Συγκίνηση και αποθέωση στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα της Σου Μπερντ

Η τέσσερις φορές πρωταθλήτρια του WNBA, Σου Μπερντ, αποχαιρέτησε συγκινημένη τους φιλάθλους την Κυριακή (7/8), παίζοντας στον τελευταίο της εντός έδρας αγώνα για την κανονική σεζόν μετά από δύο δεκαετίες με τις Σιάτλ Στορμ.

Συγκίνηση και αποθέωση στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα της Σου Μπερντ

Παρουσία 18.100 θεατών (σχετικό ρεκόρ) στην Climate Pledge Arena, φωνάζοντας «Σε ευχαριστούμε, Σου», για την πρώην πρώτη επιλογή του ντραφτ του 2002.

«Δεν ετοίμασα πραγματικά τίποτε για αυτήν την στιγμή. Δεν ξέρω εάν υπάρχει κάποια προετοιμασία γι' αυτό», είπε η πέντε φορές Ολυμπιονίκης στους θαυμαστές της και πρόσθεσε: Αυτήν την στιγμή, θέλω απλώς να πω από τα βάθη της καρδιάς μου πόσο ευγνώμων είμαι».

Δεν ήταν ακριβώς το αντίο που περίμενε η Μπερντ, καθώς η Έιτζα Γουίλσον οδήγησε τις Λας Βέγκας Έισες σε μια νίκη με 89-81 επί των Στορμ.

Η Μπερντ είχε μια σταθερή βραδιά με εννέα πόντους, έξι ασίστ και τέσσερα ριμπάουντ.

«Λυπάμαι που δεν σούταρα περισσότερο όταν μου το λέγατε. Είμαι σίγουρη ότι απόψε ήταν μια από αυτές τις βραδιές», αστειεύτηκε η Μπερντ και συνέχισε: «Σίγουρα δεν τελειώσαμε».

Η Μπερντ θα έχει την ευκαιρία να παίξει ξανά στο Σιάτλ, με τις Στορμ να έχουν ήδη εξασφαλίσει μια θέση στα playoffs, αλλά οι φίλαθλοι αντιμετώπισαν το παιχνίδι ως «αντίο» για την Μπερντ το όνομα της οποίας θα είναι συνώνυμο με την ομάδα μετά από το ρεκόρ των 13 επιλογών στο WNBA All-Star.

Στην εξέδρα βρισκόταν και η αρραβωνιαστικιά της Μπερντ και δυό φορές νικήτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του ποδοσφαίρου, Μέγκαν Ραπίνο.

Έχοντας συμμετάσχει στο WNBA σε όλα, εκτός από πέντε από τα 26 χρόνια του πρωταθλήματος, η μεγάλη κυρία του γυναικείου επαγγελματικού μπάσκετ είπε στους δημοσιογράφους ότι η ελπίδα της ήταν ότι «οι αθλήτριες δεν χρειάζεται να παλεύουν για ψίχουλα».

«Το WNBA έχει κάνει μια στροφή τα τελευταία δύο χρόνια», είπε η Μπερντ. «Το μόνο πράγμα στο οποίο μπορούσαμε πάντα να βασιζόμαστε ήταν ότι το προϊόν στο παρκέ θα ήταν πάντα εκπληκτικό».

Έναν χρόνο νωρίτερα, οι φίλαθλοι του Σιάτλ προέτρεψαν την Μπερντ να μην αποσυρθεί, φωνάζοντας «έναν ακόμη χρόνο», μια στιγμή που την ώθησε να παραμείνει στο παιχνίδι.

Προσφέροντας την ευγνωμοσύνη της στο πλήθος, η Μπερντ ξεκαθάρισε ότι είχε αφήσει ό,τι είχε και δεν είχε μέσα στο γήπεδο.

«Άκουσα το "Σε ευχαριστούμε, Σου", είπε. «Δόξα τω Θεώ δεν είναι το "Ένας ακόμη χρόνος"»...

ΑΠΕ - ΜΠΕ