Η Ελλάδα του Γιάννη δείχνει ικανή να επιστρέψει στην ελίτ

Η Ελλάδα έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στην Ισπανία και με τον Γιάννη σε ρυθμούς... ΝΒΑ, δείχνει έτοιμη να επιστρέψει στις διακρίσεις. 

Η Ελλάδα του Γιάννη δείχνει ικανή να επιστρέψει στην ελίτ

Καμία αντίρρηση πως ήταν το πρώτο φιλικό παιχνίδι της Εθνικής, αλλά η Ελλάδα όχι μόνο έδειξε καλά στοιχεία απέναντι στην Ισπανία, αλλά και ένα γεμάτο ρόστερ για να φτάσει ψηλά φέτος. Καλά κάνουν οι άνθρωποι του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος και κρατούν χαμηλούς τόνους, σωστά πράττουν και δεν λένε μεγάλα λόγια, αλλά αυτή η ομάδα είναι ικανή για να επιστρέψει στα ημιτελικά μιας μεγάλης διοργάνωσης, διεκδικώντας ένα μετάλλιο.

Το ζητούμενο για την Εθνική μας ομάδα είναι να αξιοποιήσει το μεγάλο της όπλο, τον ενδεχομένως κορυφαίο μπασκετμπολίστα στον κόσμο. Τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Αυτό ήταν το πρόβλημα των τελευταίων ετών. Η Ελλάδα δυσκολευόταν στις προηγούμενες διοργανώσεις να πάρει το 100% από τον σούπερ-σταρ των Μπακς. Φέτος, η ομάδα δείχνει έτοιμη. Δείχνει πως ξέρει τον τρόπο να τον αναδείξει. Υπάρχει ένα νέο προπονητικό-τιμ, με γνώση και ικανότητες, αλλά και ένα ρόστερ παικτών που αναγνωρίζουν, σέβονται, εκτιμούν και θέλουν να βοηθήσουν τον Γιάννη να κάνει τα μαγικά του και με το εθνόσημο στο στήθος. Η εκπληκτική του εμφάνιση απέναντι στην Ισπανία ήταν ένα μικρό δείγμα. Μέτρησε 31 πόντους, έχοντας 7/10 βολές, 9/10 δίποντα και 2/3 τρίποντα, συν 10 ριμπάουντ και 3 ασίστ, σε μόλις 20:33 συμμετοχής. Παρά το γεγονός πως δεχόταν το μαρκάρισμα δύο και τριών παικτών, έκανε πολλές δύσκολες φάσεις να μοιάζουν εύκολες με τα τρομερά του τελειώματα. Με τον εκπληκτικό διασκελισμό του.

Δεν είναι όμως μόνο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Η Εθνική αναμένει την επιστροφή του Κώστα Σλούκα, εκ των κορυφαίων γκαρντ στην Ευρώπη, ο οποίος θα αναβαθμίσει το περιφερειακό παιχνίδι της Ελλάδας. Η χώρα μας θα ελπίζει να έχει μαζί της και τον Γιώργο Παπαγιάννη, από τους καλύτερους ψηλούς της Ευρωλίγκας, ο οποίος θα θωρακίσει τη ρακέτα μας. Παρά αυτές τις δύο σημαντικές απουσίες, η Ελλάδα διέλυσε την Ισπανία, στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Στο ρόστερ υπάρχει ποιότητα. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ δίνει επιθετική ώθηση, ενώ ο Κώστας Παπανικολάου είναι η επιτομή του αλτρουισμού κάνοντας τα πάντα στο παρκέ. Ο "εγκέφαλος" Νικ Καλάθης, το πληθωρικό παιχνίδι του Ιωάννη Παπαπέτρου, το αγωνιστικό θράσος του Δημήτρη Αγραβάνη, τα αθλητικά προσόντα του Κώστα Αντετοκούνμπο, η ενέργεια και η αμυντική προσήλωση του Θανάση, θα είναι στοιχεία που θα ενισχύσουν την προσπάθεια της Εθνικής στον δρόμο για τη διάκριση. Μαζί τους και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ενώ και ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης δείχνει πως αξίζει να γίνει ο 12ος παίκτης του ρόστερ.

Το ρόστερ της Εθνικής μας διαθέτει μέγεθος, μεγάλα κορμιά, κάποια στιγμή παρουσίασε και πέντε δίμετρους στο παρκέ (με πλέι-μέικερ τον Καλαϊτζάκη), ενώ είναι ξεκάθαρη και η στόχευση για πίεση στην άμυνα και για γρήγορο τρανζίσιον παιχνιδι στο ανοιχτό γήπεδο.