Ολυμπιακός: Ρόστερ για... τον Σλούκα!

Ένας από τους λόγους που στελεχώθηκε η ομάδα του Ολυμπιακού με αυτόν τον τρόπο είναι και για να υποστηρίξει το ιδιοφυές παιχνίδι του Κώστα Σλούκα.

Ολυμπιακός: Ρόστερ για... τον Σλούκα!

Το καλοκαίρι του 2020 οι Αγγελόπουλοι προχώρησαν σε μία από τις σημαντικότερες μεταγραφές στην Ευρωλίγκα τα τελευταία χρόνια. Επανέφεραν στο μεγάλο λιμάνι τον Κώστα Σλούκα, προσφέροντάς του γη και ύδωρ. Το υψηλότερο συμβόλαιο από κάθε άλλον παίκτη (κοντά στο 1.800.000 ευρώ ετησίως), δείχνοντάς του τεράστια εμπιστοσύνη. Ένας εκ των κορυφαίων γκαρντ στην Ευρώπη, ο οποίος διαθέτει μεγάλη ευχέρεια σε σκορ και δημιουργία. Λένε πως οι καλές ομάδες χτίζονται πρώτα από έναν καλό πλέι μέικερ και ακολούθως τοποθετούν δίπλα του έναν υψηλού επιπέδου ψηλό. Αυτό έχει κάνει τα τελευταία χρόνια η ομάδα του Πειραιά, η οποία και φέτος θέλει να υποστηρίξει ακόμη περισσότερο το ιδιοφυές παιχνίδι του Κώστα Σλούκα.

Ο 32χρονος γκαρντ, ο οποίος θα είναι ο υπαρχηγός της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν (πίσω από τον Παπανικολάου), είναι ένας χαρισματικός δημιουργός. Ξέρει να διαβάζει άριστα το παιχνίδι και ανά πάσα στιγμή μπορεί να αξιοποιήσει τους συμπαίκτες του. Είδατε το πόσο αναβάθμισε το παιχνίδι του Χασάν Μάρτιν, ο οποίος ήταν εξαιρετικός στις πικ εν ρολ συνεργασίες. Γενικότερα, επειδή ακριβώς είναι τρομερός πασέρ στις επιθέσεις δύο εναντίον δύο, είναι σημαντικό για τον Ολυμπιακό να έχει στο ρόστερ ψηλούς με αθλητικά προσόντα, σέντερ με ταχύτητα, με ταχύ πρώτο βήμα αλλά και έφεση στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη.

Ο Μουσταφά Φαλ είναι ένας θηριώδης ψηλός, πολύτιμος για το σύγχρονο μπάσκετ, ο οποίος παρά το ύψος του είναι ικανοποιητικά ταχύς. Κυρίως όμως θα τελειώσει τις φάσεις στο ποστ, αξιοποιώντας τις πάσες των συμπαικτών του μέσα στη ρακέτα. Δεν είναι όμως κορυφή στις συνεργασίες πικ εν ρολ. Γι’ αυτόν τον λόγο ο Γιώργος Μπαρτζώκας, θέλησε να αποκτήσει φέτος δύο σέντερ με αθλητικά προσόντα, ικανότητα στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη, οι οποίοι είναι εξπέρ στις συνεργασίες πικ εν ρολ. Δύο σέντερ, οι οποίοι ξέρουν να κάνουν σωστά σκριν και να ρολάρουν σωστά και γρήγορα μέσα στη ρακέτα. Αν πράξουν σωστά αυτήν την κίνηση, ο Κώστας Σλούκας έχει τον τρόπο του να τους βρίσκει. Με σκαστές πάσες, με ασίστ από την... κλειδαρότρυπα, με μπαλιές πάνω από τη στεφάνη. Το πικ εν ρολ είναι από τους βασικούς τρόπους ανάπτυξης του Ολυμπιακού.

Ο Τζόελ Μπολομπόι, πέρα από το γεγονός πως έχει άνοιγμα χεριών κοντά στα 2.20 μέτρα, είναι ένας αθλητικός ψηλός με τρομερή ικανότητα στο παιχνίδι πάνω από τη στεφάνη. Ξέρει να στήνει καλά σκριν, ρολάρει εξαιρετικά μέσα στο καλάθι και τελειώνει δυναμικά τις φάσεις. Ένας σέντερ ο οποίος έχει επιτόπιο άλμα κοντά στο ένα μέτρο. Είναι μετρ των συνεργασιών πικ εν ρολ και αν έχει καλούς άσους δίπλα του, μπορεί να κάνει θραύση με αυτές τις συνεργασίες. Παράλληλα, όσον αφορά τον Ταρίκ Μπλακ, είναι ένας επίσης εξαιρετικός σέντερ που λειτουργεί εξαιρετικά στο πικ εν ρολ. Είναι τρομερά αποτελεσματικός στον συγκεκριμένο τρόπο ανάπτυξης. Έχει ένα ποσοστό κοντά στο 85% στο να ολοκληρώνει τα πικ εν ρολ. Τρομερός σκρίνερ και πάντα σε ετοιμότητα να παίρνει σωστή θέση για να τελειώνει τις φάσεις. Διαθέτει πλούσια αθλητικά προσόντα, αρκετά σκληρός, ο οποίος φροντίζει να αξιοποιεί τα αθλητικά του προσόντα. Δύο ψηλοί που αναμφίβολα θα αναβαθμίσουν το παιχνίδι του Κώστα Σλούκα, κυρίως δημιουργικά αλλά και εκτελεστικά.

Επίσης, όπως σας έχουμε τονίσει, το πικ εν ρολ παιχνίδι του Ολυμπιακού θα αναβαθμιστεί και για έναν επιπλέον λόγο. Υπάρχουν στο ρόστερ δύο «4άρια» με εξαιρετικό περιφερειακό σουτ, όπως ο Σάσα Βεζένκοφ και ο Άλεκ Πίτερς. Τι σημαίνει αυτό; Πως δύσκολα ο αντίπαλος θα επιχειρήσει να στείλει βοήθεια μέσα στη ρακέτα όταν θα επιδιώκουν οι Πειραιώτες να ολοκληρώσουν την επίθεσή τους με πικ εν ρολ. Γιατί αν το κάνουν, οι πλέι μέικερ του Ολυμπιακού θα βρουν στην περιφέρεια ελεύθερους είτε τον Βεζένκοφ είτε τον Πίτερς, οι οποίοι θα είναι κίνδυνος-θάνατος. Βέβαια, δεν είναι μόνο ο Κώστας Σλούκας. Και ο Τόμας Ουόκαπ είναι ένας λειτουργικός πλέι μέικερ στις συνεργασίες πικ εν ρολ.