Ζιρόνα: Ανακοίνωσε τον Άιτο Ρενέσες ως νέο της τεχνικό!

Η Ζιρόνα κατάφερε να πείσει τον 76χρονο Άιτο Ρενέσες να επανέλθει στους πάγκους κι ανακοίνωσε τον έμπειρο κόουτς ως νέος της προπονητή

Ζιρόνα: Ανακοίνωσε τον Άιτο Ρενέσες ως νέο της τεχνικό!

Στα 76 του επιστρέφει στους πάγκους και τα ...βάσανα ο Άιτο Γκαρσία Ρενέσες.

Ο εμβληματικός προπονητής επανήλθε στην προπονητική μετά την απόσυρση του αφού οι ιθύνοντες της Ζιρόνα, που πρόσφατα πέτυχε την άνοδο της στην κορυφαία κατηγορία του ισπανικού μπάσκετ, κατάφεραν να τον μεταπείσουν μετά το περσινό διάλειμμα (όπως αποδείχθηκε) του από τους πάγκους.

«Αυτή τη στιγμή ανυπομονώ να σχεδιάσω την καλύτερη ομάδα που μπορώ για να δουλέψω με τον ανώτερο ενθουσιασμό βελτιώνοντας τους παίκτες», δήλωσε ο Ρενέσες για το νέο κεφάλαιο στη μακρά προπονητική πορεία του.

Ο Μαδριλένος κόουτς θα έχει την ευκαιρία να ξεπεράσει τα 1100 παιχνίδια στην πρώτη κατηγορία του ισπανικού μπάσκετ, έχοντας δουλέψει σε Μπανταλόνα, Μπαρτσελόνα, Μάλαγα, Σεβίγια και Γκραν Κανάρια.

Ακολούθως εργάστηκε για μια τετραετία (2017-2021) στην Άλμπα Βερολίνου, καταφέρνοντας να της αλλάξει επίπεδο

Ο βετεράνος προπονητής θα έχει τον Μαρκ Γκασόλ υπό τις οδηγίες του αφού ο έμπειρος Καταλανός ψηγός έχει αποφασίσει να ακολουθήσει την ομάδα στη Liga Endesa και να παίξει μπάσκετ για τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμη.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο Αΐτο εντάχθηκε στο πρότζεκτ», υποστήριξε από την πλευρά του ο πρώην NBAer.