Η ευθύνη του Μπλατ να χτίσει κάτι πέρα από το σήμερα

Το "ΦΩΣ" αναλύει το σχόλιο του Ντέιβιντ Μπλατ για το μέλλον του Ολυμπιακού: "Έχω την ευθύνη να χτίσω κάτι πέρα από το σήμερα. Θέλουμε να αναπτύξουμε το πρόγραμμα της ομάδας για το μέλλον".

Η ευθύνη του Μπλατ να χτίσει κάτι πέρα από το σήμερα

Ο Ολυμπιακός φέτος επένδυσε στο όνομα, στο βιογραφικό, στο κύρος, στις δυνατότητες, στην προσωπικότητα, στην εμβέλεια, αλλά και στην εμπειρία του Ντέιβιντ Μπλατ. Οι Πειραιώτες είναι πρόθυμοι να του προσφέρουν αυτά που θέλει, ώστε να δουλέψει όπως ξέρει και μπορεί, για να φέρει αποτελέσματα στο μεγάλο λιμάνι. Προφανώς και δεν είναι επιλογή... μιας χρήσης, μιας σεζόν. Εφόσον όλα πάνε καλά, οι "ερυθρόλευκοι" θα ήθελαν να συνεργαστούν για αρκετά χρόνια μαζί του, αλλά αυτό θα φανεί στο μέλλον.

Γίνεται αρκετή κουβέντα για την άμεση επιστροφή του Ολυμπιακού στους τίτλους, στις διακρίσεις, στις επιτυχίες, στην παρουσία του και πάλι στα Final Four της EuroLeague. Όχι πως νιώθουν και... στερημένοι οι Πειραιώτες από αυτά. Ας μην ξεχνάμε πως μέσα σε έξι χρόνια ήταν εκεί τέσσερις φορές, αγωνιζόμενοι πάντα στους τελικούς, κατακτώντας το τρόπαιο δύο σερί χρονιές.

Ναι, πρωταρχικός στόχος των "ερυθρολεύκων" είναι να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικό σύνολο, το οποίο θα παίξει ωραίο, σύγχρονο και θελκτικό μπάσκετ, που θα φέρει αποτελέσματα και κυρίως τίτλους στον Ολυμπιακό, ύστερα από δύο σερί σεζόν δίχως τρόπαια. Όμως, στον Πειραιά θέλουν να κοιτάξουν και το μέλλον της ομάδας.

Ένας από τους επιπλέον λόγους που αποκτήθηκε ο Ντέιβιντ Μπλατ, είναι για να δουλέψει μαζί με τους παίκτες της ομάδας, τόσο τους νέους, όσο ακόμη και τους παλαιότερους, με στόχο να τους εξελίξει, να τους βελτιώσει και να τους κάνει καλύτερους. Από τον 18χρονο Νίκο Αρσενόπουλο και τον 22χρονο Βασίλη Τολιόπουλο έως τους 28χρονους Κώστα Παπανικολάου και Βαγγέλη Μάντζαρη. Όπως σκοπός του θα είναι να αναδείξει ακόμη περισσότερο το ταλέντο των ξένων αθλητών που θα έχει στο ρόστερ του. Από τον Γιάνις Στρέλνιεκς (που πέρσι δεν κατάφερε να δείξει το πραγματικό μέγεθος των δυνατοτήτων του), έως τους νεοφερμένους Ζακ ΛεΝτέι και Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, με τον τελευταίο να έχει υπογράψει κλειστό διετές συμβόλαιο.

Δεν ήταν λοιπόν τυχαία η δήλωση του κόουτς Ντέιβιντ Μπλατ στην πρώτη προπόνηση της ομάδας, όταν σχολίασε τα εξής: «Όταν είσαι σε μια ομάδα όπως αυτή, προφανώς ο ανταγωνισμός που έχεις μπροστά σου, οι προκλήσεις και οι στόχοι που θέτεις αποτελούν προτεραιότητα. Όμως, την ίδια στιγμή έχω την ευθύνη να χτίσω κάτι πέρα από το σήμερα. Αναφέρατε τους νέους παίκτες της ομάδας και φυσικά δεν μιλήσαμε και για εκείνους που φέραμε έξω από την Ελλάδα. Κάποιοι ήταν εδώ όπως οι Στρέλνιεκς και Μιλουτίνοβιτς και άλλους καινούργιους. Είναι δουλειά μου να κάνω πολλά και διαφορετικά πράγματα εδώ, όχι μόνο να κερδίζουμε το επόμενο ματς, αλλά να αναπτύξουμε το πρόγραμμα για το μέλλον. Το έχω κάνει στο παρελθόν και πιστεύω πως μπορώ να το κάνω ξανά».