνατός (χέρια, ώμοι) και γρήγορος. Χρειάζεται πάντως να βελτιώσει το ντράιβ του, αν και τον τελευταίο χρόνο σε Ούνικς και Γαλατά, βελτίωσε αρκετά το πικ-εν-ρολ παιχνίδι του. Ένας από τους βασικούς τρόπους ανάπτυξης του Ολυμπιακού.