Το πρώτο σύνθημα του Μπλατ: «Και τώρα τρέχουμε!»

Το σχολίασε και ο ίδιος ο Ντέιβιντ Μπλατ, το τόνισαν και όλοι οι παίκτες του. Φέτος ο Ολυμπιακός θέλει να τρέξει περισσότερο στο ανοιχτό γήπεδο ώστε να βρίσκει το εύκολο καλάθι στον αιφνιδιασμό.

Το πρώτο σύνθημα του Μπλατ: «Και τώρα τρέχουμε!»

Πέρσι ο Ολυμπιακός, πέρα από το γεγονός πως διέθετε το χειρότερο ποσοστό στο περιφερειακό σουτ, έχοντας και μία από τις χειρότερες επιθέσεις στην Ευρωλίγκα (έχοντας μέσο όρο κάτω από τους 80 πόντους), εμφάνιζε και μία αδυναμία στο να σκοράρει σε καταστάσεις αιφνιδιασμού.

Φέτος, όμως, οι Πειραιώτες θα επιχειρήσουν να τρέξουν περισσότερο στο ανοιχτό γήπεδο και θα δώσουν έμφαση στο γρήγορο τρανζίσιον παιχνίδι, ψάχνοντας το (λεγόμενο) εύκολο καλάθι στο ανοιχτό γήπεδο. Αυτό είναι το πρώτο... σύνθημα του Ντέιβιντ Μπλατ ενόψει της νέας σεζόν, όσον αφορά την αγωνιστική φιλοσοφία των "ερυθρολεύκων".

Το τόνισε τόσο ο Ντέιβιντ Μπλατ στις δηλώσεις του, όσο και οι παίκτες του (Σπανούλης, Πρίντεζης, Γκος, Παπανικολάου) που μίλησαν στους εκπροσώπους του Τύπου. "Ένα πιο γρήγορο μπάσκετ, θέλουμε να τρέξουμε, θα επιδιώξουμε περισσότερο φέτος το εύκολο καλάθι στον αιφνιδιασμό, θέλουμε να πάμε περισσότερο στο τρανζίσιον", ήταν ορισμένες από τις ατάκες που ακούσαμε στο ΣΕΦ από τους πρωταγωνιστές.

Ο Αμερικανός τεχνικός, άλλωστε, όσους παίκτες έφερε φέτος στο ρόστερ του Ολυμπιακού, όλοι τους έχουν ταχύτητα, ικανότητα και ευχέρεια τόσο στο να τελειώνουν φάσεις στον αιφνιδιασμό, όσο και να παρουσιάζονται λειτουργικοί στο τρανζίσιον παιχνίδι, με εξαίρεση τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ. Από τον Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος που μπορεί να τρέξει... σφαίρα στο ανοιχτό γήπεδο, στους Γιάνις Τίμα και Αξέλ Τουπάν, έως και τον Αμερικανό σέντερ, Ζακ ΛεΝτέι, ο οποίος είναι εξαιρετικός (όπως ήταν ο Κάιλ Χάινς) σε καταστάσεις αιφνιδιασμού.

Και δεν είναι μικρό πράγμα να μπορείς να παρατάξεις στο παρκέ πεντάδες που θα μπορούν να τρέξουν και να σκοράρουν στον αιφνιδιασμό όλοι οι παίκτες, από το "1" έως και το "5". Φέτος, λοιπόν, ο Ολυμπιακός θα επιδώξει να πατήσει περισσότερο το... γκάζι. Όχι μόνο στο ανοιχτό γήπεδο, αλλά ακόμη και στο σετ-παιχνίδι. Αρκετή κίνηση χωρίς την μπάλα, περισσότερες πάσες, αλλά και πιο γρήγορες επιθέσεις.