Όταν ο Ρίβερς βρέθηκε ένα βήμα από τον θάνατο…

Στις 24 Αυγούστου του 1986 ο Ντέιβιντ Ρίβερς βρέθηκε πολύ κοντά στον θάνατο. Ο 21χρονος τότε μπασκετμπολίστας, νεότερος από 14 αδέλφια, που μία δεκαετία μετά αγωνίστηκε με τα χρώματα του Ολυμπιακού, τραυματίζεται σοβαρά όταν το φορτηγάκι που οδηγεί ο πρώην συμπαίκτης του και μετέπειτα παίκτης του ΠΑΟΚ, Κεν Μπάρλοου, εμπλέκεται σε σοβαρό τροχαίο.

Όταν ο Ρίβερς βρέθηκε ένα βήμα από τον θάνατο…

Το βαν συγκρούστηκε μετωπικά με άλλο όχημα και προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες. Από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης ο Ντέιβιντ Ρίβερς πετάχτηκε από το παρμπρίζ και βρέθηκε στην άσφαλτο μέσα σε μια λίμνη αίματος. Του προκλήθηκε μία ουλή 40 εκατοστών, η οποία έσκισε ουσιαστικά το στομάχι του.

Ο Μπάρλοου έντρομος διαπιστώνει πως η κατάσταση της υγείας του κολλητού του είναι σοβαρότατη. Ο Ρίβερς, που θεωρείται ο καλύτερος πόιντ γκαρντ στην Ιστορία του κολεγιακού μπάσκετ, σώθηκε σαν από θαύμα, έχοντας χάσει σχεδόν το μισό του αίμα.

Ευτυχώς για τον ίδιο, δεν πειράχθηκαν τα ζωτικά του όργανα. Οι γιατροί σοκάρονται από το μέγεθος του τραύματος και τον υποβάλλουν αμέσως σε εγχείρηση, η οποία διήρκεσε 7 ώρες. Ο Αμερικανός, προς ανακούφιση του φίλου του Μπάρλοου, συμπαικτών, συγγενών και φίλων, ξεπερνά τον κίνδυνο και οι γιατροί τού συστήνουν να παραμείνει κλινήρης έναν μήνα.

«Σήκωσα το πουκάμισό του και κοίταξα. Το σώμα του ήταν ανοιχτό και γεμάτο αίματα. Δεν μπορούσα να πιστέψω πώς μιλούσε σε αυτήν την κατάσταση. Ήταν πολύ ήρεμος ακόμη και όταν άρχισε προσωρινά να χάνει τις αισθήσεις του.

Το ασθενοφόρο έφτασε, του προσέφερε την απαραίτητη ιατρική βοήθεια και κατάφερε να συνέλθει. Γιατί πρέπει να παραδεχτώ ότι φοβόμουν πως δεν θα μπορούσε να ξαναπαίξει μπάσκετ. Θυμάμαι ότι πολλοί προσπαθούσαν να μας ρίξουν το φταίξιμο. Έλεγαν ότι είχαμε καταναλώσει αλκοόλ.

Ο Ντέιβιντ είπε, πριν από τα αρνητικά τεστ μας, ότι αυτό ήταν προσβλητικό. Ακόμα και στα μεγάλα αθλητικά δίκτυα στις Ηνωμένες Πολιτείες ανέφεραν στην αρχή ότι δεν μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο περί ναρκωτικών και αλκοόλ. Όμως αυτό δεν ήταν αλήθεια ακόμη και εκείνη τη στιγμή, επειδή είχαμε κάνει εξετάσεις αίματος και είχαμε δώσει δείγμα ούρων πριν από τις αντίστοιχες επεμβάσεις μας. Εγώ έκανα μια πλαστική επέμβαση στον αστράγαλο και ο Ντέιβιντ ήταν στο χειρουργείο για έξι ή επτά ώρες. Ήξεραν ήδη ότι δεν είχαμε κάνει χρήση καμίας ουσίας» είχε δηλώσει μετά από χρόνια ο Μπάρλοου...