Φαλ για Εμπίντ: «Αν υπάρχει η δυνατότητα να αγωνιστεί με τη Γαλλία, να την εκμεταλλευτούμε»

Ο ΝΒΑer Τζόελ Εμπίντ των Σίξερς πήρε γαλλικό διαβατήριο και ο Μουσταφά Φαλ τόνισε πως η εθνική ομάδα της χώρας του πρέπει να τον αξιοποιήσει.

Φαλ για Εμπίντ: «Αν υπάρχει η δυνατότητα να αγωνιστεί με τη Γαλλία, να την εκμεταλλευτούμε»

Ο Τζόελ Εμπίντ απέκτησε γαλλικό διαβατήριο, κάτι που σημαίνει πως έχει δικαίωμα να συμμετέχει με την φανέλα των «τρικολόρ» στις επερχόμενες διοργανώσεις, με αρχή το Eurobasket του Σεπτεμβρίου… όμως κάτι τέτοιο δεν φαίνεται πως τρομάζει τον Μουστάφα Φαλ.

Μάλιστα, ο σέντερ του Ολυμπιακού, με δηλώσεις του στο «RMC», εμφανίζεται υπέρ της συμμετοχής Εμπίντ στην εθνική ομάδα της χώρας του, ακόμα και αν αυτή η εξέλιξη απειλεί την δική του θέση στην εθνική Γαλλίας.

«Δεν είμαι από αυτούς που προβάλλουν τον εαυτό τους, οπότε δεν με ανησυχεί όλο αυτό. Αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα (σ.σ.: να παίξει για τη Γαλλία), τότε πιστεύω ότι πρέπει να την εκμεταλλευτούμε. Μιλάμε για έναν αθλητή που κάθε βράδυ μπορεί να παίζει ως ο MVP του ΝΒΑ.

Το να παίξει μαζί με τον Ρουντί Γκομπέρ είναι επίσης ένα θέμα, ειδικά από την στιγμή που ο Βενσάν Κολέ αρέσκεται να παίζει με μεγάλα κορμιά και να χρησιμοποιεί δύο σέντερ στην ίδια πεντάδα. Ο Τζόελ Εμπίντ έχει την ικανότητα να απειλεί με σουτ, οπότε ακόμη κι η θέση του πάουερ φόργουορντ θα επηρεαστεί από την παρουσία του», ανέφερε αρχικά ο σέντερ του Ολυμπιακού, για να προσθέσει:

«Φυσικά με απασχολεί το θέμα. Σε επίπεδο ηθικής, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα πρόβλημα, γιατί δεν έχουμε ξαναβρεθεί σε παρόμοια θέση. Από την άλλη πλευρά όμως, οι νόμοι είναι νόμοι κι εμείς παίζουμε με βάση αυτούς. Αν είναι εκεί, πρέπει να πάρουμε την ευκαιρία. Έτσι είναι ο νόμος του αθλητισμού: αν ο άλλος είναι καλύτερος από σένα, τότε παίζει. Είναι απλό».