Ευρωπαϊκό U18: Ελλάδα – Ουγγαρία 45-57

Δεν τα κατάφερε η Εθνική Νεανίδων απέναντι στην Ουγγαρία, καθώς ηττήθηκε με 57-45 και πλέον πρέπει να κερδίσει τα επόμενα δύο παιχνίδια προκειμένου να παραμείνει στην Α’ Κατηγορία του Ευρωπαϊκού U18 που διεξάγεται στο Ηράκλειο.

Ευρωπαϊκό U18: Ελλάδα – Ουγγαρία 45-57

Για ένα ημίχρονο η Εθνική Νεανίδων έμεινε στο παιχνίδι, αφού μετά δεν μπόρεσε να βρει λύσεις στην επίθεση (σημείωσε μόλις 4 πόντους στο γ’ δεκάλεπτο) με την Ουγγαρία στο δεύτερο ημίχρονο να ανεβάζει τα ποσοστά της και να κερδίζει και τη μάχη των ριμπάουντ.

Η Ουγγαρία στο ξεκίνημα του αγώνα προηγήθηκε με 7-2 και 9-5, με την Εθνική να εκμεταλλεύεται τη Βασιλείου μέσα στο καλάθι ισοφαρίζοντας σε 9-9 (6’30’’).

Με τη Βασιλείου να τροφοδοτείται συνέχεια η Ελλάδα παρέμενε στο παιχνίδι με την Ελληνίδα σέντερ να έχει στο πρώτο ημίχρονο 15 πόντους. Την ίδια ώρα η Ουγγαρία επέμενε να σουτάρει από την γραμμή των 6,75μ. παρά το γεγονός ότι δεν ήταν εύστοχη, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε να είναι μπροστά στο τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου με τρεις πόντους (30-27).

Οι παίκτριες της Ουγγαρίας στο δεύτερο ημίχρονο έκλεισαν την Βασιλείου, η Εθνική Νεανίδων δεν μπόρεσε να βρει λύσεις στην επίθεση και να μπουν τα σουτ κάτι το οποίο είχε ως συνέπεια η αντίπαλος να φτάσει τη διαφορά στο +13 (44-31) με το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Η Ουγγαρία με το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου μεγάλωσε τη διαφορά (47-31) με την Ελλάδα να αντιδρά και να τρέχει ένα σερί 8-0 μειώνοντας σε 47-39 (35’). Δεν άλλαξε, όμως, κάτι στη συνέχεια, η Ουγγαρία διατήρησε τη διαφορά φτάνοντας στη νίκη με 57-45.