Κέρδισε με το… καλημέρα τις εντυπώσεις ο Μπλατ

Ο Ντέιβιντ Μπλατ ξέρει αρκετά πράγματα για τον κάθε παίκτη του Ολυμπιακού, είναι επικοινωνιακός μαζί τους και έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με τον χαρακτήρα του, από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στο ΣΕΦ. 

Κέρδισε με το… καλημέρα τις εντυπώσεις ο Μπλατ

Ο Ντέιβιντ Μπλατ, πέρα από τους τίτλους, τις διακρίσεις και το λαμπρό βιογραφικό του, φημίζεται για και για τον χαρακτήρα του. Ένας άνθρωπος που ξεχωρίζει για το επικοινωνιακό του χάρισμα, αλλά και για το γεγονός πως ξέρει να εμπνέει και να δίνει κίνητρα στους παίκτες του. Άλλωστε, διαθέτει την προσωπικότητα ώστε να κερδίζει τον σεβασμό, την συμπάθεια, αλλά και την εκτίμηση του κάθε αθλητή. Δεν είναι τυχαίο που σχεδόν οι αθλητές με τους οποίους συνεργάστηκε στο παρελθόν, μιλούν για εκείνον με τα καλύτερα λόγια. Ο Αμερικανός τεχνικός, λοιπόν, έχει κερδίσει τις εντυπώσεις από τις πρώτες προπονήσεις της ομάδας στο ΣΕΦ.

Καταρχάς, έχει δείξει με το… καλημέρα, τον ενθουσιασμό του, την χαρά του και θα λέγαμε την περηφάνια του, για το γεγονός πως είναι προπονητής του Ολυμπιακού. Έχει μία μεγάλη παράδοση αυτή η ομάδα, έχει γράψει ιστορία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και δείχνει να απολαμβάνει το γεγονός πως πλέον είναι προπονητής των Πειραιωτών.

Όποιος είδε το βίντεο της ΚΑΕ Ολυμπιακός, με την πρώτη του είσοδο στον αγωνιστικό χώρο για την προπόνηση της ομάδας (περνώντας την φυσούνα στο ΣΕΦ κατά την έξοδο του από τα αποδυτήρια) συνέλαβε το μεγάλο χαμόγελο του Αμερικανού τεχνικού αντικρίζοντας το γήπεδο με τους νέους παίκτες του, αλλά και την αυθόρμητη ατάκα του «αυτό είναι υπέροχο». Μεγάλος και σπουδαίος κόουτς ο Ντέιβιντ Μπλατ, αλλά και ο Ολυμπιακός είναι ένα τεράστιο μέγεθος για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Έχει και εκείνος την δική του πρόκληση, την δική του σημαντική ευθύνη, να επαναφέρει τους Πειραιώτες στους τίτλους, αλλά και στην παρουσία τους στα Φάιναλ Φορ στην Ευρώπη, δημιουργώντας παράλληλα και ένα σύνολο που θα παίξει ένα περισσότερο θελκτικό μπάσκετ, το οποίο θα συνδυάσει το θέαμα με το αποτέλεσμα.

Ο Αμερικανός τεχνικός, γνωρίζει αρκετά καλά τους παίκτες της νέας του ομάδας. Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια τους αντιμετώπισε (Σπανούλη, Πρίντεζη, Μάντζαρη, Παπανικολάου) πολλές φορές στην Ευρωλίγκα. Έχει συλλέξει πληροφορίες για τον καθένα ξεχωριστά και έχει κουβεντιάσει με όλους. Και αυτό που έχει κάνει εντύπωση, είναι πως στις συζητήσεις που έχει κάνει με τον κάθε αθλητή, δεν λέει τετριμένα και συνηθισμένα πράγματα. Πέρα από το γεγονός πως έχει τονίσει στον κάθε παίκτη τον ρόλο που θέλει να του δώσει ενόψει της νέας σεζόν, έχει εκφράσει την στήριξη του στον καθένα ξεχωριστά και παράλληλα με τα λόγια του, δείχνει στον κάθε παίκτη, πως γνωρίζει πράγματα για την ζωή του, για το βιογραφικό του, για τραυματισμούς που αντιμετώπισε στο πρόσφατο παρελθόν. Δείχνει ενδιαφέρον για τον κάθε αθλητή, ρωτάει πράγματα και έχει κάνει προσπάθεια να προσεγγίσει τον κάθε παίκτη με έναν «ζεστό» τρόπο. Θέλει να κάνει τον καθένα να αισθανθεί άνετα απέναντι του, επιχειρώντας να «σπάσει» τον πάγο των πρώτων ημερών και προπονήσεων.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ έχει τον δικό του επικοινωνιακό τρόπο και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε το πόσο θα καταφέρει (μαζί με τους συνεργάτες του), όχι μόνο να βελτιώσει το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας μέσα στο παρκέ, αλλά και το παιχνίδι αρκετών παικτών του ενόψει της νέας σεζόν. Δεν μιλάμε μόνο για τους νεοφερμένους παίκτες, αλλά και για τους παλιούς. Η παρουσία του και μόνο, πάντως, έχει «αφυπνίσει» τους πάντες στο μεγάλο λιμάνι.