Ολυμπιακός: Eξαιρετικός ψηλός ο Μπλακ - Ερωτηματικό η υγεία του

Ο Ταρίκ Μπλακ υπήρξε από τους κορυφαίους ψηλούς της EuroLeague, αλλά είναι ερωτηματικό η κατάσταση της υγείας του. 

Ολυμπιακός: Eξαιρετικός ψηλός ο Μπλακ - Ερωτηματικό η υγεία του

Ο Ολυμπιακός το τελευταίο διάστημα έψαχνε παίκτη για να αναλάβει τον ρόλο του τρίτου ψηλού στο ρόστερ. Είχε συζητήσεις με τον Κώστα Αντετοκούνμπο, έναν παίκτη τον οποίο ήθελε όχι μόνο επειδή διαθέτει ελληνικό διαβατήριο, αλλά και επειδή είχε χαρακτηριστικά που άρεσαν στον Γιώργο Μπαρτζώκα. Ήθελε περισσότερο ένα αθλητικό «5άρι» που να μπορεί να παίξει και στο «4» και όχι το αντίθετο.

Στην πορεία όμως το θέμα του Κώστα Αντετοκούνμπο «πάγωσε», οπότε οι Πειραιώτες το πήραν απόφαση να στραφούν σε παίκτη από το εξωτερικό. Ο Ολυμπιακός καταστάλαξε να προχωρήσει με 7 ξένους ενόψει της νέας σεζόν. Οι ερυθρόλευκοι ξεχώρισαν την περίπτωση του Μορίς Εντούρ, αλλά στο τέλος προτίμησαν τον Ταρίκ Μπλακ. Η διάρκεια του συμβολαίου (μονοετές), το οικονομικό, αλλά και η μεγαλύτερη εμπειρία του Μπλακ στην EuroLeague έπαιξαν τον ρόλο τους.

Ο Ταρίκ Μπλακ είναι ένας εξαιρετικός σέντερ. Μέχρι πριν λίγα χρόνια υπήρξε από τους κορυφαίους αθλητικούς ψηλούς στην EuroLeague. Ήρθε με όνομα στην Ευρώπη το 2018 από το ΝΒΑ (έπαιξε σε Λέικερς-Ρόκετς) για τη Μακάμπι, όντας επιλογή του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Έκανε έξοχη πρώτη σεζόν.

Σε 24 ματς μέτρησε 11 πόντους (69.9% δίποντα), 5.4 ριμπάουντ και 0.8 μπλοκ, σε 21.3 λεπτά συμμετοχής. Αγωνιζόμενος σε 26 ματς. Στα 24 από αυτά ήταν βασικός. Κορυφαία του εμφάνιση εκείνη απέναντι στη Φενέρμπαχτσε, με 23 πόντους, 10/12 δίποντα και 7 ριμπάουντ.

Η Μακάμπι με συνοπτικές διαδικασίες του ανανέωσε το συμβόλαιο. Στάθηκε άτυχος όμως, καθώς τον Δεκέμβρη του 2019 υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο. Ακολούθως η χρονιά σταμάτησε λόγω κορονοϊού, αλλά ο παίκτης άργησε να επιστρέψει. Δεν ήταν 100% έτοιμος και έμεινε σχεδόν ένα χρόνο εκτός δράσης. Τον Γενάρη του 2021 η Ζενίτ επένδυσε σε εκείνον, αλλά έπαιξε μόλις σε 13 ματς. Δεν ήταν ο ίδιος με πριν. Στο τέλος τον άφησαν ελεύθερο.

Ακολούθως έμεινε εκτός EuroLeague και βρήκε συμβόλαιο στη Μπαχτσεσεχίρ. Έδειξε να συνέρχεται, αλλά είναι ερωτηματικό το αν θα καταφέρει να επιστρέψει υγιής, γερός και δυνατός στο κορυφαίο επίπεδο. Είναι μία κίνηση με δόση ρίσκου, αλλά ας μη ξεχνάμε πως αποκτήθηκε σαν βοηθητική λύση, για τον ρόλο του τρίτου ψηλού στο ρόστερ.

Καλός ψηλός στο πικ-εν-ρολ, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Έχει καλά τελειώματα μέσα στη ρακέτα, είναι ικανός μπλοκέρ, αλλά υστερεί σε βολές και μακρινό σουτ. Είναι ασταθής, ελαφρώς αργός στις αλλαγές, αλλά ξέρει να παίρνει καλές θέσεις μέσα στη ρακέτα. Δυνατός παίκτης, με αθλητικά προσόντα, αλλά έχει χάσει μέρος της δυναμικής του ύστερα από τον τραυματισμό του.

Στο ενδεχόμενο, όμως, που ο παίκτης παρουσιαστεί υγιής και πιάσει τα υψηλά στάνταρ απόδοσής του, τότε ο Ολυμπιακός θα έχει δημιουργήσει μία πανίσχυρη και γεμάτη φροντ-λάιν.